Bıçak Sanatı - Forum

(Sezgintay) izmirde 440c, d2 ve ck serisi parça çelik istiyenlere adres

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
İzmir 1.sanayide bugün pim için pirinç malzeme ararken çelikte baktim. Sezgintay endüstri malzemeleri metal sanayi diye biyere girdim. 6mm kalinliginda 5kg lik d2 parçayı 30tl ye aldim. Ellerinde 1mm den 5mm ye kadar 440c celikte var. 6mm 440c celikte gelicekmiş yakında. Çakı iç mekanizması ve mutfak bıçakları icin 2mm ve 1,5mm lik susuz 440c levhalardan satınaldım. Ellerinde ck serisi bütün çeliklerde var. Buranın güzel yanı levha bölmeyiz gibi durumları yok ellerinde bolca parça malzeme var ve istediginiz ölçüdede kesip tartıp veriyolar.
Adres;
2827 sok. No:12/a 1.sanayi sitesi
 Tel: 0232 458 18 20

Başlığa "(Sezgintay)" ı ekledim, kara listeye taşıyorum. Eylem Cengiz, 2015-01-23
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2015, 14:16:07 Gönderen: deserteagle »
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Ynt: izmirde 440c, d2 ve ck serisi parça çelik istiyenlere adres
« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2014, 00:08:15 »
2mm 440c lere ne fiyat ödedin? Bir de çeliklerin üreticisi kim?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #2 : 06 Ağustos 2014, 00:09:32 »
Teşekkürler kargo ile gönderiyorlar mı acaba
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2014, 00:17:53 »
Canınızı sıkmak istemem ama daha önce 440c diye alıp 420mod çıkmışlığı var çelik tedariği konusunda Özgür usta uzak durmamızı önerdiği bir firmadır kendileri.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 06 Ağustos 2014, 00:23:02 »
İzmir'li ustalarımızdan öğrendiğim kadarı ile http://egeasalmetal.com.tr/ bu firma güvenilir bir firma. İzmir'den çelik almak istesem tecrübeye kulak verirdim.

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #5 : 06 Ağustos 2014, 00:29:56 »
4mm kalınlığın da ki   50cm *4cm   lik lama yaklaşık olarak 1 kğ geliyor ( D2 için)   Parası   21 TL.  (Kalite Çelikten aldığımız son parti.)

5 kiloluk parçayı 30 tl ye aldım demişsiniz arada uçurum var hocam, yarın bizdeki lamaları hassas tartı ile tartacam firmayı da arıyacam kğ fiyatını öğrenecem ama böyle bir fark çıkması şahsen beni çok korkuttu. ustalarım yazsınlar d2 çeliği birtek böhler üretmiyordur herhalde böhler çeliği ile başka bir firmanın çeliği arasında bu kadar fark çıkarmı. yada diyelim ki çıktı bu çeliğin d2 standartında bir değişiklik yapabilirler mi. ikisi de aynı çelikse niye buradan almayalım. böhlerin çelikleri bu kadar pahalı mı ben de bilmediğimden soruyorum.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #6 : 06 Ağustos 2014, 00:52:07 »
440c levhalarim 1,5mm ve 2mm olanlari beraber tarttılar 6kg geldi 50tl para ödedim 440c lerede. Firma sahibinin koltuğunun arkasında 15-20 tane kasap bıçağı var kamalar kılıçlar v.s. var bıçak üreticilerine mal verdigini bıçaklarda kendi teminettigi celikten olduğunu örnek göstermek icin dükkanda olduklarını söyledi. 440c leri yurtdisindan alip gümrükten çektigini söyledi.

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #7 : 06 Ağustos 2014, 01:09:40 »
Ek olarak forumda ttasar isimli üyenin açtigi konudan istanbuldaki firmalariyla görüştüm bugün d3 çelik lamalar satınaldım 5adet aldim 6mm kalınlıkta 5cm eninde 27cm ve 36cm iki lama, 6mm kalınlıkta 4cm eninde 64cm 30cm ve 25cm lik  üç lama olarak hepsi 5lama toplamına 64tl para ödedim.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6221.msg122749#msg122749
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2014, 01:11:41 Gönderen: black »

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #8 : 06 Ağustos 2014, 01:10:55 »
takipteyim. izmirdeki firma güvenilirse bir şekilde temin etmeye çalışalım.

