Selamun Aleyküm Arkadaşlar...
Ben foruma yeni üye oldum dünden beridir de araştırıyorum ama bazı konular için halaa kafamda soru işaretleri mevcut...
en önemlisi HAngi çelik ve nereden temiin edilir..
Ben çelik fabrikasında çalışıyorum. 304 kalite 430 kalite ve bazende değişik kalitelerde çelik bize gelir kalınlıkları da 0,30 - 0,40 tan başlar 3 mm'ye kadar çıkar .. Bu çelikleri genelde çatal kaşık yapımında kullanıyorlar bıçakçı müşterimiz yok.. merakım bu çelikten bıçak olur mu olmaz mı... Ben bunu nereden öğrenebilirim.. Örnek bir resimde ekliyeceğim yazının altına...
eğer olmaz ise bıçak çeliğini nereden temin edebilirim...
Benim şuanki gelirim bir plakaya 1000 lira yada birkaç parçaya 200-300 lira vermeye yetmez onun için de alternatif bişeyler varsa ona yada bizim çeliklerden olursa ki o zaman cennete düştüm demektir.. bu tarafa yönelirim...
ileride daha imkan kapsamında daha çok para ayırabileceğim...
şimdi ne dersiniz nasıl ve nereden başlamalıyım.. İstanbulda özellikle Anadolu yakasında ziyaret edebileceğim arkadaşlarlada tanışmayı arzu ederim en azından onları bıçak yaparken görmüş olurum...
Allaha emanet olunuz...
buda bizim çeliklerden bir örnek.. bu kalın olmayan ince bir çelik ama sadece fikir olsun diye resmini koydum..