Bıçak Sanatı - Forum

(Sezgintay) izmirde 440c, d2 ve ck serisi parça çelik istiyenlere adres

samet bayraktar

• 101
  • Meslek: mobilya satışı
  • Yer: ankara
Ynt: izmirde 440c, d2 ve ck serisi parça çelik istiyenlere adres
« Yanıtla #20 : 06 Ağustos 2014, 12:06:22 »
sezgintaydan daha önce susuz ck 75 aldım sulu çıktı. 4125 diye aldım 4109 çıktı. tavsiye etmem.
demir tava gelir ; kömür biter.
akıl başa gelir ; ömür biter ... !

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #21 : 06 Ağustos 2014, 12:37:16 »
İzmir firmalarının özeti:
Sezgintay: kelimenin tam anlamıyla dolandırıcıdır.
Ege Asal Metal: Firmada bıçaklık çelik yok, ancak balçak ve pim yapımında kullanılmak üzere çelik, prinç ve bakırın her türlüsü var.
Sağlam Metal: Firmada saç ve kütük olarak D2 var. Güvenilir.

Ertuğrul ustam ne güzel özetlemiş. İzmir buluşmasında da Sezgintay muhabbeti geçmişti. Aklımda adı kalmış ama yanlış bilgi vermeyeyim diye bişey dememiştim. Şimdi telefonla da İsmail abi ile konuştuk, o da ve başka arkadaşlarda bu firmadan dolayı çok sıkıntı yaşamışlar. Kesinlikle uzak durun.

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #22 : 06 Ağustos 2014, 14:22:33 »
Birazönce sezgintayın yanındaydım bunların 440c olduğuna eminmisiniz benim için 420 çelik olsada farketmez çakı ara mekanizmasında kullanıcam yeterki kodu doğru olsun ışıl işlemde sorun yaşamıyalım dedim 440c de ısraretti burdan alanlar sorun yaşamış dedim onlar bilmiyolardir ışıl işlemi ben bu 440c yi 68hrc ye bile çıkarttırıyorum dedi.
  Adamın arkasında örnek olarak koydugu bıçaklara baktim manisanın en eski bıçakçısı özceylanın üretimi. Özceylanı aradım sezgintaydan malzeme alıyomusunuz dedim evet dedi çelik 440c mi 420 mi diye sordum 440c dedi. Işıl işlemini 440c ye göremi yapıyosunuz dedim evet dedi.
  Benim şuanki düşüncem forumdaki sorun yaşıyan arkadaşlardan yana. Yani özceylanda 420 ye 440c ışıl işlemi yapar geçer çok umrundaydı adamın piyasaya seri iş yapıyo sonuçta. Engüzeli Taner ustaya iki parca 440c olduğu iddaedilen çelikten göndereyim birine 440c ışıl işlemi digerine 420 ışıl işlemi uygulasın ozaman akı karası belliolur.
  Millete yanlış çelik satıyosa çok ayıp, insanlar işinden gücünden zamanından ayırıp efor sarfedip eğe sallıyolar hevesleniyolar bittimi ama böyle sahteciliğe geldilermi çok moral bozukluğu. Sefa ustada bu yüzden ışıl işlemi bırakmıştı zaten. Taner ustayıda böyleleri yüzünden bıktırırsak amatörler ya bıçak yapmayı bırakıcak yada yeri varsa 1,500-2,000tl ye kıyıp ışıl işlem fırını alıcak. Dikkatetmek lazim.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #23 : 06 Ağustos 2014, 14:35:28 »
sanırım ikisininde ısıl işlemleri aynı farkı ısıl işlemden anlamak cok zor kesin ve  tek çözum analiz

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #24 : 06 Ağustos 2014, 14:40:35 »
Bana "Onlar bilmiyorlardır" demiş ne kadar üretici/esnaf varsa tanıdığım, istisnasız hepsi yalancıydı. İşleri güçleri sahtekarlıktı.  >:(

Eğer ben ısıl işlem hizmeti veriyor olsaydım, bu sahtekarlar nedeniyle numune analizini peşin peşin yaptırtır, masrafını da müşterilerden talep ederdim.

Sahtekar satıcının ceremesini neden ben çekeyim?
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2014, 14:42:09 Gönderen: mustafaünal »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #25 : 06 Ağustos 2014, 14:57:23 »
440c ve 68 hrc vay anasını arkadaş ??? Sıfıraltı işlemle meneviş yapılmadan bile 63hrc'ye yaklaşamayan çeliği 68hrc çıkartıyorlar.Bıçak profili hazırladıktan sonra Sezgintay firmasına ısıl işlem konusunda yardımcı olmalarını söyleyin bakalım kaç hrc olacak gelen profil  ;)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #26 : 06 Ağustos 2014, 14:59:19 »
Ozaman ben ilk fırsatta analize göndereyim bu çelikten numune. 440c ile 420nin ışıl işlemide aynıysa sahtecilik yapılması daha kolay tabi. Kardeşim pahalı sat ama kaliteli sat yada elimizde ondan yok bundan var de enazindan çalışıcağımız malzemeyi bilelim. Ben mesela ondan 440c istemedim zaten yoktur diye. Susuz paslanmaz malzeme dedim kendisi 440c var bende dedi. Bir bıçak yada çakı yapana kadar bir insanin dünya emegi zamanı gidiyo. Okadar emegin yaninda benim çeligim 10tl ye malolsa neolur 15tl ye malolsa neolur 5tl yimi görücek gözüm okadar emegin yanında.

