Bıçak Sanatı - Forum

OLMADI

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: OLMADI
« Yanıtla #20 : 06 Ağustos 2014, 00:07:21 »
Bana kabza biraz fazla uzun gibi geldi. Yoksa namlu formu falan gayet güzel. Ölçüleri nedir? Ellerine kollarına sağlık.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #21 : 06 Ağustos 2014, 00:46:14 »
Arif olmuş olmuş sorun var ufak tefek ama nerelerde olduğunu bilmen gerek..
rikasso namlu ucuna doğru genişlerken taşlama ağızı daralmış buda namlu ağızı boyunca aynı taşlama açısı değil gittikçe artan bir açı olmuş.Bu aslında bir hata değil değişen açılarla bileme biraz tecrübe ve el alışkanlığı gerektiriyor.Bilemeyi namluya perdah atar gibi namlunun boyuna dğru yapıp sonra direk derde masat atabilirsin ama namlunun kesici ağzını büyüteçle incelemen nerde hata yaptığını anlamana çok yardımcı olacaktır..
Konusu açılmışken değişken açılara sahip bıçaklar genelde tuzakçı avcılarının kullandığı bir ağız türü genel karakteride senin yaptığına yakın namlunun ucu nispeten ince açılarla bileniyor,mesela çuvalın ağzındaki düğümü,tuzak çentikleri hazırlamak için vs.kesici ağızın kambur olan kısmı daha büyük ,geniş bir açıyla bileniyor buda vurmalı kesme işlemlerinde ağızın daha dayanıklı olmasına sebeb oluyor.namlunun sapa yakın kesici ağızıda daha dar açılarla bileniyor bu kısmıda yontma sivriltme gibi işler için en keskin kısım oluyor(senin bıçaktaki gibi)
Bu tarz bıçakları  bileylemek için Lansky ,edge pro,wicked edge gibi aletler hiçbir işe yaramıyorlar bunun için genelde elde bileme tekniği kullanılıyor..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ersin1

• 469
  • Meslek: Pvc dograma
  • Yer: istanbul bagcilar(tekirdag)
« Yanıtla #22 : 06 Ağustos 2014, 01:15:39 »
Olmus olmus gayet guzel olmus arkadasin kazasiz belasiz iyi gunlerde kullansin kabza gurgenmi 
Ersin beceren

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #23 : 09 Ağustos 2014, 01:24:26 »
Eline sağlık abi bıçağı beğendim güzelde parlamış ama saptaki ahşap olmamış.Makita taş sonra deri masat ile kıl keser keskinliğe ulaşır normalde
    Arkadaş eğenin deseni ile ahşabın deseninin bir birini tamamlayacağını düşündü. Eğenin tırtırı ile ahşaptaki noktalar gibi.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #24 : 09 Ağustos 2014, 01:28:02 »
arif abi bencede olmamıs sen bana yolla bunu :2up

Aman ustam bu kelimeler benim için iltifat şımartıyorsunuz beni.  Sizin sanat eserlerinin yanında çıraklık eseri bile olamaz.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #25 : 09 Ağustos 2014, 01:29:37 »
Tam anlamadım, önceden magnetik miydi, değil miydi?

Her neyse, olan olmuş. Yapılması gereken şey, 200 Hertz frekansta bir alternatif akım kaynağı kullanarak, bıçağı demagnetize etmek. Şehir şebekesindeki 50 Hertz yetmeyebiliyor diye okumuştum. 200 Hertz oluşturmak için çizilmiş devre şeması vardı bir yerlerde...

Sitede elektrik teknisyeni ustalar var. Onlar yardım edeceklerdir.

