hocam merhabalar. ben aynen senin dediğin şekilde evde 50x50 bir masa, bir ufak mengene, 3 ufak işkence, bir demir testeresi, 2 düz 1 balık sırıt 2 yuvarlak eğe, lazım olan her numaradan zımpara ile yaptım ilk bıçağımı. düzgün ağız açmak için kendimce bir düzenek uydurdum, açıyı sabit tutmak için sabit. şimdi daha kullanışlı bir sisten yaptım onunda fotosunu atabilirim istersen. forumda örnekleri var bu sistemin.
forumda bıçak yapımına uygun gelikler için organizasyon yapılıyor. çelik sorununu aşmak için bunlara katılabilirsin. lama olarak 4 5 cm eninde çelik bulursan rahat bir şekilde testere ile profile kaba formunu verebilirsin. eğe ilede son haline getirirsin. evde çalışmanın en büyük sıkıntısı ses. komşuları ve ev ahalisini rahatsız etmemek lazım. o nedenle çalışma saatlerine dikkat ediyordum ben.
benim çoğu aletim amatör işi ucuz olanlar. onları karşılayabilmiştim. ama testere ağzını ve eğelerini kaliteli almanı tavsiye ederim başlangıçta. aradı farkı bizzat gördüm ben. pferd eğe be bahco testere laması önerebilirim, daha önce forumda ustalar tarafından önerilmiş ürünler bunlarda.
bu forumda benim kullandığım aletleri kullanarak sanat eserleri çıkaran ustalarımız var onlarıda incelemeni tavsiye ederim. kaybolan sevkini kazanmakta eminim onların daha fazla yardımı dokunur

ama bıçağımın sana böyle hissettirmesi beni mutlu etti. senin ilk eserinide burada görürüz umarım