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #27 : 06 Ağustos 2014, 15:02:33 »
440c ve 68 hrc vay anasını arkadaş ??? Sıfıraltı işlemle meneviş yapılmadan bile 63hrc'ye yaklaşamayan çeliği 68hrc çıkartıyorlar.Bıçak profili hazırladıktan sonra Sezgintay firmasına ısıl işlem konusunda yardımcı olmalarını söyleyin bakalım kaç hrc olacak gelen profil  ;)
Ona bende şaşirdim zaten 68hrc :) o sertlikte cam keser elmas gibi o ve tornaya baglanıp torna kalemi olarakta kullanilabilir hss çeliklerdeki gibi :) :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #28 : 06 Ağustos 2014, 15:06:34 »
Arkadaşım sorun sertleşme sertleşmemesi değil konu 440 c olup olmadığıdır .ben vanadis 23 diye çeliğe bir dünya para veriyorsam vanadis 23 olmalı yoksa sorun bu yoksa kullanımda da 420 ile 440 c nin farkını anlayacak birisi yok bileylendimi hepsi keser konu bu zaten...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #29 : 06 Ağustos 2014, 19:56:46 »
440C bile olsa 68 HRC sertliğe ulaştığını söyleyebiliyorsa iki olasılık var. Birincisi sertlik ölçme cihazı bozuktur, ikincisi söyleyen yalan söylüyordur. Hemen uzaklaşmak lazım.
( Düzeltme: Ben ısıl işlem hizmeti vermedim, Emre vermişti onunla karıştı sanırım  ;) )

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #30 : 06 Ağustos 2014, 20:08:32 »
Yeri gelmişken ck serisi çelikleri de alırken güvenilir yerlerden almak lazım. Misal ck75 yerine ck67 verebiliyorlarmış.
Okinawian

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #31 : 06 Ağustos 2014, 20:51:03 »
Arkadaşım sorun sertleşme sertleşmemesi değil konu 440 c olup olmadığıdır .ben vanadis 23 diye çeliğe bir dünya para veriyorsam vanadis 23 olmalı yoksa sorun bu yoksa kullanımda da 420 ile 440 c nin farkını anlayacak birisi yok bileylendimi hepsi keser konu bu zaten...
Bende aynı şeyi diyorum üstadım ben 440c olsun demedim adama zaten susuz paslanmaz istedim çakı ara malzemesinde kullanıcam dedim benim icin 440c olsa neolur 420 olsa neolur çakı iç mekanizmasında aynen burda olay para verip aldıgımız malzemenin ne oldugunu kesin olarak bilmeye hakkımızın olduğu.
  Aslında engüzeli forumdaki toplu alımları takipetmek fakat elimde 3,5-4mm lik çelik doldu :) 5-6mm gibi seçenekler olsa kamp bıçagı agir hizmet bıçagı v.s. yapmak için. Yada 1,5-2mm olsa çakı mekanizması yada mutfak bıçagı yapmak için hemen talipolucamda. Denize düşen yılana sarılıyo  :(

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #32 : 06 Ağustos 2014, 21:11:13 »
tatil sonrası hemen yeni organizasyonlar yapalım, 6 mm ve daha ince çelikler için, şuan forum takip seviyesi düşük, herkez tatilde işinde gücünde eylülde organizasyon yapalım.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #33 : 06 Ağustos 2014, 21:12:09 »
6 mm listesi yapın isterseniz ben sorayım tek alamam ama ortak olabilirim.
Okinawian

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #34 : 06 Ağustos 2014, 21:34:30 »
tatil sonrası hemen yeni organizasyonlar yapalım, 6 mm ve daha ince çelikler için, şuan forum takip seviyesi düşük, herkez tatilde işinde gücünde eylülde organizasyon yapalım.
Ben eylüle kadar 6mm arayışımı durduruyorum ozaman üstadım. Enazindan yahu ben eğeliyorum ama bu eğelediğim şey nedir acaba diye soru işaretleri tadını kaçırmaz insanın.

Fatih ŞAHİN

• 42
  • Meslek: satış
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #35 : 09 Ağustos 2014, 21:11:40 »
6 mm et kalınlığında eni en az 5 6 cm çelik bende isterim arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #36 : 09 Ağustos 2014, 21:14:24 »
6 mm et kalınlığında eni en az 5 6 cm çelik bende isterim arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

tamamdır hocam sipariş listesi sayfasını açtığımız da listeye eklerim, unutursak sen gene hatırlat.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #37 : 09 Ağustos 2014, 22:26:56 »
Ben biraz ters taraftayım galiba. Çoğu arkadaş daha kalın lamalar peşinde. Lâkin günlük kullanım bıçakları ( mutfak, soyma, et sıyırma bıçağı vs. ) ve çakılar için eldeki 4mm lamalar bana biraz fazla kalın gibi geliyor bence. 2 - 3 mm kaliteli bir paslanmaz çelik organizsyonu olursa seve seve katılırım. 440C konusuna cevap yazmam biraz da bundandı.

Hatta antreman amaçlı, yine 2-3 mm,  hesaplı fiyatlı karbonlu/paslanmaz orta kalite çelik organizasyonu olursa da katılırım.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #38 : 09 Ağustos 2014, 22:42:51 »
Bende Ahmet abi gibi düşünüyorum.
4mm çelikten 20mm taşlama yüksekliği olan bir mutfak bıçağı var elimde ve gerçekten kullanımda rahatsız ediyor.Uygun ortam bulursam tam taşlama veya içbükey taşlama yapacağım.Kısacası ince paslanmaz yada D2 gibi çelik olursa bir parça edinmek isterim.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #39 : 09 Ağustos 2014, 22:47:37 »
Aynen bende katılıyorum. Mutfakta en fazla 3mm tam taşlama olmalı. Benim mutfakta kullanmayı en sevdiğim bıçak kalınlıkları genelde 2mm tam taşlama olanlar.