Bıçak Sanatı - Forum

Güncel M 390 MICROCLEAN Böhler Çelik Tedariği (2. Levha) Eylül Sonu Teslim

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
01 - Gökhan Güneş               (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan)
02 - Black08                         (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan)
03 - nacho_grande                (2 boy   80cm)*(en 4 cm  )     
04 - maxilla                          (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)     
05 - mehmet turan                (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
06- Taner Çicek                     (2 boy   80cm)*(en 4 cm ) ( 2 boy 80cm ) * ( 3,5cm )
07 - Volkan ERDEM                (1 boy   80cm)*(en 4 cm )
08 - Hasan   Bahcivan            (3 boy   80cm)*(en 3,5 cm )
09 - marslan_51                    (1 boy   80cm)*(en 4  cm)
10- haznedar ve ask1907       (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)
11- Doğukan                         (2 boy   80cm)*(en 4 cm ) +  (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)
12- magari                            (2 boy   80cm)*(en 4 cm )  +  (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
13 - Ecorotti                          (2 boy   80cm)*(en 4 cm ) +  (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
14 - gokhand                         (1 boy   80cm)*(en 4 cm )
15- Taner Salar                     (1 boy  40cm) * (en 4 cm)  + (1 boy 40cm * en 4 cm)
ve Damasscus(Ömer Y.GÜNER)                   
16- LCLegend.                       (2 boy   80cm)*(en 4 cm )     (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
17- Alper Ünal(dawindof)        (1 boy  80cm ) * ( en 3,5cm )
18 - yasin                                (1boy 80 cm ) * (en 3,5cm )
19- Gokkurt26                         (1 Boy 80 Cm 9 - ( En 4 Cm )
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
01 - Gökhan Güneş               (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan)
02 - Black08                         (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan)
04 - maxilla                          (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)     
06- Taner Çicek                     (2 boy   80cm)*(en 4 cm ) ( 2 boy 80cm ) * ( 3,5cm )
07 - Volkan ERDEM                (1 boy   80cm)*(en 4 cm )
08 - Hasan   Bahçıvan            (3 boy   80cm)*(en 3,5cm )
09 - marslan_51                    (1 boy   80cm)*(en 4  cm)
10- haznedar ve ask1907       (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)
11- Doğukan                         (2 boy   80cm)*(en 4 cm ) +  (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)
12- magari                            (2 boy   80cm)*(en 4 cm )  +  (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
13 - Ecorotti                          (2 boy   80cm)*(en 4 cm ) +  (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
14 - gokhand                         (1 boy   80cm)*(en 4 cm )
15- Taner Salar                     (1 boy  40cm) * (en 4 cm)  + (1 boy 40cm * en 4 cm)
16- LCLegend.                       (2 boy   80cm)*(en 4 cm )     (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
17- Alper Ünal(dawindof)        (1 boy  80cm ) * ( en 3,5cm )
18 - yasin                                (1boy 80 cm ) * (en 3,5cm )
19- Gokkurt26                         (1 Boy 80 Cm 9 - ( En 4 Cm )

Teşekkürler Hasan Bey desteğiniz için osman bey kadar hızlı olamadığım için listeyi düzenlemek için geç kaldım   ^-^
« Son Düzenleme: 07 Ekim 2014, 22:21:09 Gönderen: yasin »
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
:) ben teşekkür ederim. 1 boy da s90v için listedeyim orayı sıkıntıya düşürmek istemiyorum ama orası olmayacak gibi olursa o 1 boyu buraya kaydırıcam
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
:) ben teşekkür ederim. 1 boy da s90v için listedeyim orayı sıkıntıya düşürmek istemiyorum ama orası olmayacak gibi olursa o 1 boyu buraya kaydırıcam
inşallah iki organizasyonda sıkıntıya düşmez katkı sağlayabilsem ikisine de yürürüm ama :-[...
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

yasin

• 842
  • yasin er
İnşallah devrim bey bu siparişin 3 haftası kaldı bunu sonuçlandıralım diğer organizasyonda zaman sınırlaması yoksa hemen ona kanalize olup onuda sonuçlandıralım.  ^-^

