Bıçak Sanatı - Forum

Güncel M 390 MICROCLEAN Böhler Çelik Tedariği (2. Levha) Eylül Sonu Teslim

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
Merhaba,
Bu çelik sırt desenine izin veriyormu.Yoksa ısıl işlemde sorun mu yaşarız...
Merhaba üstadlarım,
M390 profillerim bitti sayılır ısıl işlem öncesi sırt deseni de yapmak istiyorum. Sırt deseni yapmam M390 celikte ısıl işlemde problem çıkarırmı?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bir sorun çıkarmaz.Bitmiş hallerini merakla bekliyoruz. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul

[/quote]
Merhaba üstadlarım,
M390 profillerim bitti sayılır ısıl işlem öncesi sırt deseni de yapmak istiyorum. Sırt deseni yapmam M390 celikte ısıl işlemde problem çıkarırmı?
[/quote]

Bu ne hız fatih bey maşallah, perdahı bence yüksek kumlara kadar taşıyın, ısıl işlem sonrası baş belası olabiliyormuş.

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373

Merhaba üstadlarım,
[/quote]

Bu ne hız fatih bey maşallah, perdahı bence yüksek kumlara kadar taşıyın, ısıl işlem sonrası baş belası olabiliyormuş.
[/quote]
Merhaba üstadım,
Hepsini ayna gibi yaptım bir tek sırt deseni kaldı Kabze,Pim vs hepsi hazır sırt deseni illa olsun istiyorum. Tek derdimde ısıl işlemde kırılma problemi. Üstadların yazdığına göre herhangi bir problem olmayacağı yönünde...

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Fatih abi sırt deseneni cok merak ediyorum
senin sayende bende birtane yaptım
bitince paylaşacağım

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Bu çelik esasen hassas kalıp çeliği. En ince sırt desenlerini bile uygulayabilirsiniz. Sorun falan çıkartmaz.

Ama yine de emin olmak istiyorsanız, su vermeden önce 1 defa gerilim giderme tavlaması uygulayabilirsiniz. Teknik broşüründe de bu tavsiye ediliyor.

Eserlerinizin çok güzel olacağını tahmin ediyorum. Merakla bekleyeceğim.
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2014, 20:44:10 Gönderen: egeleme_rampasi »

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
Fatih bey biz cesaret edip el süremezken siz el sürmekle kalmamış bitirmişsiniz ve anlaşılan birden fazla yapmışsınız maşallah ne diyelim hızınıza yetişebiliyoruz  :2up :2up bende sonucu merakla bekliyenlerdenim.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
Bu çelik esasen hassas kalıp çeliği. En ince sırt desenlerini bile uygulayabilirsiniz. Sorun falan çıkartmaz.

Ama yine de emin olmak istiyorsanız, su vermeden önce 1 defa gerilim giderme tavlaması uygulayabilirsiniz. Esasen teknik broşüründe de bu tavsiye ediliyor.

Eserlerinizin çok güzel olacağını tahmin ediyorum. Merakla bekleyeceğim.
Merhaba üstadım,
Anladım üstadım çelik hemen her zaman bulunan türden olmadığından sorma ihtiyacı duydum. Eser demişsiniz ama bende çırak sayılırım bu konumda. elimden geldiğince birşeyler çıkarmaya çalışacağım artık.

Fatih bey biz cesaret edip el süremezken siz el sürmekle kalmamış bitirmişsiniz ve anlaşılan birden fazla yapmışsınız maşallah ne diyelim hızınıza yetişebiliyoruz  :2up :2up bende sonucu merakla bekliyenlerdenim.
Merhaba üstadım,
80cm'lik lamadan 24cm, 26cm ve 30 cmlik bir bushcraft çıkattım. tam istediğim gibi oldu üçüde. İnşallah onları kullanmakta nasip olur. Tüm işlemlerini bitirdim sadece sırt deseni kaldı birde istediğim epoksi yapıştırıcıyı bulsam her şey tam olacak.

Fatih abi sırt deseneni cok merak ediyorum
senin sayende bende birtane yaptım
bitince paylaşacağım
Merhaba Ersin,
Merakla bekliyorum bıçağını. Bizi fazla bekletme...

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Fatih abi önce ben paylaşayım
sen sonra yaptığın M390 paylaşırsın
çünkü benim D2 onun yanında sönük kalır.
bu arada bende epoksi bakıyorum hatta bu gün tel de konuşmutuk. bisonun var şeffaf ona bakıyorum istersen sende bir göz at

erco-ergün

• 72
  • Yer: Bulgaristan
Arkadaşlar acaba 1kg M390 nın son fiyatı ne kadara geldi.  Anladıma göre Bulgaristan dan baya ucuz.
2,3 Х 750 Х 800 ММ 1 БРОЙ € 89,71 /КГ
4,8 X 750-800 X 1200-3000 ММ 1 БРОЙ € 83,45 /КГ

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
Arkadaşlar acaba 1kg M390 nın son fiyatı ne kadara geldi.  Anladıma göre Bulgaristan dan baya ucuz.

4,30x800x2450 mm

Fiyat: 64 Euro/Kg (KDV dahil toplam ederi)

Evet, kelepire almışız! 20 Euro ucuza hemde!  :))

erco-ergün

• 72

Osman Kurt

• 6285
Nereden geliör bu fark bilmem  ::).
Sizde plaka olarak alıp pay mı ediyorsunuz.
 Aldığınız firma parça olarak satıyorsa parça stoğunun bedelini ekliyordur çünkü kesim yaptığı plakanın ne kadar sürede satılacağı meçhul.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

erco-ergün

• 72
 Verdim azır parçaların  fiyatı bu. Biz sonra paylaşıoyruz. Fiyatta 20%KDV katarsak ???

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
O zaman 36 Euro ucuza almışız demektir. Vay anasını sayın seyirciler!

freasde

• 32
  • Meslek: makina tekniker
  • Yer: ankara
Sayın üyeler herkese hayırlı geceler.
Tekrar bir organizasyon olur mu m 390 için yoksa uzunca bir süre beklermiyiz gibi mi  görünüyor. . Cevap veren üyelere şimdiden şükranlar.. ???

Osman Kurt

• 6285
Sayın üyeler herkese hayırlı geceler.
Tekrar bir organizasyon olur mu m 390 için yoksa uzunca bir süre beklermiyiz gibi mi  görünüyor. . Cevap veren üyelere şimdiden şükranlar.. ???
Uzunca beklenir şimdilik s90v listesinde varsınız o gelince onunla çalışırsınız son kullanıcı açısından pek anlaşılacak fark yok.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
En az 2 yıl tespih çekmeye devam... Aslına bakarsanız, muhtemelen bir daha bu tip bir organizasyon düzenlenmez gibi geliyor bana. :(

Veya forum üyemiz Kaya Bey Almanya'dan Mart-2015 gibi malzeme getirtecekmiş, o kişiyle temas kurunuz.