Bıçak Sanatı - Forum

Buda benim 1 numara

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
Buda benim 1 numara
« : 17 Ağustos 2014, 21:50:24 »
    Merhabalar. Naçizane bende ilk bıçağımı sizinle paylaşmak istiyorum. Aslında ilk olarak daha büyük bir bıçağa başlamıştım fakat bitirmede problem yaşayacağımı düşündüğümden bu ufaklığı yapmaya karar verdim. Yapım aşamasında hiç bir elektrikli alet kullanmadım. Isıl işlem için Taner ustaya gitti delikleride orada delindi. Taner ustaya buradan tekrar teşekkür etmek isterim. Forumdaki bütün ustalardan kazanılan ufak bilgiler sayesinde iyi kötü bende ilk bıçağımı tamamladım. Foruma emek veren herkese teşekkürü borç bilirim. Lütfen yorumlarınızı ve eleştirilerinizi esirgemeyin.

Tam boy: 13cm
   Namlu boyu: 5.8cm
   Çelik: 50crv4
   Pimler: 6mm Pirinç-Bakır mozaik
   Kabza-Kın: Teak(Tik) (Kının iç kısmını oyup 10mm çapında 3mm yüksekliğinde mıknatıs yerleştirdim. Böylece kın düşmeden kalabiliyor)

mustafa çınar

• 509
Ynt: Buda benim 1 numara
« Yanıtla #1 : 17 Ağustos 2014, 21:51:33 »
devamı

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #2 : 17 Ağustos 2014, 21:55:00 »
Güzel! Elinize sağlık. Umarım ben de benimkini kazasız belasız bitirebilirim.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 17 Ağustos 2014, 22:06:00 »
Eline sağlık.Mıknatıs olayı ilerde  tozu toprağı çeker gibi geliyor bana.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

samet bayraktar

• 101
  • Meslek: mobilya satışı
  • Yer: ankara
« Yanıtla #4 : 17 Ağustos 2014, 22:08:10 »
elinize sağlık ilk bıçak için fazla extrem olmuş ama çok güzel olmuş.
demir tava gelir ; kömür biter.
akıl başa gelir ; ömür biter ... !

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #5 : 17 Ağustos 2014, 22:10:53 »
Eline sağlık gayet güzel olmuş.
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #6 : 17 Ağustos 2014, 23:48:47 »
Çok güzel olmuş. İlk bıçakta birçok şeyi çözmüşsün. Beni tek rahatsız eden parmak oluklarının yapısı. Logoya ayrıca bayıldım. Mıknatıs olayı ile bende aynı fikirdeyim. Olmasaymış daha iyiymiş. Çok güzel bıçaklar gelecek desene. Ellerine sağlık :2up

« Yanıtla #7 : 17 Ağustos 2014, 23:54:01 »
Logo gerçekten de çok güzel olmuş, sap konusunda Salim' e katılıyorum ama genel olarak bıçağın çok uyumlu bir görüntüsü var ellerine sağlık ve de tebrikler  :2up :2up

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #8 : 18 Ağustos 2014, 00:13:27 »
güzel yorumlarınız içi teşekkür ederim.

mıknatıs konusu sıkıntı çıkarırsa elimde aynı ahşaptan var. bir kın daha yaparım ileride ve ya deri bir kılıf düşünülebilir.

logo el yapımı bıçaklarda en hoşuma giden noktalardan bir tanesiydi benim daha öncede bahsetmiştim bundan. beğenmeniz beni gerçekten memnun etti. soyadımdan esinlenerek böyle bir logo yaptım ama arkadaşa ilk gösterdiğimde Kanada bayrağı mı dedi o biraz canımı sıktı sadece :D umarım ilk akla gelen o değildir  :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #9 : 18 Ağustos 2014, 00:38:27 »
Çok güzel altından kalkmışsın Mustafa bozuk birşey yapmak yerine düşünülüp tasarlanmış ve bitirilmiş bir ufaklık çok daha değerli olmuş .Bir eleştiri değil ama bir önerim olsa bıçağı tek taraflı ağız açmışsın bişeylemeyide tek taraflı yapman olurdu ;) tebrikler ...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #10 : 18 Ağustos 2014, 01:22:53 »
Eline sağlık kardeşim bence çok iyi olmuş benimki yanında çırak kalıyor :D yakında yayınlarım inşallah :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #11 : 18 Ağustos 2014, 04:20:29 »
Çok güzel olmuş. İlk bıçakta birçok şeyi çözmüşsün. Beni tek rahatsız eden parmak oluklarının yapısı. Logoya ayrıca bayıldım. Çok güzel bıçaklar gelecek desene. Ellerine sağlık :2up
+1 Maşaallah ustam harbiden ilk bıçak böyle artık ilerdede çalışmalarınızı görmeye heveslendirdiniz beni
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #12 : 18 Ağustos 2014, 11:16:47 »
tebrik ederim eline saglık gerçekten çok şık ve temiz  bi bıcak olmuş .

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #13 : 18 Ağustos 2014, 21:31:24 »
herkese güzel yorumlarından dolayı teşekkür ederim, cesaret verdiniz sağolun  :)

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #14 : 18 Ağustos 2014, 21:32:47 »
Çok güzel altından kalkmışsın Mustafa bozuk birşey yapmak yerine düşünülüp tasarlanmış ve bitirilmiş bir ufaklık çok daha değerli olmuş .Bir eleştiri değil ama bir önerim olsa bıçağı tek taraflı ağız açmışsın bişeylemeyide tek taraflı yapman olurdu ;) tebrikler ...

aklıma gelmemişti hiç, güzel olabilirmiş gerçekten. ileride uygulamak kısmet olur inşallah. teşekkürler  :2up

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #15 : 18 Ağustos 2014, 21:35:00 »
on numara olmuş gerçekten devamini bekliyoruz
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #16 : 18 Ağustos 2014, 21:36:11 »
Eline sağlık kardeşim bence çok iyi olmuş benimki yanında çırak kalıyor :D yakında yayınlarım inşallah :)

estağfurullah hocam çırak biziz. senin bıçağınıda görmek isteriz en kısa zamanda  :)

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #17 : 18 Ağustos 2014, 21:38:49 »
Çok güzel olmuş. İlk bıçakta birçok şeyi çözmüşsün. Beni tek rahatsız eden parmak oluklarının yapısı. Logoya ayrıca bayıldım. Çok güzel bıçaklar gelecek desene. Ellerine sağlık :2up
+1 Maşaallah ustam harbiden ilk bıçak böyle artık ilerdede çalışmalarınızı görmeye heveslendirdiniz beni

aman hocam ustalığa daha çok seneler var, çıraklığımdan gayet memnunum ben :) inşallah forumda yapılanlara azda olsa katkım olmuştur, sağolasın

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #18 : 18 Ağustos 2014, 22:34:42 »
ellerine sağlık mustafa çok şık ve güzel bir çalışma olmuş,  :2up :2up vaziyet o ki yeni çalışmaların çok daha güzel olacak çıtayı çok yüksek başlattın.  ^-^
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #19 : 19 Ağustos 2014, 08:28:42 »
Ustam ellerine emeğine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş :2up :2up Logo çok şık gerçekten isminize yakışmış  ;D Tebrikler