Bıçak Sanatı - Forum

(Sezgintay) izmirde 440c, d2 ve ck serisi parça çelik istiyenlere adres

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: izmirde 440c, d2 ve ck serisi parça çelik istiyenlere adres
« Yanıtla #100 : 08 Eylül 2014, 14:45:16 »
 :D. Tek cevap burası Türkiye
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #101 : 08 Eylül 2014, 23:56:50 »
  Eveet vee analiz sonuçları geldii.

SONUÇ REZALET !!!!

440C dedikleri malzemenin özellikleri : c 0.449   si 0.496  mn 0,576   cr 13,7  ni 0,145  mo 0,019 cu 0,040 ve  eser miktarda diğer elementler.

Ck75 deikleri malzeme özellikleri : c 0,513  si 0,238  cr 1,012 ve eser miktarda diğer elementler.  Şimdi tüketici haklarına mı gitsem yoksa başka bir kurumamı gitsem.Bunun gibi sahtekarları şikayet edip üzerine düşmezsek biz toplum olarak daha çook kazıklanırız. Suç birazda bizde.

Dikkat çekmesi için konuyla ilgili yeni bir başlık açıyorum.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #102 : 09 Eylül 2014, 08:50:45 »
 :D gülsem  ayıp olmaz değilmi..?  analız yaptırdığınızı söylemeyın . bunlar sertleşmiyor analıze yollayacağım deyın  değiştirecekler. bu arada belkı bıraz daha yuksek karbonlu bırşeyler denk gelebılır kımbılır.?

tabı bu arada kargo ucretlerıde sıze kesılecek bunuda gözardı etmeyın..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

merter

• 374
« Yanıtla #103 : 09 Eylül 2014, 09:16:51 »
Analiz yaptığımı söyleyeceğim.Ayrıca sonuca hiç şaşırmadım.

alperunal

• *
  • 8
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #104 : 03 Ocak 2015, 19:27:36 »
 Arkadaşlar İzmir 1. sanayi sitesinde birçok çelikçi var Nika metal , Sağlam Metal bunlardan bazıları ve gezmek de lazım birçok firma var . güvenilir firmalar Ege asal demiş bir arkadaşımız onlarda sadece pirinç bakır  vs var bakır pirinç ihtiyacınız varsa Asil oltulu da aynı zamanda iyi bir alternatiftir hatta daha iyidir.
Bir insanda merak yoksa . Atın çöpe gitsin .

murattarla

• 226
  • M T
  • Meslek: TCDD
  • Yer: İZMİR KARŞİYAKA
« Yanıtla #105 : 03 Ocak 2015, 23:17:58 »
bende izmirde yaşıyorum bu sevdanın çırağıyım yani yeni başladım oyuzden birşeyler öğrenmek için çaba harcıyorum ama ögrendikçe nekadar zor ve öğrendiklerimin daha hiç birşey olduğunu anlıyorum. Boş vaktim oldukça izmirde geziyorum bugünde kemeraltındaki bıcakçılara arkansas taşı varmıdır diye bakacaktım balta çapa yapan demirci gördüm orayada çelikleri nerden alıyon diye sordum oda yardımcı oldu hatta ERTURUL ARDA abiden bahsettiler oda bıcak sanatına uye dediler şimdide ERTARDA abinin iletisini gördüm . o demircide ertuğrul abinin söylediği ğibi 4.sanayide sağlam metal var dedi ordan al dedi güvenilir biyer dedi

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tedarikçiyi kara listeye eklediğimizden dolayı ilgili konu taşınmıştır. - 2015-01-23
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2015, 14:19:22 Gönderen: deserteagle »

KUDU

• *
  • 34
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: izmir
Sezgin taydan d2 1.2379 geniş bir parça kestirdim. 220 lira civarı çeliğe verdim çeliğin ölçüleri 5x430x520. Bıçaklarımı kestim işledim ardından sertleşmesi için ısıl işleme gönderdim. Isıl işlemi gerçekleştiren firmanın metalürji mühendisi; ısıl işlemi başka bir müşterinin d2 çeliği ile birlikte gerçekleştirdiklerini benim çeliğimin 47-49 hrc sertlikte kalıp sertleşmediğini diğer çeliğin ise kararlı bir şekilde 62 hrc'ye sertleştiğini söyledi. Dokuz Eylül Ünv.de analize gideceğim. Analiz için önereceğiniz daha ucuza bir yer var mı? dokuz eylül 90 tl alıyor.

