Bıçak Sanatı - Forum

Balta

onok

• 292
  • Meslek: memur
  • Yer: İstanbul
Balta
« : 22 Ağustos 2014, 16:42:29 »
Son günlerde balta konusu revaçta olunca bunun da koleksiyonunu yapan yada ilgi duyan arkadaşlar olduğunu düşündüm:

1. Taktik Balta:
(Daha önce başka başlık altında bunu paylaşmıştım ama tekrardan zarar gelmez sanırım... ;D)

Boy             : 39X20 cm
Kalınlık        : 4 MM
Kesen yüz   :10 CM
Mızrak boyu : 7 CM
Et kalınlığı    :5 MM
Paslanmaz çelik
Kılıf Cordura
Kabze metal üzeri fiberglas

2. Jeep:

Toplam uzunluğu: 30cm
Kesen uzunluk    : 12cm
Sertlik                 : 55-57hrc
Sap uzunluğu     : 18cm
Sap malzemesi   : fiberglas
Net ağırlığı          : 640 gr
Yüksek karbonlu çelik

3. Gerber Bear Grylls Hatchet Balta:

Toplam uzunluğu  : 24 cm
Bıçağın uzunluğu  : 8,9 cm
Ağırlığı                  : 590 gr
Çelik türü             : 3Cr13MoV
Kordura kılıf

Türk, Oğuz  Beyleri, Milleti İşitin:
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: Balta
« Yanıtla #1 : 26 Ağustos 2014, 09:17:17 »
bir ara kamp aktiviteleri için 2 ve 3 numaralı baltalardan birisini almak konusunda kararsız kalmıştım. sonra Kayseri'den geçerken yerel pazardan bir balta aldım >:D eğer kullandıysanız bu baltaların performanslarıyla ilgili de yorumlarınızı almak isteriz 8)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

onok

• 292
« Yanıtla #2 : 26 Ağustos 2014, 16:30:45 »
bir ara kamp aktiviteleri için 2 ve 3 numaralı baltalardan birisini almak konusunda kararsız kalmıştım. sonra Kayseri'den geçerken yerel pazardan bir balta aldım >:D eğer kullandıysanız bu baltaların performanslarıyla ilgili de yorumlarınızı almak isteriz 8)

2.si yani Jeep baltayı yazlığın bahçesinde mangal yapmak için odun, çıta vs gerekiyordu (yazlıkta mümkün mertebe daha sağlıklı diye odun ateşi yakıyorum), normal odun kesmek için eski bir büyük bir küçük balta olmasına rağmen kullanmak istedim. O sırada bahçede tek olduğumdan fotoğraf çekmedim ama hem ortalama bir bıçak kadar keskindi ve çıra ayarlamak, ilk ateşi sağlamak için gerekli malzemeyi sağlamak çok kolay oldu, hemde kalınca odunlar vardı onları parçalamak kolay ve zevkli bir işti. Performansından gayet memnun olduğumu söyleyebilirim, sapının kaymaması, ağırlık dengesi de en azından benim için çok iyi olduğunu söyleyebilirim, bele takmak için kendi orijinal iki kılıfına ilave jop taşıma kılıfıyla kullanışlı oluşu, ağırlının da fazla olmayışından kampta-ormanda-dağda-bayırda bıçağın yanında çok iyi bir yardımcı olduğunu düşünüyor ve tavsiye ediyorum... :2up :2up :2up

Diğer iki balta şimdilik seyirlik haldeler ama kullandığım anda (kıyabilirsem) paylaşacağım... :)) :)) :))
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

onok

• 292
« Yanıtla #3 : 02 Eylül 2014, 17:45:01 »