Bıçak Sanatı - Forum

M 390 MICROCLEAN Böhler Çelik Tedariği (2. Levha) Eylül Sonu Teslim

tayfunsan

• *
  • 42
  • Meslek: oto yedek parça.
  • Yer: istanbul/ataşehir
Bu konuyu yalnış yorumlayan arkadaşlar var,eğer Kaya dediklerinde haklıysa bende ortalığı geren mesaj yazanlardan biriyim,bı sebebten bu mesajı yazıyorum..

Konu iki kişi arasında başlamış ama bütün forumda ki arkadaşları ilglendiren ve iki kişi arasında hiçbir şekilde çözülemediği için buraya taşındı,asıl sorun olaya dahil olan kişilere güven sorunu...

Gökhan'ın M390 org.başından beri aldığı çeliğin fiyatı ortadayken etkinliğe katılan en az 4-5 kişi firmayı arayıp fiyatı teyit etmesine rağmen ""hayır sen o paraya almadın bu paraya aldın sattın"" şeklinde bir suçlama var,bu mesele şimdi M390 alan veya almak niyetinde olan herkezi ilgilendirmez mi??

Ayrıca çelik için söylenilen ucuz fiyatın sadece yüksek üretim miktarı ile olabileceği netleşmişken hala ısrarla fatura istemek dekont istemek neden,bu kadar mı güvensiz bir yapımız var ???

Kaya,Salim  malesef ki bu konuda size katılmıyorum,

benzer olay sizinde başınıza gelse veya başka bir arkadaşımız başına gelse  haklı olduğunu bilirsem  sonuna kadar herkezi  desteklerim,

Bence bunun adı ortalığı germek,insanları birbirine düşürmek değil,lütfen yazılan mesajları ve ithamları dikkatli okuyun atladığınız yerler var,yada benim yaptığım gibi arkadaşları arayın sözlü dinleyin...

Bence burdan çıkan sonuç anlamadan dinlemeden davranmamak,altında kalmayacağımız sözler sarf etmemek,doğru dürüst bildiğimiz arkadaşımızı yerden yere vurup sonrada yalnış yaptıysak yüzüne bakmak zorunda kalacağımızı düşünmek...

Bunu çözersek sorun kalmaz zaten...

+1

Ne yazmışsam hepsi ortada duruyor. Yazdıklarım ortalığı karıştırmaksa, amenna kabul ediyorum.

Organizatör bulmak çelik bulmaktan zorken, en pahalı malzeme olmayan malzeme iken, organizatöre suçlama yapılacaksa, 999999999999 defa düşünmek gerekir! Üstelik bu kişiyle şahsen tanışıklığınız varsa bayağı bir düşüneceksiniz. Kaldı ki Gökhan Hoca daha kendine çelik alamadı...

Organizatör bulacak kadar talihli iseniz, öpüp başınıza koyacaksınız bu işlerde.

Madem kuşku duyacaktınız, Gökhan Hocayı neden seçtiniz? Ayrıca fiyatta şüphe var ise, neden iş bitince ortalığı ayağa kaldırdınız? Organizasyon sırasında yapsaydınız ya itirazınızı...

İşin yapılmasındaki zorluk ise başka bir tartışma konusu tabii. Merak eden Sayın ecorotti'ye sorabilir!

Tüm bunlar ortadayken, kusura bakmayın ama ben topa sert ve tek yanlı girerim...

Üstelik ben ortada aleni bir özür göremiyorum. Forumu terk edecekse de, geri gelecekse de, çıkıp alenen suçladığı kişiden alenen özür dilemelidir. O zaman ortalık hiç olmadığı kadar sakin olacaktır.

Hatanı kabul etmen amenna demen güzel..
USTAYA VE SANATA SAYGI...

tayfunsan

• *
  • 42
Mehmet hocam olayın tatlıya bağlanması sizi suçlu çıkarmışçasına davranmayın lütfen gökhan hocama uğraşıları için minnettar olduğumuz gibi sanada yanlış olduğunu zannettiğin durum karşısında tüm arkadaşlarının hakkını koruma çaban için minnettarız lütfen uzatmayalım artık.

