Bıçak Sanatı - Forum

Film ve kitap önerileri

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Film ve kitap önerileri
« : 18 Ağustos 2014, 05:14:49 »
Merhabalar sayın forum üyeleri
  ben sizlerden doğada geçen, yaşam mücadelesini, usta çırak ilişkisini anlatan kitap ve filmleri tavsiye etmenizi diliyorum hatta başlık tutulursa
sabitlenebilir diye düşünüyorum çünkü forumda hiç filmlerle , kitaplarla alakalı başlık görmedim varsa affedin 

öncelikle ben izlediklerimi yazmak istiyorum hepsini hatırlayamam fakat aklıma geldikçe yorum atarım.
filmleri anlatmıycam çünkü mutlaka sonunuda yazarım :D

the way back : özgürlük yolu       bu adamlar toplama kampından kaçıyorlar ve doğada yürümekle ülkeden kaçmakla uğraşıyorlar
into the wild   : yabana doğru yada doğa yolunda özgürlük yolunda gibi bir sürü çevirisi oluyo :D bu adam kariyerin ve paranın olmadığı doğaya gitmek için üniversiteyi bitirmeyi beklemiş. gerçek bir hikayeden alıntı film ve en sevdiğim filmdir sonu zaten çok farklı
cast away      :  yeni hayat     adamımız sözlüsüne döneceğim diye söz verdi fakat farklı olaylar cereyan etti bu da çok güzel film.
life of pi         : çocuğun tek sıkıntısı bir kaplanı gerçekten çok sevmesiydi o günden sonra hayata bakış açısı değişti. adam bir ateisti tanrıya inandırmak için tek bir hikaye anlatıyor.
the man iron fists  : bu filmde bir demirci var başı zamanın mafyasıyla belada. idare eder bir aksiyon filmiydi.
robinson crouse     : bu adamı bitek ben tanımıyodum ama bende tanıştım :D  gemisi batan adam adada yamyamlardan korunmaya çalışıyor.
kon-tiki                 : baş roldeki adam biraz kafayı tırlatmış heralde kon tikinin efsanesine göre denizde bir yolculuk yapacaklar fakat araçları bile yolculuk yaptıkları yerin yerlilerinin yaptığı kayık mıdır sal mıdır o tarz bişey bunu da beğenmiştim.

şimdilik benden bu kadar hee bu arada kitap konusunda hiç yazmadım çünkü bir yılda 100 sayfa kitabı okuyabiliyorum :D hatta aritmetik ortalama tarzı bir şey yaparsak hayatım boyunca her yıl 30 sayfa felan okumuşumdur ::)

Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
Ynt: Film ve kitap önerileri
« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2014, 06:41:03 »
Kitap olarak jules verne kitapları favorim. Kitapçıların ''o çocuk kitabı sana olmaz'' demesinden de nefret ediyorum.
Bide tabiki Dune serisi büyük bir efsane. Bu kadar geniş bir hayal gücüyle yazılmış çok az kitap vardır.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #2 : 18 Ağustos 2014, 14:34:52 »

Dersu Uzala (Akira Kurosawa)http://www.imdb.com/title/tt0071411/

Bu filmi izelmemiş olanların, bu iletiyi okuduktan sonra hiç bir mazereti kalmıyor. Vay ben duymadım, yok ben bilmiyordum anlamam.  Fena halde yargılarım.  ;D 8)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 18 Ağustos 2014, 15:24:56 »
Film: My Side of the Mountain (1969) -- http://www.imdb.com/title/tt0064708/
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #4 : 18 Ağustos 2014, 17:16:02 »
Ahmet Cevdet Paşa; Tarih-i Cevdet.

Şevket Pamuk; Türkiye'nin 200 Yıllık İktisadi Tarihi.

Leonhard Euler; Opera Omnia. (İçindeki herhangi bir makale. Bu eser 70 ciltten fazla, ve henüz tamamı basılmadı!)

Albert Camus; Veba.

Paul Morphy; Seçme Oyunları. (Satranç)

Arthur C. Clarke; Childhood's End.

Gabriel García Márquez; Yüz Yıllık Yalnızlık.

William Cuthbert Faulkner; A Rose For Emily.

Kazumi Yumoto; The Friends.

Franz Kafka; Şato.

Benedetto Croce; Estetica.
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2014, 17:23:07 Gönderen: mustafaünal »

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #5 : 19 Ağustos 2014, 18:09:29 »

Bu filmi izelmemiş olanların, bu iletiyi okuduktan sonra hiç bir mazereti kalmıyor. Vay ben duymadım, yok ben bilmiyordum anlamam.  Fena halde yargılarım.  ;D 8)
ustam ben onu buldum ama Türkçe dublaj bulmadığımdan izlemedim  alt yazılı filmlerdende nefret ederim  ::)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #6 : 19 Ağustos 2014, 18:25:17 »
ustalarım abilerim ben size bir filmi sormak istiyorum ismini hatırlayamadığım için yandex abimizde bulamadı Google amcamızda
şimdi filme geçelim bir köylü atına binerek dönemin kralını bulmaya gidiyor çok uzun bir yol gidecek yolda aç kaldığında atının pisliğini bile yiyor bir ayıyı tabancasıyla vuruyor sonra bir tiyatrocuyla karşılşıyor ve tiyatrocuya hikayesini anlatıyor oda bunu abarta abarta sergiliyor. tiyatrocu dediğim gölge oyunu tarzı bir şekilde birşeyler yapıyo tam hatırlamıyorum. sonra tüm ülkede adam kahraman ilan ediliyor kralı buluyor felan güzel bir filmdi adını bilen varsa lütfen söylerse sevinirim çok eskiden izlemiştim 2 aydır arıyorum tarıyorum yok .

