Bıçak Sanatı - Forum

Yatağanli rambo :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Yatağanli rambo :)
« Yanıtla #20 : 06 Ağustos 2014, 19:46:56 »
Başlamak için gayet iyiler illa bosch olmasına gerek varmı başlangiç için ucuz bir şeyle başla bence beşli olanlardan birer paket 3mm ,4mm,5mm,6mm alın yeter körlendikçe tazesiyle devam edersin.bileme öğrenebilmek içinde antrenman olur ;)
Altın renkli veya beyaz olanları tercih etmeli sulu çelik delinecekse ya hartmetall yada bileylenmiş beton matkabı kullanmalı..
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2014, 19:49:01 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #21 : 06 Ağustos 2014, 19:50:46 »
Wolfcraft stand uygun görünüyor.
Şöyle bi uç takımı işimizi görürmü ozaman?
http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/16003
Bence HSS-TiN almayın evet ilk başta uzun süre körlenmiyor ama körlenip bilenincede Tin kaplama gidiyor oldu sana normal HSS bunun yerine kobalt katkılı uçlar almanız daha iyi aşağıda linki verdiğim uçlarda Salim abinin daha önce anlattığı çok amaçlı uçlar
http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/16012  bu uçlarla sert eğe bile delersin
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kaya

• 2867
« Yanıtla #22 : 06 Ağustos 2014, 20:14:39 »
Osman bu söylediğin uçlar zaten çok kaliteli sözüm yok ama başlangıç seviyesinde birinin altına ferrari araba vermek gibi birşey baştan harcıalem uçlarla biraz tecrübe oluşturulmalı ben ki 20 sene üzerinde tecrübem var 3 mm uçları akülü tabanca ile çıtır çıtır kırabiliyorum insanın her günü tutmayabiliyor pahalı bir takım için sonra çok üzülünür. :'(

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #23 : 06 Ağustos 2014, 20:25:55 »
Abi HSS-Tin ile HSS-Co arasında pek fiyat farkı yok.Tin uç linki verince bende kobaltlı uçlara yönelttim acaba yanlış mı biliyorum ben  ::) Sizlerin tecrübesi daha çok pek emin konuşmayayım. :)
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2014, 20:29:09 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kaya

• 2867
« Yanıtla #24 : 06 Ağustos 2014, 20:41:44 »
Osman hss co uçlar aslında paslanmaz çelikler için daha uygundur,hss tin kaplaması sayesinde çelik,demir,pirinç,bronz ve aluminyuma uygundur sadece çelik çalışılacaksa hss g de kullanılabilir .sanıyorum yanlışlık senin verdiğin linkte oldu verdiğin linkteki uçlar wolframlı uçlar :) ;)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #26 : 06 Ağustos 2014, 21:08:46 »
Osman hss co uçlar aslında paslanmaz çelikler için daha uygundur,hss tin kaplaması sayesinde çelik,demir,pirinç,bronz ve aluminyuma uygundur sadece çelik çalışılacaksa hss g de kullanılabilir .sanıyorum yanlışlık senin verdiğin linkte oldu verdiğin linkteki uçlar wolframlı uçlar :) ;)
Benim demek istediğim TiN yerine Co uçlar alması idi ama senden TiN uçların daha iyi olduğunu öğrenmiş oldum abi benim bilgim TiN kaplamanın bilendikten sonra performansın düştüğü yönündeydi
 Linkini verdiğim uçlar ise bu bıçakta olduğu gibi sertleşmiş çelikle uğraşacağında kullanmasını tavsiye ettiğim uçlardı set almasına gerek yok 6 yad a8 mm lik olandan alsa yeter sitede hep setler olduğu için o linki verdim
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2014, 21:13:19 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #27 : 07 Ağustos 2014, 00:15:58 »
El matkabıyla delik delinecekse ve devir ayarı yoksa ya da devirden emin olmama durumu varsa, işi garantiye alıp deliği sorunsuz delmek için, matkabı malzemeye uygun şekilde ve yeteri kadar baskı uygulayarak, ve baskıyı hiç azaltmadan tetiğe kısa aralıklarla basıp bırakma yöntemiyle sorunsuz delik delinebilir.
Bir başka deneyim daha aktarmak isterim, piyasada satılan HSS TİN kaplamalara göre HSS Co matkaplar daha performanslı ve çok daha geç köreliyor. Yeniden bileme durumunda ise HSS Co matkaplar performans kaybetmiyor.

osmann.

• 144
  • Meslek: personal trainer
  • Yer: Izmir / Alsancak
« Yanıtla #28 : 07 Ağustos 2014, 13:56:21 »
Teşekkürler üstad,  ozaman Osman Kurt un verdiği link uygun görünüyor.  Fiyatı da çok yuksek değil. Denemek icin sabirsizlaniyorum..

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #29 : 07 Ağustos 2014, 14:00:28 »
"Yatağanlı Rambo" deyince sanki "Keşanlı Ali" gibi olmuş :D Eline sağlık hocam.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #30 : 08 Ağustos 2014, 13:37:32 »
eline sağlık ustam güzel bi çalışma olmuş
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)