Bıçak Sanatı - Forum

Ağız ağıza karşılaştırma.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Ağız ağıza karşılaştırma.
« Yanıtla #20 : 11 Ağustos 2014, 22:16:44 »
Testin öncesinde keskinlik denemesi yapılmayacaksa bir miktar kör ağız daha iyi performans verebilir.Evet D2 ısıl işlem sonrası cam gibi kırılabilir aşağı yukarıda 68hrc oluyor ama menevişin ve östenizasyon sıcaklığı-bekleme zamanı gibi şeyler ortalığı tamamiyle karıştırıyor.Emre ustanın D2den fileto bıçağı yaptığınıda biliyoruz darbe görmeyeceğini bildiği bir bıçağı 67hrc sertlikte bıraktığınıda.D2den ne istersen onu alırsın.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #21 : 11 Ağustos 2014, 22:16:58 »
Su verm esonrasi menevisleme yapilmaz ve yere duserse hakikaten kirilabilir diye biliyorum. Agiz acisina gelince,  satir vb icin 40 45 dereceler, normal bicak icin 24 derece iyidir. 18 derece agiz dayanimi biraz zayif ama cok iyi kesen bir bicak cikartabilir.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #22 : 11 Ağustos 2014, 22:17:21 »
Onu bilmem de, Bülent Ustam' ın bana verdiği eğeden yapılma 6mm Bushcraft yere düşünce kıvılcım çıkartıyor. :D Güzel bir sertlik ve Bushcraft tarzı bir ağızla bu "saçma ama eğlenceli" iddiayı kazanacağınıza eminim.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #23 : 11 Ağustos 2014, 22:27:21 »
Bülent ustamızın eğeden bıçaklarından biri de bende. En sevdiğim bıçaklar arasında. Kabza takmadım daha ama devamlı kullandığım bir bıçak :)

« Yanıtla #24 : 11 Ağustos 2014, 22:31:46 »
Mustafa Bey, malzemeniz 3mm kalınlığındaysa; açacağınız ağız için profilin ağız kısmından( her iki taraftan da) 5 mm yukarıya bir çizgi çizip açacağınız ağızı bu çizginin üzerine çıkarmayın. Bu çizgi sizin açacağınız ağzın maksimum üst çizgisi olsun. Ağzı da hafifçe dış bükey açar, menevişi de 200-230 dereceler civarında verirseniz, 500 TL yi cebinize koyarsınız  ;)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #25 : 11 Ağustos 2014, 22:36:58 »
Mustafa Bey, malzemeniz 3mm kalınlığındaysa; açacağınız ağız için profilin ağız kısmından( her iki taraftan da) 5 mm yukarıya bir çizgi çizip açacağınız ağızı bu çizginin üzerine çıkarmayın. Bu çizgi sizin açacağınız ağzın maksimum üst çizgisi olsun. Ağzı da hafifçe dış bükey açar, menevişi de 200-230 dereceler civarında verirseniz, 500 TL yi cebinize koyarsınız  ;)

Tek meneviş kırılganlığını giderir mi? Yoksa garantiye alıp çifte mi yapmak lazım?
Okinawian

« Yanıtla #26 : 11 Ağustos 2014, 22:40:38 »
İki her zaman daha iyidir, hatta üç  daha daha iyidir.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #27 : 11 Ağustos 2014, 23:12:36 »

Tek meneviş kırılganlığını giderir mi? Yoksa garantiye alıp çifte mi yapmak lazım?
Ah Hocam  :D :D amma güldüm haa 

Şaka bir tarafa Hocam haklı 5 mm ağız açtığında ağızda her yerde 0.50 kalınlık kalsın suyunu ve menevişlerini verdikten sonra direk aparatla 45 dereceye ağızı bileylersin  sonra 45 derece açtığın mikro açı ile 5 mm arasını konveks yuvarlarsın  isterse s90v olsun ister zdp ikiside yara alacaktır ama büyüğünü o alır...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #28 : 11 Ağustos 2014, 23:18:38 »
Hesapta bir hata olmuş, bu ölçüde ağız açısı çok fazla çıkıyor. Mustafa bey, ağız açısı yaklaşık 29.5 olacak şekilde ölçüyü  5.7 alırsanız yeterlidir. Yani 5 olan ölçüyü 5.7 yapıyoruz. Ağız formu da salim ve kaya nın söylediği gibi dış bükey ( valla neler öneriyoruz yani  ??? )

« Yanıtla #29 : 11 Ağustos 2014, 23:20:40 »
Valla ben de merakla bekliyorum konu eğlenceli olucak canı gönülden 500tl kazanmanızı isterim arkadaşınıza da ders olur böylece :) Ama video isteriz  O:-)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #30 : 11 Ağustos 2014, 23:41:56 »
Copy that! Orders received and understood!  >:D

« Yanıtla #31 : 11 Ağustos 2014, 23:45:39 »
E hadi sonucu bekliyoruz o zaman.

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #32 : 12 Ağustos 2014, 00:35:54 »
Ustalardan hileler bir yerlere not almak lazım

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #33 : 12 Ağustos 2014, 07:48:33 »
Peki karşı taraf ta bu saayfayı okuyorsa :)

Aynı geometride d2 ve  ck67 karşılaştırırsak ne olur?

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #34 : 12 Ağustos 2014, 09:16:34 »
Peki karşı taraf ta bu saayfayı okuyorsa :)

Aynı geometride d2 ve  ck67 karşılaştırırsak ne olur?

Ck67 patates olur. :)
Okinawian

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #35 : 12 Ağustos 2014, 11:36:20 »
Mutlaka video bekliyoruz, :)
YUCELMORE

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #36 : 12 Ağustos 2014, 13:06:00 »
PCBN araçlarla 60-62HRC'ye sertleştirilmiş D2 işlendiğini gördüm (bayağı kesiyor D2'yi) ama ağız ağıza darbeli bir testte PCBN'ler çatır çatır kırılır. Sertleştirilmiş D2 ile başa çıkacak başka da bir teknoloji bilmiyorum (ışın kılıcı ya da lazer sistemlerinin tepesine çekiçle vurulamayacağını varsayarak). Asıl soru: mühendis çocuklar biliyor olabilir mi? Titanyum-alüminyum nitrit (TiAlN) gibi kaplamalarla 88-91HRC arası sertliklere çıkan çelikler var. Tek teselli, o sertlikteki materyallerin gayet kırılgan olmaları; çekiçle kafasına vurmak avantajlı bir test yöntemi olmuş.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #37 : 12 Ağustos 2014, 13:14:56 »
Kesinlikle video koyacağım. Merak etmeyin...

Aslında gerçekten bıçakların kalitesini bilimsel olarak belirleyebilecek test prosedürlerini araştırmalıyız. Veya bu test usullerini bilen ustalar bu bilgilerini ayrı bir başlık açarak paylaşmalılar diye düşünüyorum.

Yapılan işin niteliğini kendi aramızda ölçebilsek güzel olurdu

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #38 : 12 Ağustos 2014, 16:28:40 »
aslında o karşılaşmaya bende bulunan bır çelıkle  gırmek lazım gözlerı yuvalarından fırlayacaktır buna emınım :D
sondenemeyı örrste yapmıştık ağıza bırsey olmadı. ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #39 : 12 Ağustos 2014, 17:01:19 »
videoyu merakla bekliyorum. güzel şeyler olacağa benziyor  8)