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #9 : 06 Ağustos 2014, 01:14:41 »
Kalite testi için forumdaki ustalardan onay icin test amacli istiyen olursa elimdeki celiklerden parcalar kesip gönderebilirim?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #10 : 06 Ağustos 2014, 01:16:43 »
Isıl işlem sonrası anlaşılır herhalde bir sorun olup olmadığı. Bekleyip görelim.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #11 : 06 Ağustos 2014, 01:17:36 »
Vav güzel fiyatlar ama bende de işkil kımıldanması oldu ben Almanya'da bu fiyatları alamıyorum :'(
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #12 : 06 Ağustos 2014, 01:30:50 »
Dünya piyasalarında Çin üretimi olan D2 çelik eğer hacimli alış yapılırsa ( 3-5 bin ton arasında) 1,5-3 dolar aralığına kadar satılabiliyor. Eğer öyle bir durum yoksa kilosu 6 TL den D2 ye olamaz diyemeyiz belki ama biraz kuşkulu bakmak lazım.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #13 : 06 Ağustos 2014, 01:38:49 »
Metal analizi yaptırmak kesim çözüm gibi Memlekette metal analizi için şu an kaç para alıyorlar?

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #15 : 06 Ağustos 2014, 01:47:15 »
Yarın yani bugün bir işim gereği tekrardan 1.sanayi tarafına gidicem firma sahibine çeligin nerden geldiğini ve üreticisini sorucam. Çeliği alırken üzerine bastırarak kodundan eminmisiniz ışıl işlemde sorun çıkmasın diye sormuştum. İstanbuldaki firmadanda d3 lamaları çok uygun fiyata aldım. Şimdi iki firmada ucuza satınca kafamdakı soru işaretleri azalıyo düşünüyorum bu adamlar yerli üreticilere bu malı dagıtıyo sahtecilik yapmak okadar kolay olabilirmi. Müşterileri dagıttılarmı kepengide indirirler sonuçta.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #16 : 06 Ağustos 2014, 01:55:07 »
Tartışmaya gerek yok aslında, malzeme alımında yapıldığı gibi bir organizasyon yapabiliriz.

Belli başlı firmalardan alınan örnekleri topluca analize yollar, masrafı üleşiriz.

Ak koyun kara koyun meydana çıkar.

Ne boşuna fazla para öderiz bundan sonra, ne de sahte çelik iteleyebilirler bize.

Çoruma gidince sorarım, "uygun fiyata güvenilir analiz yapan yer var mı" diye.

Varsa, yollarsınız numunelerinizi (ve de parayı), analizi yaptırırım. Sonuçları da buradan yayınlarım. Tabii bu işe olur derseniz...
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2014, 02:03:58 Gönderen: mustafaünal »

Kaya

• 2867
« Yanıtla #17 : 06 Ağustos 2014, 02:03:30 »
Türkiye'de genelde sözle ikna şeklinde açıklamalar yapılıyor.Zaman zaman beyanın aksi olduğu durumlar ortaya çıkabilsede durum bir özürle telafi edilebiliyor.Almanya'da böyle bir durum olması büyük bir fiyasko firma kapanma tehlikesi zararların tamamının telafisiyle mükellef  moral bozmuş olmayalım bana fiyatlar çok uygun geldi bir çok dostumun olmasına karşılık en yakın dört misli gibi fiyatlar alabiliyorum..

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #18 : 06 Ağustos 2014, 02:16:57 »
Tartışmaya gerek yok aslında, malzeme alımında yapıldığı gibi bir organizasyon yapabiliriz.

Belli başlı firmalardan alınan örnekleri topluca analize yollar, masrafı üleşiriz.

Ak koyun kara koyun meydana çıkar.

Ne boşuna fazla para öderiz bundan sonra, ne de sahte çelik iteleyebilirler bize.

Çoruma gidince sorarım, "uygun fiyata güvenilir analiz yapan yer var mı" diye.

Varsa, yollarsınız numunelerinizi (ve de parayı), analizi yaptırırım. Sonuçları da buradan yayınlarım. Tabii bu işe olur derseniz...
En mantıklısı aslında. Siz araştırın bulursanız ben numunelerle ücreti gönderirim size. D2 ve 440c bıçak yapıcsk herkesin tercihi olabilicek çelikler. Testler olumlu çıkarsa toplu bir alım organizasyonu yapılabilir. İzmirden biri firmadan alıp kestirip kargolama işini üstlenebilir. Bende yardımcıolabilirim.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #19 : 06 Ağustos 2014, 10:24:44 »
İzmir firmalarının özeti:
Sezgintay: kelimenin tam anlamıyla dolandırıcıdır.
Ege Asal Metal: Firmada bıçaklık çelik yok, ancak balçak ve pim yapımında kullanılmak üzere çelik, prinç ve bakırın her türlüsü var.
Sağlam Metal: Firmada saç ve kütük olarak D2 var. Güvenilir.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!