Bıçak Sanatı - Forum

Zeytin saplı av

Gürkan TEKİN

  • ***
  • 74
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
Zeytin saplı av
« : 05 Eylül 2014, 19:32:20 »
Çelik :1.4034
kalınlık: 4 mm
balçak: pirinç
pimler: 6 mm pirinç
sap: zeytin ağacı
toplam uzunluk: 25.5 cm

resim kalitesi için şimdiden özür dilerim. Daha iyi çekimleri ekleyeceğim.









« Son Düzenleme: 05 Eylül 2014, 19:36:00 Gönderen: Gürkan TEKİN »

CihadKılınç

  • ***
  • 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #1 : 05 Eylül 2014, 19:38:03 »
Ustam ellerine sağlık, gayet yakışıklı duruyor.  :2up
Alet işler, el övünür.

İbrahim BAŞEĞMEZ

  • ***
  • 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #2 : 05 Eylül 2014, 19:51:16 »
Elinize sağlık zeytin çok güzelmiş.

Kucpukay

  • **
  • 58
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: Ankara
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #3 : 05 Eylül 2014, 22:34:18 »
Kabzada namluda çok güzel duruyor.

Elinize sağlık.
Yakup YILMAZ

armagan baran

  • ***
  • 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2014, 22:38:26 »
 Gürkan Hocam süper olmuş ellerinize sağlık .
 Bir avcının tecrübeleri ile şekillendirilmiş olduğu belli oluyor. Uç kısmının yuvarlaklığı yüzme işleminde çok fayda sağlayacaktır . Ayrıca bu sap formunda,  memnun kalarak uzun süre  kullandığım bıçağım vardı   .Özellikle benim gibi kesme tahtasında bir şeyleri dilimlerken bıçak yüzünün uç kısımlarını kullananlar için kullanışlı .Bıçak yüzünün balçak  kısmına yakın olan kısmına doğru olan ovallik ve bıçak ucuna doğru genişleyen yüz avı keserken bıçağın ağazının tamamını kesilecek  yüzeye temasının sağlanmasında etkili  .Bu yazdıklarım tamamen kendi deneğimim  herkesin görüşüne saygılıyım ,kimseyi yanlış yönlendirmek istemem .
  Bıçağın yapılışındaki taşlama hattı ve diğer teknik özellikleri için bilgim olmadığı için bir şey söyleyemem

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2014, 22:51:42 »
Fotoğraflar çok net olmadığı için perdah ve taşlama hattına birşey demiyorum. Genel olarak gayet güzel bir bıçak olmuş. Kişiye has kullanım şeklide profili şekillendirirken önemli oluyor. İnsanın kendisine bıçak yapması kadar güzel birşey olamaz herhalde. Genel olarak düşünürsek gayet güzel olmuş. Zeytin ayrıca güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #6 : 05 Eylül 2014, 23:15:19 »
Çok severek kullanılabilecek bir bıçak olmuş .Eğer sertleştirme problemli olmadıysa sağlam karaktere sahip bir geometri hernekadar optik  sorunları olmasada ileride çok daha iyi bıçakları yaptığınızı hayretle göreceğiniz şimdiden belli oluyor .Tebrikler..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Volkan

  • ***
  • 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #7 : 06 Eylül 2014, 08:39:00 »
Emeğinize sağlık. İyi günlerde iyi işlerde kullanın. Çok yakışıklı olmuş.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

devrim

  • ***
  • 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #8 : 06 Eylül 2014, 15:02:17 »
elinize sağlık çok güzel olmuş
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Gürkan TEKİN

  • ***
  • 74
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #9 : 07 Eylül 2014, 18:12:55 »
Ustam ellerine sağlık, gayet yakışıklı duruyor.  :2up
Elinize sağlık zeytin çok güzelmiş.
Kabzada namluda çok güzel duruyor.

Elinize sağlık.
Gürkan Hocam süper olmuş ellerinize sağlık .
 Bir avcının tecrübeleri ile şekillendirilmiş olduğu belli oluyor. Uç kısmının yuvarlaklığı yüzme işleminde çok fayda sağlayacaktır . Ayrıca bu sap formunda,  memnun kalarak uzun süre  kullandığım bıçağım vardı   .Özellikle benim gibi kesme tahtasında bir şeyleri dilimlerken bıçak yüzünün uç kısımlarını kullananlar için kullanışlı .Bıçak yüzünün balçak  kısmına yakın olan kısmına doğru olan ovallik ve bıçak ucuna doğru genişleyen yüz avı keserken bıçağın ağazının tamamını kesilecek  yüzeye temasının sağlanmasında etkili  .Bu yazdıklarım tamamen kendi deneğimim  herkesin görüşüne saygılıyım ,kimseyi yanlış yönlendirmek istemem .
  Bıçağın yapılışındaki taşlama hattı ve diğer teknik özellikleri için bilgim olmadığı için bir şey söyleyemem
Fotoğraflar çok net olmadığı için perdah ve taşlama hattına birşey demiyorum. Genel olarak gayet güzel bir bıçak olmuş. Kişiye has kullanım şeklide profili şekillendirirken önemli oluyor. İnsanın kendisine bıçak yapması kadar güzel birşey olamaz herhalde. Genel olarak düşünürsek gayet güzel olmuş. Zeytin ayrıca güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
Çok severek kullanılabilecek bir bıçak olmuş .Eğer sertleştirme problemli olmadıysa sağlam karaktere sahip bir geometri hernekadar optik  sorunları olmasada ileride çok daha iyi bıçakları yaptığınızı hayretle göreceğiniz şimdiden belli oluyor .Tebrikler..
Emeğinize sağlık. İyi günlerde iyi işlerde kullanın. Çok yakışıklı olmuş.
elinize sağlık çok güzel olmuş

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim...

Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #10 : 08 Eylül 2014, 00:47:41 »
Elinize sağlık hocam zeytin asalettir  :2up gayet kullanışlı olmuş :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Gürkan TEKİN

  • ***
  • 74
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #11 : 08 Eylül 2014, 19:47:41 »
Elinize sağlık hocam zeytin asalettir  :2up gayet kullanışlı olmuş :)
Teşekkürler Özgür. Beklediğimden çok daha güzel çıktı bu zeytin :D...

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #12 : 08 Eylül 2014, 20:41:27 »
süper olmuş
bende şimdi yeni başlıcam 2,5mm den ilk bıçağımı yapacağım sizce cok mu ince acaba..?

ASK

  • ***
  • 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #13 : 08 Eylül 2014, 22:42:25 »
hocam ellerine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. balcakli bicaklari seviyorsunuz galiba
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Gürkan TEKİN

  • ***
  • 74
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #14 : 08 Eylül 2014, 23:17:36 »
hocam ellerine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. balcakli bicaklari seviyorsunuz galiba

Çok teşekkür ederim...
Balçaklı bıçaklara bir sevgi var tabi ama daha çok göz alışkanlığı diyebilirim. Sırada ısıl işlemi bitmiş bir deri yüzme bıçağı, birde sardırma var. Onlarda balçak olmayacak mesela...

süper olmuş
bende şimdi yeni başlıcam 2,5mm den ilk bıçağımı yapacağım sizce cok mu ince acaba.

Ersin Bey öncelikle teşekkür ederim. Yapacağınız bıçak nedir nasıl kullanılacaktır bilmediğimden dolayı bir şey diyemiyorum .Ama av bıçağı için 2.5 mm ince gibi geldi bana.Ama ustalara sorsanız daha iyi olur...
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2014, 23:19:20 Gönderen: Gürkan TEKİN »

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #15 : 09 Eylül 2014, 20:46:09 »
Merhaba Gürkan bey
Evet avda kullanabileceğim bir bıcak yapmak istiyorum. Omanalı çelikten görüştüğümüz yetkili  D2 çeliğinden  2,5 mm var 4,5 mm var dedi
bende acıkcası 2,5 mm ince olabileceğini düşünüyorum.Fakat 4,5 mm rede beni çok yorar işlemede zor olabilir diyede d
ünüyorum Tabii formdaki değerli ustalar bu konuda fikir belirtirse sevinirim

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #16 : 09 Eylül 2014, 21:09:35 »
Avda kullanılacak ise perdahlar sonucunda zaten çelik kalınlığı 4,2-4,3 gibi değere ulaşır. Yüksek bir taşlama ile rahat kullanılır.

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #17 : 10 Eylül 2014, 21:16:25 »
Avda kullanılacak ise perdahlar sonucunda zaten çelik kalınlığı 4,2-4,3 gibi değere ulaşır. Yüksek bir taşlama ile rahat kullanılır.

Salih bey dediğinizi anladım bencede 4,5 mm karar kıldım siparişini verdim Osmanlı çelik (böhler ) benim için 55mm x100 ebatlarında K105 D2 çeliğinden özel bir tabaka kesip gönderecek. Sağolsunlar çok ilgileniyorlar.
Ancak bu benim ilk bıcak yapım işim olacak, o yüzden acıkcası biraz tedirgin oldum eğe ile yapmayı planlıyorum . Fakat beni en cok korkutan bıcağıın az açma işi olacak galiba beceremem de o kadar emek boşa gider diye çok korkuyorum

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #18 : 10 Eylül 2014, 21:25:25 »
Hiç korkmayın. Sadece ilk bıçakta biraz sabırsızlıktan dolayı bazı şeyler aceleye geliyor ve bundan dolayı hata oranı artıyor. Eğe tecrübeniz yoksa sitede kolay şekilde yapabileceğiniz ağız açma aparatları var.

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Zeytin saplı av
« Yanıtla #19 : 10 Eylül 2014, 22:49:03 »
Hiç korkmayın. Sadece ilk bıçakta biraz sabırsızlıktan dolayı bazı şeyler aceleye geliyor ve bundan dolayı hata oranı artıyor. Eğe tecrübeniz yoksa sitede kolay şekilde yapabileceğiniz ağız açma aparatları var.
göz atabileceğim inceleyebileceğim link atarsanız sevinirim