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
Listeye beni de dahil edin arkadaşlar.. (1 Boy 80cm) * (En 3,5cm)
İnşallah sıkıtıya düşmez organizasyon  :)

yasin

• 842
  • yasin er
02 - Black08                           (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan)
04 - maxilla                            (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)     
06 - Taner Çicek                    (2 boy   80cm)*(en 4 cm  ) + ( 2 boy 80cm ) * ( 3,5cm )
07 - Volkan ERDEM               (1 boy   80cm)*(en 4 cm  )
08 - Hasan   Bahçıvan          (3 boy   80cm)*(en 3,5cm)
09 - marslan_51                    (1 boy   80cm)*(en 4  cm )
10 - haznedar ve ask1907   (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)
11 - Doğukan                         (2 boy   80cm)*(en 4 cm  ) + (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)
12 - magari                             (2 boy   80cm)*(en 4 cm ) + (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
13 - Ecorotti                           (2 boy   80cm)*(en 4 cm  ) + (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
14 - gokhand                         (1 boy   80cm)*(en 4 cm  )
15 - Taner Salar                    (1 boy   40cm)*(en 4 cm  ) + (1 boy   40cm)*(en 4 cm )
16 - LCLegend.                      (2 boy   80cm)*(en 4 cm  ) + (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
17 - Alper Ünal(dawindof)    (1 boy  80cm)*(en 3,5cm)
18 - yasin                                (1boy   80 cm)*(en 3,5cm)
19 - Gokkurt26                       (1 boy  80 cm)*(en 4 cm  )
20 - Halil İbrahim                   (1 boy  80cm)*(en 3,5cm )

Teşekkürler halil bey desteğiniz için
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2014, 00:01:27 Gönderen: yasin »

yasin

• 842
  • yasin er
Evet arkadaşlar son durum

17 boy 4 cm
23 boy 3,5cm

Toplam 40 boy satıldı       son 20 boy kaldı  son kalan lamaların taliplileri aranıyor  ^-^

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
bu konuya mesaj atmam çok gereksiz ama inşallah bir an önce biter bu organizasyon ve bizim de gözümüz gönlümüz bayram seyran eder bıçak görür  ;D
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

yasin

• 842
  • yasin er
Devrim öyle gözünün gönlünün bayram etmesi için herhalde 1 veya 2 sene geçmesi lazım biz böyle kallavi bir çeliği işleyemeyiz bizimkisi bir daha bulamayız alalım stokta dursun mantığı. Öyle m390 dan yapılmış bıçak görmek istiyorsan Bülent ustana gideceksin adam çerez niyetine 3 er 5 er işliyor her partide.  :2up bizim oralara gelmemiz için 40 fırın ekmek yememiz lazım yada fırını komple yemeliyiz  :))

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
Devrim öyle gözünün gönlünün bayram etmesi için herhalde 1 veya 2 sene geçmesi lazım biz böyle kallavi bir çeliği işleyemeyiz bizimkisi bir daha bulamayız alalım stokta dursun mantığı. Öyle m390 dan yapılmış bıçak görmek istiyorsan Bülent ustana gideceksin adam çerez niyetine 3 er 5 er işliyor her partide.  :2up bizim oralara gelmemiz için 40 fırın ekmek yememiz lazım yada fırını komple yemeliyiz  :))
abi bence ısıl işlem fırını yesen gelirsin oralara :))

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Aynen Yasin abinin dediği gibi kıyılmaz bunlara en erken gelecek yıl ortası görürüz M390 bıçakları  8)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Dte etkinliğine bu çelikle katılan olursa ben hemen katılırım  :D
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

yasin

• 842
  • yasin er
Ulan şeytan diyor herkezin yaptığının tam tersini yap ilk çalışmaya ucuz çelikle değil böyle pahalı bir çelikle başla. Salladığın her eğe darbesi icin 40 kere düşün  10 kere ölç yaptığın ilk işin hakkını ver diyor. Tabi bunu şeytan diyor uyarmıyım şeytana orasıda bu işin süprizi olsun.   ^-^

