Bıçak Sanatı - Forum

(Sezgintay) izmirde 440c, d2 ve ck serisi parça çelik istiyenlere adres

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: izmirde 440c, d2 ve ck serisi parça çelik istiyenlere adres
« Yanıtla #40 : 09 Ağustos 2014, 22:53:40 »
Bende Ahmet abi gibi düşünüyorum.
4mm çelikten 20mm taşlama yüksekliği olan bir mutfak bıçağı var elimde ve gerçekten kullanımda rahatsız ediyor.Uygun ortam bulursam tam taşlama veya içbükey taşlama yapacağım.Kısacası ince paslanmaz yada D2 gibi çelik olursa bir parça edinmek isterim.

Bende 3 mm kalınlıkta D2 var. Gayet memnunum kalınlığından. (3X40X200 mm)

Bence de 6 mm fazla. Namlu uzunluğu 30+ cm olsa 6 mm makul olurdu...

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #41 : 09 Ağustos 2014, 22:55:25 »
Evdekilere rezil olduk o kötü dedim şimdiye kadar böyle bıçak kullanmadınız bir test ettim gerçekten patatesi kesmek yerine yaran bıçak kullanmamıştım.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #42 : 09 Ağustos 2014, 22:59:31 »
Bende Ahmet abi gibi düşünüyorum.
4mm çelikten 20mm taşlama yüksekliği olan bir mutfak bıçağı var elimde ve gerçekten kullanımda rahatsız ediyor.Uygun ortam bulursam tam taşlama veya içbükey taşlama yapacağım.Kısacası ince paslanmaz yada D2 gibi çelik olursa bir parça edinmek isterim.

Bende 3 mm kalınlıkta D2 var. Gayet memnunum kalınlığından. (3X40X200 mm)

Bence de 6 mm fazla. Namlu uzunluğu 30+ cm olsa 6 mm makul olurdu...
Yeri geldiğinde 6mmde kullanılır tabi ama mutfakta 2-2.5mm ideal olacak gibi.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #43 : 09 Ağustos 2014, 23:32:40 »
3mm d2 organizasyonu yapalım incelediği için biraz pahalıydı . Ama toptan alınabilir.
Okinawian

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #44 : 10 Ağustos 2014, 02:49:42 »
 Mutfak bıçaklarında hemfikirim 2mm benim için ideal oluyo. Domatesi ezmeden kesiyosa benim için ölçüt o oluyo. 1,5 - 2 - 2,5 mm organizasyonları olursa bende katılmak isterim mutlaka. Hem çakı iç mekanizması liner kilit içinde aynı malzemeyi kullanabilirim.
  5-6mm gibi organizasyonlarda olursa aşağıdaki gibi kampta ormanda kullanabiliceğim dala oduna rahatlıkla vurabileceğim namlu ağırlığı sayesinde binevi balta vazifesi gören bıçaklar yapmak için. Bu tip bıçaklarda malesef 3,5-4mm gibi kalınlıklar tuhaf duruyo.

« Son Düzenleme: 10 Ağustos 2014, 02:52:05 Gönderen: black »
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #45 : 10 Ağustos 2014, 08:16:16 »
        1.5   2 mm çeliğin talep göreceği fikrini yabana atmayın sayın ustalar takipteyiz.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #46 : 10 Ağustos 2014, 16:44:03 »
        1.5   2 mm çeliğin talep göreceği fikrini yabana atmayın sayın ustalar takipteyiz.
+1

Fatih ŞAHİN

• 42
  • Meslek: satış
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #47 : 10 Ağustos 2014, 19:47:27 »
Av Bıcağına kalınlık yakışıyor mutfakta tabi ince daha işlevsel olur ben avda kullancam yeri geldiğinde yaralı hayvanı boğazlayacam yeri geldiğinde odun parçalıyacam.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #48 : 10 Ağustos 2014, 21:44:08 »
Av Bıcağına kalınlık yakışıyor mutfakta tabi ince daha işlevsel olur ben avda kullancam yeri geldiğinde yaralı hayvanı boğazlayacam yeri geldiğinde odun parçalıyacam.

Yakisiklilik ayri  konu tabiiki ama bir yerdede gorevini yapmasi var. Kamp baltasi niyetine kullanabildiginiz evsaftaki bir buschcraft yahut av bicagini kasap bicagi niyetine kullanmaya kalkarsaniz sonuctan memnun kalmayabilirsiniz. Her is icin ayri bir form, kalinlik, sertlik ve agiz acisi var. Kasaplarin kelle bicagi dedigi kesim bicaklari da "ince". Ornegin victorinox un kelle bicagi 2.3mm , namlu boyu 18cm.
« Son Düzenleme: 10 Ağustos 2014, 21:53:54 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #49 : 10 Ağustos 2014, 22:28:16 »
Mutfak bıçaklarında hemfikirim 2mm benim için ideal oluyo. Domatesi ezmeden kesiyosa benim için ölçüt o oluyo. 1,5 - 2 - 2,5 mm organizasyonları olursa bende katılmak isterim mutlaka. Hem çakı iç mekanizması liner kilit içinde aynı malzemeyi kullanabilirim.
  5-6mm gibi organizasyonlarda olursa aşağıdaki gibi kampta ormanda kullanabiliceğim dala oduna rahatlıkla vurabileceğim namlu ağırlığı sayesinde binevi balta vazifesi gören bıçaklar yapmak için. Bu tip bıçaklarda malesef 3,5-4mm gibi kalınlıklar tuhaf duruyo.

