Bıçak Sanatı - Forum

Ağız ağıza karşılaştırma.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
Ynt: Ağız ağıza karşılaştırma.
« Yanıtla #200 : 15 Nisan 2015, 19:21:27 »
Abi diyer arkadaş umarım forumdan değildir.  :2up . Forumdan değilse de çok para verip s90 alsa bile ince ağızlı bir çakı almıştır o da buna yine dayanmaz diye düşünüyorum. Bunun ağzı sittin sene körelmez heralde. 

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #201 : 15 Nisan 2015, 19:24:54 »
Bu müsabaka çok eleştiri aldı ama forumdaki herkes de merakla sonucu bekliyo. Bi heyecan bi neşe oldu  :D
Mahir Selim KESKİN

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #202 : 15 Nisan 2015, 19:56:58 »
İş yerinden videoyu açamadım. Milli Eğitim Bakanlığı çok haklı nedenlerle filtre koydu kendi sistemine... (Okullar da aynı sisteme bağlı zira) Şimdi evden açabildim.

Sonuçtan kuşkum yoktu ama herkesin görmesi açısından iyi oldu. Bu netice tamamen ısıl işlemcinin marifetidir. Bunu iyi bilmek gerek. Ben çeliği ve ısıl işlemciyi doğru seçtim sadece. Tebrikler Mehmet Ustam!

« Son Düzenleme: 15 Nisan 2015, 20:04:20 Gönderen: egeleme_rampasi »

ersin1

• 469
  • Meslek: Pvc dograma
  • Yer: istanbul bagcilar(tekirdag)
« Yanıtla #203 : 15 Nisan 2015, 19:58:27 »
D2den bicak olmaz diyen biri  netur celik secebilirki  :o
Ersin beceren

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #204 : 15 Nisan 2015, 20:13:19 »
En son bıçak zamanında yetişmediği için Mustafa abi mağlup durumda idi.Karşı taraf iddiayı yenilemeye yanaşmıyordu bıçak oldu ama geç oldu.

Vallahi ortada ödül olsa da olmasa da o testi yapacağım! Yok öyle, "D2'den bıçak mıçak olmaz!" deyip kaçmak...

Ha dip not: İddiaya girdiğim arkadaş, iddiayı yenilemek için, her iki bıçağın da sertlik derecelerini ölçtürmek istiyor!! :D

Arkadaşın biraderi kalıpçı atölyesi sahibi. Aslında yanında çalıştırdığı elemanları D2'yi çok iyi tanıyor. Çok muhtemeldir ki, bu mühendisler D2'ye uygun şekilde ısıl işlem yapılamayacağını düşündüklerinden, "D2'den bıçak olmaz!" fetvasını verdiler.
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2015, 20:19:39 Gönderen: egeleme_rampasi »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #205 : 15 Nisan 2015, 20:21:04 »
Bıçaklar yeterki çarpışsınlar ödülden vazgeçilsede olur istiyorsa sertliğide ölçülür.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #206 : 15 Nisan 2015, 20:35:31 »
Bu bıçağın yapımında bana verdikleri öneriler için Sefa, Kaya ve Salim Türk Ustalarıma da ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

Benim için çok eğlenceli bir ilk bıçak oldu. :) Çok şey öğrendim yaparken, sapını takarken daha da öğreneceğim.

Isıl işlemi yapan Mehmet Ustama da hem tebriklerimi hem de teşekkürlerimi sunuyorum.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #207 : 15 Nisan 2015, 20:53:46 »
hakkaten 45 derece herhalüksrda işgörecektir.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #208 : 15 Nisan 2015, 21:46:19 »
Kendi adıma ben pek bişey yapmadım. Zaten çizimleri yapmıştın. Üstüne üstelik parmak tırtıkları bozulunca güzelde kurtardın profili. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #209 : 16 Nisan 2015, 09:27:06 »
Nihayet sona gelinmiş.Testte maşallah süper.Emeği geçenlerin ellerine emeğine sağlık.
İddaa gerçekleşirse sonucu merakla bekliyoruz :)

