Bıçak Sanatı - Forum

Ağız ağıza karşılaştırma.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Ağız ağıza karşılaştırma.
« Yanıtla #40 : 12 Ağustos 2014, 17:03:16 »
Forumun gurur meselesi oldu. Isıl işlemini ve ağzını forumdaki ustalarımız yapsın bence. Siz sadece profil çıkartın. :)
Okinawian

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #41 : 12 Ağustos 2014, 18:27:33 »
"Sadece ısıl işlemini ben yapmayacağım, o iş için Sakarya'ya gidecek." demiştim adama...

Merak etmeyin ağzı açarım. Hata olmayacağını düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2014, 18:36:37 Gönderen: mustafaünal »

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #42 : 12 Ağustos 2014, 21:13:27 »
aslında o karşılaşmaya bende bulunan bır çelıkle  gırmek lazım gözlerı yuvalarından fırlayacaktır buna emınım :D
sondenemeyı örrste yapmıştık ağıza bırsey olmadı. ;)
ustam o nasıl bir celikmis öyle ???
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #43 : 13 Ağustos 2014, 00:47:11 »
Taner ustam örsü kestik derse yine de şaşırmam.

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #44 : 13 Ağustos 2014, 00:54:50 »
bunun yerine halat kesme yarışı falan yapın , en çabuk kiminki körelecek gibi bisey.

Bende halat kesme gibi bir karşılaştırma yapın derim. Sonuçta iki bıçak ta zarar görecek. Şahsen kendi bıçaklarım kaznacak dahi olsa böyle bir karşılaştırmaya girmem, kıyamam :)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #45 : 13 Ağustos 2014, 01:21:37 »
Halat kesme testinden daha iyisini teklif edeceğim. Gazbeton kesme testini teklif edeceğim! Bu malzeme kolay kesilmesine rağmen, kesici uçlar için aşırı derecede yıpratıcı imiş. (kaynak: @deserteagle)

Bir bıçak için en kısa sürede, en zorlu testi uygularsınız bu malzeme ile.

Ha bu arada, bu arkadaş hakkında üç ilave:

• Sadece iş arkadaşıyız, kendisinden zerre hazzetmem. O da bunu bilir bunu zaten... Yüzüne söyledim zira!  :)
  • Büyük olasılıkla yan çizecektir. Ama ben yine de çivi kesme ve gaz beton testlerini yapıp, kameraya çekeceğim.
  • D2 den bıçak olmaz! diyen o "okumuş mühendis çocuklar", arkadaşa disk testereden bıçak yapıyorlar. O malzemeden en iyi bıçaklar çıkıyormuş. Pek matah bir şeymiş. Öyle söyledi!
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2014, 01:24:26 Gönderen: mustafaünal »

« Yanıtla #46 : 13 Ağustos 2014, 02:41:33 »
O testerelerden yapılan bıçakla mı teste girecekler  ::)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #47 : 13 Ağustos 2014, 09:35:37 »
HSS çeliğinden yapılmış bıçakla mı teste girecek, bilmiyorum ustam. Umurumda da değil. Bıçağının ne olduğunu bilmeden girdim iddiaya.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #48 : 13 Ağustos 2014, 09:51:52 »
vayy ,  Bicaksanatı forum üyeleri VS mühendis cocuklar :)      Sefa usta senin bu olaya bi el atma zamanın geldi galiba. madem darbe dayanımı şöyle ortaya bol wolframlı bol manganlı yanar dönerli biseyler çıkarırsın artık.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #49 : 13 Ağustos 2014, 10:12:01 »
O'nda bulunan bıçağın Wolfram içerdiğini sanmıyorum. Az önce konuştum. 10 Yıl evvel birine yaptırtmış bıçağını. Başka bir arkadaşının (benim gibi iş arkadaşı değil, av arkadaşı) av bıçağını o bıçakla bölmüş, o duruma güveniyor. Bir de benim daha evvel hiç bıçak yapmamış olmama güveniyor elbette...

Ama unuttuğu bir şey var. Bıçak yapımındaki metal işinin % 90'ı, "su verme + ağız açma"dır.