Sezgin Tay'ı aradığımda bana çeliğin d2 olduğunu ısıl işlem fabrikasının iyi su veremediğini, üzerine düşmediğini, beceremediğini söyledi. Başka bir firmaya gitmemi önerdi. Ardından gittiğim yerde bunun d2 çelik olduğunu söylememi, karbon silisyum manganez çeliği olduğunu söylememi istedi. Çeliği sementasyona sokmak istemediğim için siz değerli forum üyelerine soruyorum, tedarikçinin iddia ettiği d2yi analiz ettiren hiç oldu mu?

Saygılarımla

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Bari çelik alırken sorsaydınız bize... Bu konuyu okumuş olsaydınız önceden, ne o firmadan alışveriş eder, ne de bu saçma sapan soruyu sorardınız.

Boşuna analize para ödemeyin! 220 TL'yi ve verdiğiniz emeği, "akıllanma parası" sayın ve üzerine bir bardak soğuk su için. Sezgintay'ın geçmişteki bazı sahtekarlıkları belgelenmiştir. Anlaşılan hala aynı kafada devam ediyorlar.  >:(  >:(

« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2015, 20:43:48 Gönderen: egeleme_rampasi »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
 O:-) Şu anda yazdığımız başlığın adı kara liste. Diğer üyeleri uyarmak için burada yazıyoruz. Burada adı geçen firmalar diğer üyelerin yaşadığı kötü deneyimlerden dolayı burada yer almıyor. Bu firmalardan -siz bilirsiniz ama bence- çelik almayın.

Hesaben kilosuna yaklaşık 25 lira vermişsiniz, D2 alanlar birim fiyatı paylaşırla umarım. Isıl işlemcinin dediklerini baz alarak söyleyebilirim ki aldığınız D2 değil, bunun ne olduğu da belli değil.

Keşke, kilosuna 2-3 € verip Ck67, Ck75, 115CrV3 (civa çeliği) yada 100Cr6 gibi bir çelik alsaydınız. En azından aldığınız çelik uğrunda yalan söylenmeyecek kadar ucuz bir çelik olurdu. Bence daha fazla masrafa girmeden bu çeliği Sezgintay'a geri vermeye odaklanın. Sırf analiz parasına 10 kilodan fazla bıçak yapmaya uygun çelik alabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2015, 23:43:13 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
çeliği geri yollayın almak zorunda  8) 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

KUDU

• *
  • 34
Dediklerinizi değerlendireceğim gelişmeleri buradan bildireceğim cevaplarınız için teşekkür ederim

KUDU

• *
  • 34
sezgin taydan d2 1.2379 olarak almak istediğim ve aksine verilen çeliğin kimyasal özellikleri:

karbon 1.999
silisyum 0.489
Manganez 0.600
Fosfor 0.018
Sülfür 0.003
molibdenyum 0.001
krom 13.43
magnezyum 0.001den az
nikel 0.1743
molibdenyum 0.031
bakır 0.031
aluminyum 0.002
titanyum 0.002
vanadyum 0.091
niobyum 0.023
boron 0.00003
azot 0.0157
tungsten 0.01den az
kobalt 0.033
kalay 0.007
kurşun 0.002

Metalürji mühendisinin çelik sınıflarına yakıştırması

1.4027-6x20cr14

paslanmaz çelik

İtirazda bulunup verdiği çeliğin yanlış olduğunu söylediğimde ısıl işlem fabrikasını kötülemeye kalktı ardıdan 4xxx çeliklerin d2 olduğunu söyledi. Ben d2 çeliğin standart numarasında ısrar edince hatalı malverdiğini söyleyip d2 plaka kesti.

