Bıçak Sanatı - Forum

Nasıl bir bıçak almalıyım?

Symphsodon

• *
  • 4
    • Tolgahan Tunç Kişisel Web Sayfası
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İzmir
Nasıl bir bıçak almalıyım?
« : 13 Ağustos 2014, 01:20:23 »
Merhaba,
Forumu bir süredir takip ediyorum ama üye olup mesaj atmak bugüne nasipmiş. Kampa gittiğim zaman (kampa gidiş aralığım ayda bir ve 1 veya 2 gecelik konaklamalar) bana yardımcı olacak, yeri geldiğinde ağaç yontacak, ip-kumaş kesecek, yiyeceklerimi doğrayacak bir bıçak arayışındayım bir süredir. İnternette araştırmalarım sonucu bu forum dışında bir iki sitede daha inceleme yaptım ancak tam olarak istediğim sonuca varamadım. Yekpare, keskinlik açısından iyi bir süre verimli olan, suya dayanıklı ve fiyat olarak da en fazla 50 TL civarında bir bıçak arıyorum.

Yaptığım araştırmalar sonucu Fiskars K40 marka ve modelli bıçakta karar kılmak üzereyken, yabancı forumlarda gördüğüm birkaç kırılma vakası üzerine kararımdan vazgeçtim. Zaten aradığım koşullara da yekpare olmaması nedeniyle uymuyordu. Bunun üzerine araştırmalarıma devam ettim. Bazı arkadaşlar, benim aradığım özellikler için bu fiyat aralığında olan yerli üretim bıçaklar önermişler.

Sizlerin düşüncesi nedir? Nasıl bir yol izlemeli?
Tolgahan Tunç

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
Ynt: Nasıl bir bıçak almalıyım?
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2014, 03:00:25 »
Öncelikle hoşgeldiniz.
Bende kamp ve uzun süreli doğa yürüyü vb şeylerle uğraşıyorum.Doğa şartlarında en önemli yardımcı bıçaktır.
35 40 mm yekpare 'yerli üretim' elinize uyan bir bıçak alın hatta forumdan yapabilecek çok kişi var.
Ben olabildiğince paramı ülkemdeki esnafa kazandırmayı seviyorum.Bıçak konusunda üst seviye işçilikler var.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

Symphsodon

• *
  • 4
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2014, 10:31:57 »
Hoşbulduk teşekkür ederim. Youtube'ta, TRT'nin çekmiş olduğu birkaç video var yerli üretim geleneksel bıçaklarımızla ilgili, onları izledikten sonra ben de sizin gibi düşünmeye başladım. Yerli üretim olup, yabancı markalara taş çıkaracak çok güzel ürünler mevcut.
Tolgahan Tunç

tayfunsan

• *
  • 42
  • Meslek: oto yedek parça.
  • Yer: istanbul/ataşehir
« Yanıtla #3 : 13 Ağustos 2014, 11:52:33 »
Youtube da izlediğiniz videolardan yola çıkarsak,forumdaki ustalarımızın yaptığı bıçaklarla uzaktan yakından alakaları olmadığını söyleyebilirim.Kalite olarak uçurum farklar var(50 tl lik bıçaklar için söylüyorum),tabi youtube da çok kaliteli çelikten,çok iyi işçilik çıkaran ustalarımızda var ama onların bıçaklarıda 50tl lerin çok üstünde.Benim naçizane fikrim bu işe birkere bütçe ayırın ama ömürlük fir bıçağınız olsun.
USTAYA VE SANATA SAYGI...

Symphsodon

• *
  • 4
« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2014, 14:24:29 »
Şöyle ki, şu an kullanmakta olduğum kamp eşyaları oldukça eski ve günümüzdeki yeni üretim ürünlere kıyasla ağırlık olarak bir hayli fazla ağırlığa sahip kullanmakta olduğum eşyalar. Bu nedenle kamp eşyalarımı da yeniliyorum aynı zamanda. Bıçak için ayırabileceğim maksimum miktar şimdilik bu. Bıçağın yanına bir de budama testeri eklemek var aklımda. Gidip dolaşacağım bir dükkan var bıçak ve testere için ama önümüzdeki 15 günlük süreçte gidip görmem mümkün değil. En son kararımı zaten oraya gittiğim vakit vereceğim. Bu başlık altında da sizlerden gelebilecek önerileri görüp, o öneriler doğrultusunda hareket etmek istiyorum. Zaten, testereyi almamdaki amaç alacak olduğum bıçağı olası zorlamalardan korumak. Bıçağa öyle ahım şahım bir yüklemede bulunmayacağımdan ötürü belirttiğim ücret aralığında bir şeyler bakıyorum.
Tolgahan Tunç

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 13 Ağustos 2014, 15:19:42 »
Mora bıçaklara bakabilirsin. Fiyat performans olarak oldukça iyi yorumlar aldı.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 13 Ağustos 2014, 15:57:13 »
Para konusunda farklı bakış açıları:

Şöyle düşünün: Benim atölyem ve ev arası 13 km filandır. 4 kere gidip gelip bir bıçak yaptığımda harcayacağım benzin parası 50 lira.

50 lira her ne kadar az bir para değilse de yıllar boyu kullanacağınız bir bıçak için gayet az.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Symphsodon

• *
  • 4
« Yanıtla #7 : 13 Ağustos 2014, 19:54:38 »
@Salim Türk
Evet, dediğiniz gibi Mora marka bıçaklardan bir tane almak aklımın bir köşesinde duruyor bir süredir. Birçok yerde çeşitli videolarını izledim, kullanıcı yorumlarını okudum. Fiyat/performans olarak el üstünde tutulan bir model olduğu aşikar.

@deserteagle
Bu fiyata alacağım bir bıçak için yıllar boyu kullanmak gibi bir düşüncem yok. Açıkçası henüz bıçak kültürüne de sahip değilim. Amacım, şimdi alacağım bıçakla bilgi ve deneyim sahibi olup, elimdeki bıçağın kondisyonu azaldığında veya bana yeterli gelmemesi durumunda başka modellere yönelmek. @Salim Türk'ün de dediği gibi başlangıç için Mora marka bıçaklar hiç de fena durmuyor. 50 lira gibi bir limit belirlememdeki etken ise önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi yakın zaman içerisinde kamp ekipmanlarımı yenileyeceğim için, elimdeki miktarın büyük bir kısmını almayı planladığım uyku tulumu ve çadırın tüketmesi.
Tolgahan Tunç