Konunun b aşından sonuna kadar en anlamlı iletisi,TEŞEKKÜRLER.

tayfunsan

• *
  • 42
Mehmet konu tatlıya bağlanmıştır arada yağıp esen dostlar yağıp estiklerinle kalmışlardır tabiki ikilemin olduğu bir durumda bende olsam bende fiyat sorar konuyu aydınlatmaya çalışırdım senin konu içindeki niyetinde burada çok açık aşikar olmuştur biz bir Abin olarak bu durumu olmamış gibi kapatman Aynı şekilde Gökhan Hocamızdanda ricamızdır .Olay zaten aydınlanmış ve tatlıya bağlanmış burada özür dilemesi gerekenler bu hadiseye körük tutanlardır

Sizide tebrik ediyorum KAYA BEY.

tayfunsan

• *
  • 42
Bence senin şu yazdığın sdece kendini aklamaya çalışmaktır,KAYA ve SALİM in yazdıkları sonuna kadar doğrudur insan hatasını kabullenmeli,sen yazdıklarının hepsinde GÖKHAN hocayı aklarken MEHMET USTA yıda yere vurdun,hemde konunun birebir muhatabı değilken.Ve olay bitip hatalar kabul edilmesine rağmen sen halen bu olumsuz tavrını sürdürüyorsun,şu an için foruma gerekli olmayan tek advranış biçimi budur,şu an sakinliğe ihtiyaç var,forumdan ayrılma derecesine gelmiş MEHMET USTA YI BU KARARINDAN VAZGEÇİRMEK EN ÖNEMLİSİDİR!!!!

Kaya, Salim ve yukarıdaki mesaj üzerine baştan sona konuyu tekrar okudum bir tane ortamı gerici mesaj göremedim.

Herkes konu ile ilgili kendi uslubunca bir şey yazıyor. Bildiklerim bende kalmak kaydıyla ben yaşadığım zorlukları paylaştım.

Fatura yayınlasın özür dileyeceğim diyen Mehmet kardeşimizdir.
Yavuz hırsız ev sahibin bastırır durumları olmamalı.
Hata yapan özrünü dilemelidir.

Konu ile alakalı deyim yorumunuzdan olaya ne derece sağlıksız baktığınız ortadadır,ortada hata varsa oda KALİTE ÇELİK firmasınındır,Mehmet ustanın yaptığı forumdaki herkezin hakkını korumaktır,farzedinki mehmet usta haklı çıktı o zaman konuya yaklaşımınız nasıl olurdu???ASIL YAPILMASI GEREKEN FORUMDAKİLERİN KALİTE ÇELİĞE TEPKİ VERMESİDİR....

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Bence senin şu yazdığın sdece kendini aklamaya çalışmaktır,KAYA ve SALİM in yazdıkları sonuna kadar doğrudur insan hatasını kabullenmeli,sen yazdıklarının hepsinde GÖKHAN hocayı aklarken MEHMET USTA yıda yere vurdun,hemde konunun birebir muhatabı değilken.Ve olay bitip hatalar kabul edilmesine rağmen sen halen bu olumsuz tavrını sürdürüyorsun,şu an için foruma gerekli olmayan tek advranış biçimi budur,şu an sakinliğe ihtiyaç var,forumdan ayrılma derecesine gelmiş MEHMET USTA YI BU KARARINDAN VAZGEÇİRMEK EN ÖNEMLİSİDİR!!!!

Kaya, Salim ve yukarıdaki mesaj üzerine baştan sona konuyu tekrar okudum bir tane ortamı gerici mesaj göremedim.

Herkes konu ile ilgili kendi uslubunca bir şey yazıyor. Bildiklerim bende kalmak kaydıyla ben yaşadığım zorlukları paylaştım.

Konu ile alakalı deyim yorumunuzdan olaya ne derece sağlıksız baktığınız ortadadır,ortada hata varsa oda KALİTE ÇELİK firmasınındır,Mehmet ustanın yaptığı forumdaki herkezin hakkını korumaktır,farzedinki mehmet usta haklı çıktı o zaman konuya yaklaşımınız nasıl olurdu???ASIL YAPILMASI GEREKEN FORUMDAKİLERİN KALİTE ÇELİĞE TEPKİ VERMESİDİR....

