Bıçak Sanatı - Forum

Sezgintayın 440c analiz rezaleti

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
Ynt: Sezgintayın 440c analiz rezaleti
« Yanıtla #20 : 09 Eylül 2014, 14:16:54 »
Bora çakımı göndereyim. Sizden çok ben merak ediyorum.
Olabilir.Ama çeliğin üzerinde biraz yanık izi oluyor zımparayla geçer.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #21 : 09 Eylül 2014, 15:23:12 »

Olsun, kullanımdan doğan izi severim. Adresinizi özelden atın, yarın kargo ile göndereyim. Aa faturası da duruyormuş. Onu da göndereyim. Belgeli iş olsun!
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2014, 15:30:52 Gönderen: mustafaünal »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 09 Eylül 2014, 15:26:49 »
Firmaların kalite kontrolü yok mu? Çelikleri gerçekten analiz ettirmiyorlar yada bıçakları test etmiyorlar mı acaba?

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #23 : 09 Eylül 2014, 19:55:11 »
  Eveet vee analiz sonuçları geldii.

SONUÇ REZALET !!!!

440C dedikleri malzemenin özellikleri : c 0.449   si 0.496  mn 0,576   cr 13,7  ni 0,145  mo 0,019 cu 0,040 ve  eser miktarda diğer elementler.

Ck75 deikleri malzeme özellikleri : c 0,513  si 0,238  cr 1,012 ve eser miktarda diğer elementler.  Şimdi tüketici haklarına mı gitsem yoksa başka bir
kurumamı gitsem.Bunun gibi sahtekarları şikayet edip üzerine düşmezsek biz toplum olarak daha çook kazıklanırız. Suç birazda bizde.

Bizim içimiz dışımız bir değilki, esnafımızda öyle tüccarımız da, ustalarımızda öyle maalesef,  ezbere gidiyoruz, ben yaptım oldu mantığı hakim, bıçak kesiyor mu kesiyor sorsan ondan iyisi yoktur, bilmediğimizi de bilmiyoruz,maalesef acı bir gerçek.Aslında bizim insanımızın dürüstlük, doğruluk, erdem, bunlara ihtiyacı var,onları arayan var mı? adamın aklına bile gelmiyor. Düşünüyorum da; neden böyle olduk neden yozlaştık, elin almanı avrupalısı sana malzeme gönderir neyse o çıkar,Türkiye'ye kesin dönüş yapan birini Almanya'daki firması arayıp buluyor, senin hakkın olan bu para şu kadar deyip gönderiyor,bizim ahlakımız onlara onlarınki bize geçmiş.ondan sonra bakıyorsun hangi işimiz düzgün diye ara bul tövbe tövbeee >:(

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #24 : 23 Eylül 2014, 15:21:02 »

Olsun, kullanımdan doğan izi severim. Adresinizi özelden atın, yarın kargo ile göndereyim. Aa faturası da duruyormuş. Onu da göndereyim. Belgeli iş olsun!

ne oldu bu analiz işi merak ettim şimdi ?
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #25 : 23 Eylül 2014, 17:33:35 »
Bende çaktırmadan onu bekliyordum açıkçası beklentim düşük.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #26 : 23 Eylül 2014, 17:46:04 »
vallahi isterseniz siz bu dolandırıcıların kafasına çuval geçirip arabayla bizim ormana getirin ben onları bir daha tiracet yapmak değil mendil bile satmamaları konusunda ikna ederim 8)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #27 : 23 Eylül 2014, 23:12:47 »
 Sezgintaydan d2 diye aldığım neolduğu belirsiz çeliği forumdaki şikayetçi olan arkadaşların yorumları üzerine hiç ellememiştim okadar emek vericez ışıl işmde suyunu vericek olan ustayıda siniredicek yapanın emeğide çöpe gidicek. Bu analizden sonra elimdeki sezgintaydan aldığım malzemeyi çöpe atabilirim rahatlıkla  :(
 Sezgintaydan baya miktarda 420 de almıştım mutfak bıçağı ve çakı ara makanizması v.s. yapmak için onlar 420 çıksa bari  :-[ Analizi kime yaptırdıysanız özelden adresinizi verin isterseniz ben analiz ücretiyle birlikte 420 diye aldığım çelikten örnek göndereyim size.
  Ben şahsen faturasız almıştım çelikleri zaten elimizde fatura olsa bile faturada 440c yazsa bile bişey kanıtlıyamayız çünkü aldığımız çeliklerin üzerinde seri numarası yazmıyo sonuçta. Adam ben 440c verdim bu çeliği vermedim firmamı karalamaya çalışıyo der bide karşı dava açar. Sezgintaydaki şahısı görmeniz lazım zaten insanın suratına baka baka öyle rahat yalan söylüyoki okadarda olmaz dersiniz. Anlaşılan bunların meslekleri başkaymış anlıyan anladı.
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2014, 00:20:51 Gönderen: sefaçabuk »
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

« Yanıtla #28 : 24 Eylül 2014, 00:22:14 »
Kusura bakılmasın ama istemeden de olsa mesaja müdahale etmek zorunda kaldım. kişisel hakaret içeren kısmı çıkardım, aman diyeyim, lütfen dikkat edelim, haklıyken haksız oluverirsiniz.

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #29 : 24 Eylül 2014, 00:52:45 »
Kusura bakılmasın ama istemeden de olsa mesaja müdahale etmek zorunda kaldım. kişisel hakaret içeren kısmı çıkardım, aman diyeyim, lütfen dikkat edelim, haklıyken haksız oluverirsiniz.
Haklısınız Sefa Usta. İnsanların emeklerini daha fazla para kazanmak için çöpe atanlar okadar sinir bozuyoki bazen istemeden ölçü kaçıyo. Kusurabakmayın.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

« Yanıtla #30 : 24 Eylül 2014, 00:59:49 »
Yok ben kusura bakmadım zaten, bence kusurluk bir şey de yok, sadece önlem almış oldum hepsi bu  ;)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #31 : 24 Eylül 2014, 01:14:15 »
Yok ben kusura bakmadım zaten, bence kusurluk bir şey de yok, sadece önlem almış oldum hepsi bu  ;)
  +1
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #32 : 25 Eylül 2014, 01:19:17 »

ne oldu bu analiz işi merak ettim şimdi ?

evet bu iş vardı unutmuşum :) Analiz için bi bağlantı yapayım bakayım çakıya yaptırabilirmiyiz.Malum rica ile yaptırıyoruz.