Bunlar B.Goode'nin mi?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #50 : 11 Ağustos 2014, 04:33:40 »

Yakisiklilik ayri  konu tabiiki ama bir yerdede gorevini yapmasi var. Kamp baltasi niyetine kullanabildiginiz evsaftaki bir buschcraft yahut av bicagini kasap bicagi niyetine kullanmaya kalkarsaniz sonuctan memnun kalmayabilirsiniz. Her is icin ayri bir form, kalinlik, sertlik ve agiz acisi var. Kasaplarin kelle bicagi dedigi kesim bicaklari da "ince". Ornegin victorinox un kelle bicagi 2.3mm , namlu boyu 18cm.
Aynen çok güzel açıklamışsınız. Bencede bıçakta ideal kalınlık olmaz. Yapılıcak işe, kullanılıcak alana göre ideal kalınlık olur.

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #51 : 11 Ağustos 2014, 04:57:44 »

Bunlar B.Goode'nin mi?
Ben nette gezinirken hoşuma gitti diye resimleri kaydetmiştim. Bende B.Goode diye araştırdım yeniden sanırım bunlar Goode miş  :)
Sade ve sağlam göründükleri için hoşuma gitti. Bende şuan 6mm lik d3 çelikten çok benzer bir bıçak yapmaya çalışıyorum. Daha henüz sap formuyla uğraşıyorum.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #52 : 11 Ağustos 2014, 13:21:52 »

Bunları görünce ağzım sulandı resmen
Acaba hangisi en iyi çelik olur bunun için? d3 mü, ck75 mi yoksa dövme cıva çeliği mi yoksa o1, o2 veya 52100 gibi çelikler mi
Bunlar arasındaki farkı bir türlü anlayamadım. Keşke ustalar tarafından bunların birbirine göre kıyaslamalarını içeren bir konu açılsa çok iyi olurdu
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2014, 13:25:17 Gönderen: Yusuf Günenç »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #53 : 11 Ağustos 2014, 13:49:25 »
Valla ben iri bıçaklarda CK'dan gidiyorum ama D3 dışındakilerde diyaloga girerdim.

Bu bıçaklarda yağda su verilen çelikler sırtı, sapı falan yumuşak bırakmak isteyince tercih nedeni olur.
Namık Kemal
Instagram'da ben

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #54 : 11 Ağustos 2014, 14:31:25 »
Valla ben iri bıçaklarda CK'dan gidiyorum ama D3 dışındakilerde diyaloga girerdim.

Bu bıçaklarda yağda su verilen çelikler sırtı, sapı falan yumuşak bırakmak isteyince tercih nedeni olur.
Üstadım ben 6mm lik çeliği sevdim, özellikle benim gibi amatörler için kendini geliştirme sürecinde 10 numara. Daha önce 3,5mm ile çalışmıştım 6mm gerçekten kol kaslarını şişiriyo  :) Şimdi tekrardan 3,5mm çeliğe geçtiğimde ileride forumda toplu alım olurda 1,5 - 2mm lik çeliklerde edinirsem onlar bana hepten çerez gelicek  :) Benim için artısı o oldu.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #55 : 11 Ağustos 2014, 14:44:31 »
Bir iki not düşeyim.

- Çelik ince, bıçağı yeteri kadar ağır yapamıyorum diye bir derdiniz varsa namluyu enli tutabilirsiniz.

- Çelik kalın, bıçak çok kaba oluyor diyorsanız tam taşlamayı deneyebilirsiniz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #56 : 11 Ağustos 2014, 19:00:42 »
Bir iki not düşeyim.

- Çelik ince, bıçağı yeteri kadar ağır yapamıyorum diye bir derdiniz varsa namluyu enli tutabilirsiniz.

- Çelik kalın, bıçak çok kaba oluyor diyorsanız tam taşlamayı deneyebilirsiniz.
Üstadım evvela elimdeki 4mm kalınlıkta 1095 çeliğe giriştim resimde solda olan yani. Sonra baktım o büyüklükle ve geniş ende bıçağa 4mm yakışmadı kısaltılmış bir machate gibi yada biraz kalın bir kasap bıçağı gibi durucak ondan sonra 1095 i sonra başka bir modele çevirmek üzere yarım bırakıp 6mm d3 e geçtim. Şuandi 4cm eninde 6mm lik d3 ün ağırlığına 4mm lik 1095 le ulaşmam için eni 4 cm den 6 cm e çıkartmam gerekiyo ozamanda bıçağın sapına oranla simetrisi çok bozuluyo satıra benzer bişey olur  ::)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #57 : 11 Ağustos 2014, 19:40:43 »
K100 kac lira?
Okinawian

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #58 : 11 Ağustos 2014, 23:17:41 »
K100 kac lira?
``K 100 çeliği nekadara aldınız?`` demek istediniz sanırım?

1.2080 / D3 çelik
6mm x 40mm x 330mm
6mm x 40mm x 620mm
6mm x 40mm x 650mm
6mm x 50mm x 270mm
6mm x 50mm x 370mm
Toplam 54tl
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2014, 23:19:26 Gönderen: black »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #59 : 11 Ağustos 2014, 23:20:19 »
K100 kac lira?
K 100 çeliği ne kadara aldınız demek istediniz sanırım?

1.2080 / D3 çelik
6mm x 40mm x 330mm
6mm x 40mm x 620mm
6mm x 40mm x 650mm
6mm x 50mm x 270mm
6mm x 50mm x 370mm
Toplam 54tl

Kilogram fiyatı olarak sormuştum. :)
Okinawian