Mehmet'i senden önce tanıyordum. Sanden sonra da tanıyor olacağım. Bu konuda tanımadığım kişi varsa Gökhan hocadır. Bir kişi arkadaşım diye hatasını söylememezlik edemem. Babamda olsa yüzüne söylerim bunu. Hatta gyakın olsaydım gider Mehmet'in çayını içerken de konuşurdum. Sezar'ın hakkı Sezar'a.

Bilmiyorsanız hiç yorum yazmayın. İdrak yollarınız tıkalı beyefendi biraz at gözlüğü olmadan anlayarak OKUYUN!
Okinawian

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir

Kalite çelik fiyatı hiç değiştirmedi ki başından beri aynı fiyatı verdi 45+KDV yi veren başka firma idi. Bir ucuz fiyat bir pahalı fiyat verildi muhabbeti kdv dahil ve kdv hariç rakamlardan kaynaklandığı da ortaya çıktı. Firma ile ilgili ben problem olduğunu sanmıyorum.

Lütfen daha fazla yorum yapmayalım. Birbirimizi kırmayalım.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

tayfunsan

• *
  • 42
Madem mehmet ustayı tanıyorum yakın olsam yüzüne söylerdim diyorsunuz neverirkenir telefon açıp mehmet usta bu konunun aslı astarı nedir diye sormadınız?hiçbir zaman hiçbir olaya at gözlüğü ile bakmadım,öyle olsa bu konuda gökhan beyi direk suçlardım(sizin mehmet ustaya yaptığınız gibi).idrak yolların tıkalı(size göre) iken bile algılamam sizden daha iyi durumda ise bir doktora görünün derim..

Gökhan bey bir firma fiyat verir ise ya KDV  İçinde yada KDV hariç fiyat verir,bir KDV ki bir KDV siz fiyat olmaz..

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Madem mehmet ustayı tanıyorum yakın olsam yüzüne söylerdim diyorsunuz neverirkenir telefon açıp mehmet usta bu konunun aslı astarı nedir diye sormadınız?hiçbir zaman hiçbir olaya at gözlüğü ile bakmadım,öyle olsa bu konuda gökhan beyi direk suçlardım(sizin mehmet ustaya yaptığınız gibi).idrak yolların tıkalı(size göre) iken bile algılamam sizden daha iyi durumda ise bir doktora görünün derim..

Gökhan bey bir firma fiyat verir ise ya KDV  İçinde yada KDV hariç fiyat verir,bir KDV ki bir KDV siz fiyat olmaz..

Diğer yorum yazanları suçluyorsun ama değil mi?

Bak kardeşim Mehmet'i suçlayan eden yok. Hatalı olana hatalısın demek ne zaman suç olmuş? Hala yazman bu konuyu algılayamadığını belli ediyor.

Selametle.
Okinawian

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Yazıklar olsun yavuz hırsız ha  arkadaş mış önceden tanıyomus bura çok deger verdigim arkadaşlarımı kramadıgım için geldim aşagıdada gökan beye attıgım mesaj duruyo foruma buyrun okuyun ben bukarekterde biriyim BAŞKALRININ KUSURUNU ÖRTMEDE GECE GİBİ OL kaldiki bu işte bi çıkarım menfatimde yok kendim için istedigim bişeyde zaten peşinden koşulan m390 yıllardır bende var

Estf hrsız falan degilsin ortada bi yanlışlık var duzeltmen kafi asla kimseye bahsetmem okarakterde biri degilim zaten

mehmet dülcek

• 3207
Bukonuda artık kimse yorum yazmasın yazıcak biri varsa gökan hocadır özur isteyecekse o ister bu konunun muhatapları bellidir konu kitlenirse sevinirim

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Mehmet onca söylenen şeyden yine kötü anlam çıkardın sana hiç bir şey diyemiyorum artık. Kinin, hıncın kimeyse eteğindeki taşları dök artık.