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #7 : 19 Ağustos 2014, 19:27:05 »

ustam ben onu buldum ama Türkçe dublaj bulmadığımdan izlemedim  alt yazılı filmlerdende nefret ederim  ::)

Dersu'nun bozuk rusçası, filmin önemli unsurlarından biri malesef.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #8 : 23 Ağustos 2014, 01:05:36 »
the edge diye bir film daha izlemiştim oda geldi aklıma  ;D adamlar uçakla kaza yapıyorlar sonrada ormanda kalıyorlar burda baş roldeki adam çok bilgili ve genel kültürlü bir adam fakat pratikte dökülüyor. yanında iki tane daha arkadaşı var ve insan yiyen bir ayıyla olan imtahanları büyük rol oynuyor.

« Yanıtla #9 : 23 Ağustos 2014, 01:27:59 »
Doğa koşullarının, düşman olan insanları bile, yaşam pratiğinde ne denli birbirlerine yaklaştırarak süreci sorgulamaya ittiğini iyi işleyen bir film; "İnto The White" zaman bulursanız izleyin.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #10 : 23 Ağustos 2014, 07:38:52 »
İzlediğim tüm filmleri yazamam çok var ama iz bırakan birkaç tanesini yazabilirim :)

Ölümle yaşam arasında:  Kevin spacey nin oyunculuğunu konuşturduğu sonunda ağlatan, bir insanın savunduğu düşünce uğruna ne kadar ileri gidebiliceğini gösteren muhteşem bir yapım. Mevcut adalet sistemini eleştiriyor.

Ucuz roman: Tarantinonun tarzını hep sevmişimdir. Bu da en öne çıkanlardan.

Django:  Kesinlikle başarılı bir film. Amerika da siyahların ne kadar itilip kakıldığını abartılı ve eğlenceli bir havayla anlatıyor.

İncendies: doğuda geçen sonunda insanı beyninden vuruluşa döndüren bir film

Sin city: Kesinlikle birdiğimiz tüm film standartlarının dışında bir film. Öncelikle siyah beyaz ve aşırı vahşice bir şehir. Şimdi ikincisi girmiş vizyona en kısa zamanda izleyecem :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #11 : 23 Ağustos 2014, 10:53:45 »
Doğa koşullarının, düşman olan insanları bile, yaşam pratiğinde ne denli birbirlerine yaklaştırarak süreci sorgulamaya ittiğini iyi işleyen bir film; "İnto The White" zaman bulursanız izleyin.

+1

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #12 : 23 Ağustos 2014, 12:41:41 »
1) ihtiras rüzgarları (Legends of the Fall)
2) A River Runs Through It
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #13 : 23 Ağustos 2014, 17:19:22 »
jeremiah johnson
Seraphim Falls
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #14 : 28 Ağustos 2014, 01:44:54 »
evet sayın forum sakinleri çok uzun bir zamandır foruma girmemiştim daha doğrusu girememiştim şimdi tekrar sizlerle birlikteyim...
the hunter diye bir film daha izledim fakat onu hiç beğenmedim ama yinede size söyleyeyim dedim ;)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #15 : 01 Eylül 2014, 01:08:50 »
127 saat dağcı bir gencin talihsiz hikayesini anlatıyor mükemmel denilebilecek bir filmdi bence

« Yanıtla #16 : 01 Eylül 2014, 14:44:35 »
Ben de daha sonradan filmler ve kitaplar ekleyeceğim ancak şimdi eklemek istediğim en beğendiğim kitaplar arasında olan ''Kuşlar cehennemde de şarkı söyler mi'' http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=629222 Yaşanmış bir öykü ve her şeyiyle çok güzel bir kitap tavsiye ederim saygılarımla :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Kucpukay

• **
  • 58
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #17 : 01 Eylül 2014, 19:38:25 »

Arranged; dünyalar ne kadar farklı gözükse de insanların çok benzediğini ortaya çıkaran farklı bir film.

Kelebek (Papillon) Henri Charriere, kendi otobiografisi. Filmi daha sonradan çekilsede kitabını elimden bırakamayıp 2 gün içinde bitirmiştim. ( 550 sayfa:) )
Yakup YILMAZ

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #18 : 01 Eylül 2014, 20:55:22 »
Olasılıksız diye bir kitap vardı geçenlerde okudum 500 sayfa kadar o da çok hoşuma gitti benki yılda 100 sayfa okurum o kitabı 4 günde bitirdim kitapta biraz karışık bir olaylar zinciri var karakterleri ayrı ayrı anlatıyor ama gerçekten çok beğenmiştim bir profesör bilim adamı herşeyi bilen birisinin geleceği görebilen birisinin olabileceği şeklindeki teorisini ispatlamaya çalışarak insanlara deney yapıyordu fakat bu profesörün hikayesi fazla ilginç değil diğer karakterler çok iyi ama profesörde efsane  8)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #19 : 01 Eylül 2014, 21:45:10 »
Evet guzel kitap gerilim sevdiysen ayagını gazdan çekme Dan Brown kiyaplarına başla bayılıcaksın ben butun seriyi okdum şimdi son kitabı cehennemi okuyorum tavsiye ederim