Ağzı aparatla açacağıma ve suyunu da bu işin kurdu (Taner Salar) vereceğine göre (öyle umuyorum), benim açımdan sorun yok. İstediği bıçakla gelebilir.
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2014, 10:16:31 Gönderen: mustafaünal »

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #50 : 13 Ağustos 2014, 10:28:54 »
hss ile katılacaksa ağız ağıza vurduğunuzda rakibin bıçağı çıt diye kırılacaktır diye umuyorum. tabi bıçağa yüksek meneviş yapılmadıysa. eğer iyi menevişlendiyse ve sertlik 60 hrc civarına indirildiyse acaba nasıl bir durum ortaya çıkar? 60 hrc sertlikte, hss kırılganlığını atar mı? gururumuz d2'nin karizmayı çizdirme ihtimali doğar mı?  ::)

« Yanıtla #51 : 13 Ağustos 2014, 12:58:30 »
vayy ,  Bicaksanatı forum üyeleri VS mühendis cocuklar :)      Sefa usta senin bu olaya bi el atma zamanın geldi galiba. madem darbe dayanımı şöyle ortaya bol wolframlı bol manganlı yanar dönerli biseyler çıkarırsın artık.
Arkadaşlarımızın bir çoğu ile birlikte el birliğiyle işe el atmış bulunduk zaten. Açık konuşmak gerekirse, yorum yazan arkadaşlar da en az bizler kadar bilgili bu nedenle bu tür "kişi öne çıkaran" yorumlar kişisel olarak beni rahatsız ediyor, benim veya bir başkasının isminin öne çıkarılmasını, diğer düşünceleri değersizleştirme olasılığını gözönüne aldığımızda; çok uygun bulmuyorum. Samimiyete güvenerek ve hazır yeri geldiği için söylemek istedim  ;)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #52 : 13 Ağustos 2014, 14:18:42 »
Böyle bir karşılaştırmada VANADIS 4 EXTRA nın performansını gormek isterdim

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #53 : 13 Ağustos 2014, 19:17:18 »
Bu arada sanmayın ki desteklemiyoruz valla keyifle tüm yorumları okuyor sabırsızlıkla galibiyetimizi bekliyorum :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #54 : 13 Ağustos 2014, 20:43:08 »
 Bu konu fena sardı bu test ne zaman olacak erkenden heyecan yapmayalım bari :)
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #55 : 13 Ağustos 2014, 21:08:47 »
İddia için yüklüce para lazım, hazır ayın 15'i de geliyor... 500 TL az para değil, 4 kişilik ailenin aylık mutfak masrafı buralarda. Profilin ağzını açıp, en kısa sürede ısıl işlem için Sakarya'ya kargolamayı planlıyorum...

Lamaları Kalite Çelik Firmasından almıştım. Yani Böhler K110 olduklarından oldukça eminim. Profili Teknik Resim Yazılımında çizip, Sayın Salim Türk'e göndermiştim, hatalarımı düzeltti sağ olsun. Buradan tekrar teşekkür ediyorum kendisine. Lamadan profili çıkarttım, zımparalama metodum yüzünden tutkal bulaştı, asetonla tutkalı profilden temizledim. Lastik tabakanın (tabaka 2.5 mm kalınlığında) içine oyuk açıp yerleştiriyorum profili. Boşlukları lastik kırıntıları ile doldurup tutkallıyorum, böylece zımpara işlemi esnasında profil kaymıyor. (Zımpara kağıdı pahalıymış be!) Ağzını açacağım sırada, bu iddia ortaya atıldı. Scandimsi ağız açmayacaktım, 1 mm inceliğe kadar inceltip bırakacaktım.
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2014, 21:37:22 Gönderen: mustafaünal »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #56 : 13 Ağustos 2014, 21:31:05 »
Taner usta ince ayar çeker ona.  :)
Okinawian

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #57 : 14 Ağustos 2014, 02:04:49 »
1 mm çok 0,5 yeter ona  direkt 45 dereceye bileylersin yani mikro bevel sonrasınıda hiç elleme olduğu gibi kalsın bu kadar ben daha acemiyim dersin 30 derece taşlamaya taraflardan 7,5 derece ben hiltinin murcunuda yakın formda bileyliyorum gayet sağlam bir ağız.Taner'de zaten gerekeni yapıcaktır su verme hususunda  :)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #58 : 14 Ağustos 2014, 09:24:30 »
Profilin zımparalama öncesi halini gösteren fotoğrafını ekliyorum. Ağız açma sonrasındaki halini de fotoğraflayacağım. İşlemlerin tüm aşamalarını kayda geçireceğim.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #59 : 14 Ağustos 2014, 13:10:54 »
Bıçak girdiği mücadeleden galip ya da mağlup olarak ayrılsın her türlü baya hasar görmüş olacağını düşünüyorum. O halde bence öyle zımpara işlerine fazla vakit harcamamak lazım  :-[
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.