İstiyorsan yanına da gelirim yüz yüze de konuşabiliriz. Belki o zaman daha anlayışlı olmayı deneyebilirsin. Hatta benden ne kötülük gördüğünü de söyleyebilirsin o zaman.
Okinawian

mehmet dülcek

• 3207
deniz ne kini ne hıncı ne taşı  allah aşkına şu yazdıklarına bi dikkat  et polemik ve tartışmaya çok musayitsin lutfen şu konuyu kapatalım artık herkes kıraldanan daha kıralcı gerek yok bu durumlara bu mevzunun muhatpları bellidir mumkunse konunun kitlenmesini rica ediyorum

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
Kinin, hıncın kimeyse eteğindeki taşları dök artık.

Mehmet beyi tanirim. Kin, hinc taşıyacak birisi değildir.

Baştan yüz yüze konusulsa 5 dakikada halledilebilecek bir mesele farklı iletişim araçlarıyla ne yazık ki böyle böyle uzayıp gidebiliyor.

Bence de konu kilitlense güzel olur.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38

Telefonunu acsaydı konuşacaktım ama o da yok.

Ne kadar bilirsen bil; söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır.
Mevlânâ Celaleddin-i Rumi
Okinawian

Bugün yoğunluktan ötürü foruma yeni girebildim, arkadaşların konunun kilitlenmesi gibi talepleri olmuş ve olmakta. Çoğumuzun dikkatini çekmiştir, genel anlamda forum yönetimi olarak "dediğim dedik" yaklaşımından hep uzak kaldık, bu anlamda özgürlükleri destekliyoruz ve kendimizi forumun sahipleri olarak görmüyoruz.Yönetimi üstelenen tüm arkadaşlarımız bu anlamda aynı yaklaşımdadır. Konuyu kilitlemek için tartışma bir gerekçe değil, çözüm de değil. Konu kilitlemek söyleyecek sözü olan insanı çaresiz bırakan bir yaklaşım ve bence bu anlamda pasif bir saldırı biçimidir, çünkü söyleyecekleri içinde kalmış insanı yaralar. Bundan çok daha iyi bir çözüm yöntemi, tartışma sürecini sağlıklı götürebilmektir ki bizim burada yapmamız gereken asıl şey budur. Benzer durumları daha önce de yaşadık ve gerildik, anlamsız ve sırf tartışma kültürümüzün eksikliği nedeniyle kopuşlar ve kırgınlıklar yaşadık. Üzülerek söylemek isterim ki; adalet, vicdan, ve empati duygularımızı geliştirmeliyiz, sinirimizin gergin olduğu anlarda yazdıklarımızı hemen göndermek yerine heyecanımıza biraz gem vurup duyguların biraz daha oturmasını beklemeliyiz. Ve yine söylemek isterim ki, burası aklı başında insanların oluşturduğu bir platform. Olayı kilitleyerek çözme yöntemini bir tarafa bırakıp, daha uygarca çözümler konusunda biraz yaratıcı olmalıyız, illa da dışarıdan gelen zorlama müdahale gerekmiyor. Konuyu tartışan tüm arkadaşlara  biraz da utanarak ve sıkılarak; saldırgan olmayan ve kişiliğe hakaret çağrıştırmayan sözcükler öneriyorum. Sağlıkla...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Konuyu ancak şimdi okudum. Şu ana kadar bir şey dememem bu yüzdendir. İlk okuyuşta daha neyin ne olduğu belli olduğundan pek bir şey demeye gerek yok gibi. Gökhan hocam eline, emeğine sağlık diyeyim sadece.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tayfunsan

• *
  • 42
EYLEM bey çok merak ettim samimiyetle soruyorum ve cevabını istiyorum,ilk okumadan ne çıkarttınız bir yazarmısınız?(laf atmak amaçlı sormadım,ciddi anlamda öğrenmek için sordum)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
İlk bakışta neyi gördüğümü merak sormuşsunuz; bakın Sefa ustanın bu çok güzel uyarısı bir çırpıda görülüyor:
Alıntı
daha uygarca çözümler konusunda biraz yaratıcı olmalıyız, illa da dışarıdan gelen zorlama müdahale gerekmiyor. Konuyu tartışan tüm arkadaşlara  biraz da utanarak ve sıkılarak; saldırgan olmayan ve kişiliğe hakaret çağrıştırmayan sözcükler öneriyorum.

Bir çok insanın bıçak yapma, bir arada olma hevesini kıracak şekilde can sıkıcı bir tartışmanın geçmiş olduğunu benim söylememe gerek var mı?