Sonuç bir ali cengiz oyunu var.

Bundan sonra bu tedarikçiden çelik alacaklar daha dikkatli davranmalı

Saygılarımla

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
1.4027 Çeliğinde %1.999 karbon yoktur. %0.1999 olmasın o?

Zaten o kadar karbon olsa feci sertleşirdi.

"Daha dikkatli olmalı" demeyin. Söylemeniz gereken şey, "bu firmadan zinhar çelik almayın, aksi halde dolandırılırsınız." olmalı.

Kestiği plakanın D2 olduğuna da emin olun. Ben olsam ona da güvenmezdim.
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2015, 08:40:38 Gönderen: egeleme_rampasi »

KUDU

• *
  • 34
düzeltme
karbon 0.199

Dediğiniz konusunda size hak veriyorum. Nitekim hatasının sorumluluklarını yüklenmesi birdahaki sefere tedarikçinin de daha dikkatli davranacağı konusunda bana fikir verdi.

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
 Sezgintay mesleki ahlakı olmuyan bir firmadır. 440c var elimde der size plakadan keser verir. 2 gün sonra gidersiniz 440c değil 420 paslanmaz lazım dersiniz yine aynı plakadan keser 420 bu der. Dükkanında 8-10 çeşit farklı çelik var yazı olarak ve hiçbirinin bahsettiği çelik olduğunu zannetmiyorum. Hatta büyük olasılıkla kendi bile bilmiyodur ne sattığını. Ben sezgintaydan acemiliğime gelerek yanılarak aldığım çeliklerin hepsini attım aksi taktirde emeğimi çöpe atmış olucaktım üstüne bide ışıl işlem yapıcak ustayıda bezdiricekti.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

merter

• 374
  Adamlardan 1075 istedim 1055 yolladılar.Bu ucuz malzemede bile sahtekarlık yapıyorlar.Telefon edin hiç bir yerde bulunmayan malzeme sorun, var derler adamlarda yok yok. Bu firmadan malzeme ALMAYIN arkadaşlar.Dedikleri herşey yalan.

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
 Hiçbiryerde olmuyan malzemeyi bırakın varolmuyan bir çelik kodunu kafanızdan uydurup sorsanız onada var der eline geçirdiği bir çeliği gönderir. Maksat para kapmak olsun. Zaten bu konu başlığını kopyalayıp sezgintay firmasına herkes firma güvenilirliğinizin farkında başığı altında mail atmak lazımki oda insanarın yüzüne baka baka rahatça yalan söylüyemesin bundan sonra  >:(
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

düzeltme
karbon 0.199

Dediğiniz konusunda size hak veriyorum. Nitekim hatasının sorumluluklarını yüklenmesi birdahaki sefere tedarikçinin de daha dikkatli davranacağı konusunda bana fikir verdi.
kimyasal analize bakılırsa 47-48 HRC yine iyi sertlik  ::)

KUDU

• *
  • 34
ben 62 hrc çalışıyorum 1 aylık emeğim boşa gitti. Bıçaklar, keskiler, ıskarpelalar yaptım. Sertleşmezse sementasyona girecek sanıyorum. Isıl işlemdeki mühendis abimle bir görüşeyim.
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2015, 12:05:29 Gönderen: KUDU »

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
ben 62 hrc çalışıyorum 1 aylık emeğim boşa gitti. Bıçaklar, keskiler, ıskarpelalar yaptım. Sertleşmezse sementasyona girecek sanıyorum. Isıl işlemdeki mühendis abimle bir görüşeyim.

Yüzeye karbon emdirme metoduyla çalışmalarınız belki kurtarılabilir. İşin ustası değilim, benimkisi sadece bir amatör fikri.

Bu size ders olsun, sahtekarlığı belgelenmiş bir firmadan mal almazsınız.