Kaya

• 2867
Yasin Bey bu çelik gerçektende Avrupa da dahi meşhur bir çok bıçak yapımcısının pek bulaşmak istemediği yapımı ve işlenmesi en zor çeliklerden başlamak için gerçekten çok kaliteli Karbon çelikleri var .ilk önce bıçak yapmak ve daha sonra tekrar yapmak yetenekle birlikte tekniğinizi çok ileri seviyeye çıkaracaktır.Bu çeliğin ufak bir parçasının bile ziyan edilmesi çok yazık olacaktır...
Aynı zamanda bir hatırlatma daha yapayım kimsenin beğenmediği 1050 çeliğinden Högstrom usta 3000 -4000 euro fiyat kategorisinde harika bıçaklar yapmaktadır.
M390 pahalı bir çeliktir kesinlikle ödediğinizin karşılığını verecektirde ama kullanabilmek içinde kendisine en az kendisi kadar pahalı ekipman aldıracak bir bıçaktır.Uygun ekipman olmadığı takdirde yapmış olduğunuz bıçağınız ya ilk körlenmesinden sonra emekli olacak yada bu çelik konusunda deneyimsiz bir biley ustasının bir kaç takım ve ekipmanını şehit ettikten sonra belkide onarılamayacak şekilde hasar görüp yine emekli olacaktır.Bu tarz çelikler S90 v ,m390 için bileme taşlarinizdada  en pahalı ve yüksek kategoriye terfi etmeniz icab ediyor oda yetmedi elmas taş,bu çeliğin tepki verebileceği elmas masat macunları almanızda gerekecektir.Çeliği tedarik ediniz ama bence bu takım ve ekipmanlarıda hazır etmeden girişmek cidden şeytan süprizi olacaktır emin olunuz
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2014, 01:54:17 Gönderen: Kaya »

Yasin Bey bu çelik gerçektende Avrupa da dahi meşhur bir çok bıçak yapımcısının pek bulaşmak istemediği yapımı ve işlenmesi en zor çeliklerden başlamak için gerçekten çok kaliteli Karbon çelikleri var .ilk önce bıçak yapmak ve daha sonra tekrar yapmak yetenekle birlikte tekniğinizi çok ileri seviyeye çıkaracaktır.Bu çeliğin ufak bir parçasının bile ziyan edilmesi çok yazık olacaktır...
Aynen katılıyorum, ilk iş için biraz maceralı olur.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
sefa ustam bi sorum olacak d2 ve m390 iyi bir ısıl işlemde kaç hrc sertliğe ulaşır. paslanmazlık harıci negibi bi fark var.?

Kaya

• 2867
Taner Usta burada fark iki çeliğin tane yapısı ile alakalı D2 de çok daha iri karbür yapısı varken m390 çok ince bir karbür yapısına sahip bu da bu çelikten ustura dahi yapımını mümkün kılıyor.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
m390 çeliğine fabrikanın göndermiş olduğu data sheet lere uygun olarak çok çeşitli ısıl işlem uyguladım evet bileylemesi zor bir çelik bu bağlamda s90v de kulandım zpd189 da s30v de
d-2 plus da ki buda toz metal bir çeliktir (ayna gibin parlar )  yağ taşında falan bileme olmuyor bu bir gerçek oluyorda taşta bitiyor sizde işin güzel tarafı çok paranız varsa üst düzey malzeme almak mantıklı ( yılda birdefa biley yapacaksınız veya yapöıyacaksınız butarz çelikler kolay kolay körelmiyor)
ama elinizde birkaç çeşit kağıt zımpara varsa düz bir zemin üzerinde biley yaptınızmı 2000 kuma kadar sonrada elinizdeki taşlarla ince işçiliği yaparsanız gayet güzek keskinlik alıyor  ;)

ama elmas taşlarla bu iş cok daha kolaylaşıyor. tercih sizin
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

sefa ustam bi sorum olacak d2 ve m390 iyi bir ısıl işlemde kaç hrc sertliğe ulaşır. paslanmazlık harıci negibi bi fark var.?
Önemli farklılıkları arkadaşlar zaten söylemiş, söylenenlere ek olarak; D2 nin karbür yapısı daha iri, M390 nın karbürleri hem çok daha küçük hem de "homojen" dağılmıştır. Ayrıca M390 nın içeriğinde bulunan %4 Vanadyum bu çeliği doğal olarak hem diğerinden çok daha ince taneli hem de daha sert yapar, burada m390 daki Tungsten i saymıyorum bile. Sertliklerine gelince, D2 iyi bir ısıl işlem sonrası 64 HRC lerde çıkar ( hatta Emre'nin bir bıçağında su verme sonrası 67 ölçmüşlüğümüz var) M390 da 64 HRC lerde çıkar ama bu iki çelik arasında çok ciddi anlamda ağız dayanımı farkı var, M390 bu noktada D2 den çok daha üstün bir çeliktir.Bir şey daha ekleyeyim, menevişleme işleminde örneğin 400 derecede D2 55 HRC sertlikteyken M390 aynı sıcaklıkta 62 HRC sertliklerdedir. Kabaca böyle
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2014, 14:28:19 Gönderen: sefaçabuk »