Bu forum üç küsur yıldır var. Bu süre boyunca da her işiyle ilgilendik. Ne zaman hararetli bir tartışma yaşansa arkasından çok kişinin tadının kaçtığını görüyorum. Tartışmaların kontrolden çıkması kendimize de, karşıdakine de, bu ortamı paylaştıklarımıza da zarar veriyor. En ilgisiz insanlar dahi sevdiği ortamın girdiği halden dolayı büyük zarar görüyor ama o zararın kimse farkına bile varmıyor.

Bizim burada farkımız emeğe, çabaya saygı, birbirimize açık, teklifsiz ve güvenir olmak. Bu yüzden bir çok farklı ortamda rahat edemeyecek insanlar olarak buradayız. Forum bir bakıma vahamız denilebilir. Bu ortamı korumacı bir yaklaşımla da sürdüremiyoruz. Yönetimsel bir müdahale de ne kadar iyi niyetle ve titizlikle yapılsa bile tartışmanın kendisinden de zararlı oluyor; oto kontrolü daha kuvvetli olan insanlar, müdahaleler ile daha fazla kırılıyor. O nedenle de vahamızdaki huzur en nihayetinde Sefa ustanın gösterdiği çizgide müdahalesiz olarak sürdürülebiliyor.
Namık Kemal
Instagram'da ben

tayfunsan

• *
  • 42
Sorduğum sorunun cevabı bu değil,

İlk okuyuşta daha neyin ne olduğu belli olduğundan pek bir şey demeye gerek yok gibi. Gökhan hocam eline, emeğine sağlık diyeyim sadece.

Bu söyleminizde sadece GÖKHAN hocaya teşekkür ediyorsunuz,tavrınız alenen taraflı olduğunuzu gösteriyor,bende;madem okudunuz ve neyin ne olduğu belli oluyor gibi bir kanıya vardınız,neden sadece GÖKHAN hocaya teşekkür ettiniz,bizlerin göremediği ne yanlışını gördünüzde MEHMET ustaya teşekkürü bırak bir kelam dahi etmediniz?

ŞUNUDA SORUYORUM HERKEZE MANTIKLI BİR CEVAP BEKLİYORUM AMA;MEHMET USTA M390 ALMAMIŞ,TOPLANAN PARA İLE HİÇBİR BAĞLANTISI YOK,KONUYU FORUMADA TAŞIYAN MEHMET USTA DEĞİL,BURADAKİ AMACI NE OLABİLİR,ÇELİK ALMIŞ OLSA DİYECEĞİMKİ,BEDAVA ÇELİK VAAD EDİLDİ AMA SÖZ TUTULMADI,PARA İLE İLGİLENMİŞ OLSA,ARADAN PARA KOPARAMADI ONDAN ÖTÜRÜ BUNU YAPTI,AMA İKİSİDE DEĞİL...BURADAKİ AMACI FORUMDAKİ ARKADAŞLARINI KORUMAKTI VE BUNU ÖZELDEN GÖKHAN BEY İLE GÖRÜŞEREK YAPMAYA ÇALIŞTI,AMA KONUYU FORUMA TAŞIYAN GÖKHAN BEY OLDU,BEN ŞAHSEN BURADA MEHMET USTANIN BİR ART NİYETİNİ GÖREMEDİM,SİZ NE GÖRDÜYSENİZ BİR ZAHMET YAZARMISINIZ.

NOT:MEHMET USTA FORUMU KAR ELDE ETMEK AMAÇLI DÜŞÜNMÜŞ OLSA,BU TOPA GİRİP İNSANLARLA KÖTÜ OLMAK YERİNE,SUSUP SESSİZ KALIP İŞİNE BAKARDI...BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN MİSALİ.....

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Valla benim gördüğüm, bariz görünen, bu ne biçim moderatör uyuyor mu demesinler diye kendi derdime rağmen etliye sütlüye dokunmayan mesaj yazmak için kasıp da yazmış olmama rağmen ortamı germek için iğne ile kazıp tartışma çıkaracak konu üretmeye çalışıp olanca azminle yazdığındır. O yüzden uzatmıyor, sana güle güle diyorum.

Namık Kemal
Instagram'da ben