Geçmiş olsun, umarım "OLMUŞ" hale getirebilirsiniz.
       Isıl işlem sonrası manyetik oldu. Ben elektirikle o işleri yapmaya cesaret edemem. Böyle kullanacak arkadaş.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #26 : 09 Ağustos 2014, 01:30:49 »
böyle olmadı diye başlık atınca altına da böyle bıçak koyunca asıl o zaman olmuyor.  ^-^ bu ne kardeşim sizin olmadınız buysa bizim olmuşumuz hiç bir zaman olmayacak demek ki. ellerine kollarına sağlık arif hocam çok güzel olmuş  :2up :2up bende çok beğendim, eğe deseninin kalması ayrı bir hava katmış olaya, arkadaşların dediği gibi ağaç olmamış ama zevk meselesi ne dersin, güle güle kullansın.
        Teşekkür ederim beğenmeniz beni mutlu etti.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #27 : 09 Ağustos 2014, 01:34:46 »
Bana kabza biraz fazla uzun gibi geldi. Yoksa namlu formu falan gayet güzel. Ölçüleri nedir? Ellerine kollarına sağlık.
     Namlu 122 mm kabza 115 eğenin bütün boyunu tam olarak kullandım. Buna rağmen küçük diyorlar. İyi bıçağın büyük olması gerektiği gibi bir kanaat var sanırım.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #28 : 09 Ağustos 2014, 01:37:48 »
Arif olmuş olmuş sorun var ufak tefek ama nerelerde olduğunu bilmen gerek..
rikasso namlu ucuna doğru genişlerken taşlama ağızı daralmış buda namlu ağızı boyunca aynı taşlama açısı değil gittikçe artan bir açı olmuş.Bu aslında bir hata değil değişen açılarla bileme biraz tecrübe ve el alışkanlığı gerektiriyor.Bilemeyi namluya perdah atar gibi namlunun boyuna dğru yapıp sonra direk derde masat atabilirsin ama namlunun kesici ağzını büyüteçle incelemen nerde hata yaptığını anlamana çok yardımcı olacaktır..
Konusu açılmışken değişken açılara sahip bıçaklar genelde tuzakçı avcılarının kullandığı bir ağız türü genel karakteride senin yaptığına yakın namlunun ucu nispeten ince açılarla bileniyor,mesela çuvalın ağzındaki düğümü,tuzak çentikleri hazırlamak için vs.kesici ağızın kambur olan kısmı daha büyük ,geniş bir açıyla bileniyor buda vurmalı kesme işlemlerinde ağızın daha dayanıklı olmasına sebeb oluyor.namlunun sapa yakın kesici ağızıda daha dar açılarla bileniyor bu kısmıda yontma sivriltme gibi işler için en keskin kısım oluyor(senin bıçaktaki gibi)
Bu tarz bıçakları  bileylemek için Lansky ,edge pro,wicked edge gibi aletler hiçbir işe yaramıyorlar bunun için genelde elde bileme tekniği kullanılıyor..
          Haklısınız ustam zımparanın üstüne tek açıda oturmuyor. Buda beni çok zorladı. İyi bir tecrübe oldu benim için.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #29 : 09 Ağustos 2014, 01:39:53 »
Olmus olmus gayet guzel olmus arkadasin kazasiz belasiz iyi gunlerde kullansin kabza gurgenmi
        Evet ustam gürgen. Desenini kaybetmeden siyaha boyamaya çalıştık olmadı. Bizde doğal haliyle bırakmaya karar verdik.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #30 : 09 Ağustos 2014, 10:47:38 »
Özellikle şehirde yaşanıyorsa küçük bıçaklar daha kullanışlı oluyor :)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #31 : 09 Ağustos 2014, 11:27:47 »
       Isıl işlem sonrası manyetik oldu. Ben elektirikle o işleri yapmaya cesaret edemem. Böyle kullanacak arkadaş.

"Sitedeki aynı zamanda elektrik teknisyeni de olan bıçak ustaları, demagnetizasyon konusunda yardım edeceklerdir." demek istemiştim. 200 Hertz açıklaması işlemdeki dikkat edilecek kısım içindi... Aslında o kadar korkulacak bir işlem değil.

Bu arada, söylemeyi unutmuşum, elinize sağlık.  :2up

Birileri birini "gürgenden sap olmaz" diye odunla kovalamamış mıydı?  >:D Demek ki oluyormuş.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #32 : 09 Ağustos 2014, 11:38:40 »
Birileri birini "gürgenden sap olmaz" diye odunla kovalamamış mıydı?  >:D Demek ki oluyormuş.
Odunla kovalayanlardan biri bendim istediğiniz ağaçtan yapın elbette karışamayız  ama bu işle ilgilenirken neden deseni ve suya dayanıklılığı olmayan bir ağaç kullanalım ki
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #33 : 09 Ağustos 2014, 12:24:08 »
Aslan Osman konuş :) Bu arada arkadaşları ben anlıyorum. Uygun ağacı bulmak bazen kolay olmuyor. Yine de biraz daha araştırılma yapılsın derim. Gürgen kullanmak yerine ahşap dışında başka şeylerde kullanılabilinir. 

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #34 : 09 Ağustos 2014, 12:43:07 »
Eyvallah abi  :)
Arif abinin elinde Mehmet abinin bana verdiği benimde Arif abiye gönderdiğim birkaç saplık güzel ahşap ve corian vardır arkadaşı istediği için bu ağacı kullanmış.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #35 : 09 Ağustos 2014, 12:48:53 »
O zaman yapacak bişey yok :)

arfyldz

• 790
« Yanıtla #36 : 09 Ağustos 2014, 19:58:22 »
Arkadaş eğenin ve ahşabın desenine yılan pullarına benzetti.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #37 : 10 Ağustos 2014, 18:35:40 »
böyle olmadı diye başlık atınca altına da böyle bıçak koyunca asıl o zaman olmuyor.  ^-^
aynen katılıyorum ustam ben çok beğendim hatta o kadar güzel durmuş ki efsane olmuş diyebilirim  8) kusra bakmayın konuları biraz geç görüyorum sürekli giremediğimden :'(
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)