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #210 : 16 Nisan 2015, 19:34:42 »
Hadi bakalım başarılar..sonucu bekliyoruz karşıdaki kötü ihtimal toz çelik bile olsa ikiside yara alacaktır..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #211 : 16 Nisan 2015, 21:31:26 »
bıçağın bugün son menevişini de yaptım ilk tur 200 c de 2 saat ikinci tur 180c de 1 saat 3 tur 180c de 1 saat 3 tur meneviş yaptım sonuç 58 59 çıktı  bu gün dayanamayıp bir çivi daha kesip  kargoya verdim yola çıktı umarım  vatandaş toz metal le   gelmez . vatandaş iddia ya giricek kadar kendisine güveniyorsa büyük ihtimal  elinde iyi para verip aldığı iddia lı bir bıçak vardır yoksa duruk yere bu işe girişmezdi yada  umarım çok fazla kuruntu yapıyoruz adam d2 nedeolsa kırılıp gidicektir mantıgıyla karşımıza saçma sapan bir bıçakla çıkar  harbiden bu iş psikoloji mi bozdu

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #212 : 16 Nisan 2015, 21:49:58 »
bıçağın bugün son menevişini de yaptım ilk tur 200 c de 2 saat ikinci tur 180c de 1 saat 3 tur 180c de 1 saat 3 tur meneviş yaptım sonuç 58 59 çıktı  bu gün dayanamayıp bir çivi daha kesip  kargoya verdim yola çıktı umarım  vatandaş toz metal le   gelmez . vatandaş iddia ya giricek kadar kendisine güveniyorsa büyük ihtimal  elinde iyi para verip aldığı iddia lı bir bıçak vardır yoksa duruk yere bu işe girişmezdi yada  umarım çok fazla kuruntu yapıyoruz adam d2 nedeolsa kırılıp gidicektir mantıgıyla karşımıza saçma sapan bir bıçakla çıkar  harbiden bu iş psikoloji mi bozdu

Psikolojiyi bozacak hiç bir şey yok Ustam. Arkadaş genelde yüksekten atar zaten. Aslında onu önemsemezdim, biraderinin kalıpçı atölyesinde/işletmesindeki ukala mühendisler olmasaydı...

Çiviyi kestiğin videoyu kendisine izletince, "bunu her bıçak yapar ki, çivi çelik değil" dedi. Bu lafın üstüne daha ne diyeyim? :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #213 : 16 Nisan 2015, 23:47:58 »
Çiviyi kestiğin videoyu kendisine izletince, "bunu her bıçak yapar ki, çivi çelik değil" dedi. Bu lafın üstüne daha ne diyeyim? :)

Çokta haksız sayılmaz aslında :)

Kaya

• 2867
« Yanıtla #214 : 16 Nisan 2015, 23:53:06 »
500 lira var ucunda saçma sapan bir bıçakla çıkamaz ...

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #215 : 16 Nisan 2015, 23:54:50 »

+1

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #216 : 16 Nisan 2015, 23:59:02 »
500 lira var ucunda saçma sapan bir bıçakla çıkamaz ...

+1
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Kaya

• 2867
« Yanıtla #217 : 17 Nisan 2015, 00:13:06 »

+
Bir dakka çivi kesme testini açılmış ağızla yapmak belli bir derecenin üzeri ustalık işi Mehmedin hakkınıda verelim helal olsun .denemesi ucuz d2 atla deve değil suyunu verip ağızı açıp birde cesaretle açılmış ağzı gösterip testi başaran herkes bu takdiri hakeder...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #218 : 17 Nisan 2015, 00:25:29 »
Ondan dedim çokta haksız değil diye ama açılan ağzı ilk görünce bende şüphe etmedim desem yalan olur hani. Bu tür gövde gösterişi yapan bıçakların ağız açılarına ve kalınlığına bakar isek azda olsa hileler görünüyor. Bu bıçağı ağız kalınlığı fazla bırakıp konveks bilenmiş olsaydı civata somun testlerini de görmek isterdim. Önceki mesajımda kibar davranmış lafımda ondandır. 

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #219 : 17 Nisan 2015, 00:31:08 »
Eee peki ne zaman olacak bu test çok uzun zamandır sonucu sabırsızlıkla bekliyorum mustafa abi artık fazla uzaymayın lütfen nasılsa bıçak yolda :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.