Bıçak Sanatı - Forum

taşınabilir bant zımpara

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
taşınabilir bant zımpara
« : 03 Ağustos 2014, 23:34:22 »
Tecrübeli arkadaşlar bir sorum var, biraz modifiye etsek, profil çıkartma ve ağız açma için,  ufak taşınabilir bant zımpara olarak aşağıdaki  makinalardan biri yavaş ta olsa iş görür mü?

Promax PM-72503:
375W ( 1/2 hp), 13.5 m/sn bant hızı var, 76.2cm boyunda, 25mm eninde bant kullanıyor.
http://www.onlinehirdavatci.com/?urun-5023-promax-pm-72503-bant---disk-zimpara-makinasi

Scheppach BD-7500:
250W, bant hızı sanırım 8.2 m/s, 75cm x 25mm bant kullanıyor
http://www.hirdavatmarketim.com/Scheppach-BD-7500-Tezgah-Bant-Zimpara-Makinasi,PR-40536.html

bir de bunlar var :
Scheppach-BGS700:
250W, 15 m/sn bant hızı, 68cm x 50mm bant kullanıyor, ama tablası yok gibi, bandın arkasında düz metal destek yok sanırım.
http://www.e-hirdavat.com/Scheppach-BGS700-Zimpara-Ve-Tas-Motoru,PR-27350.html

Scheppach bts900x
Aslında ahşap için bir alet ama, 450W, 7.5 m/sn bant hızı, 91.5cm x 10cm bant ebadı :
http://www.wgm-maschinen.de/images/bilder-scheppach/bts900x/1328b83030.jpg
http://www.wgm-maschinen.de/images/bilder-scheppach/bts900x/eebd94a827.jpg
http://www.wgm-maschinen.de/images/bilder-scheppach/bts900x/16de6ad9a5.jpg

Selamlar
Ahmet

« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2014, 23:49:44 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Gürkan TEKİN

• 74
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
Ynt: taşınabilir bant zımpara
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2014, 23:52:44 »
Sap yapımı için idealler fakat profil işlemede motorları zayıf gelir bence. 350 watt. az bir yüklenmeyle motor duracaktır. modifiye olur mu olmaz mı onu bilmem ama  olsa da astarı yüzünü geçer gibi.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #2 : 04 Ağustos 2014, 02:45:48 »
Yukarıda sorduğum 3 makina tipinden ikisini bıçak yapımında kullanan varmış:

http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?152163-Best-lt-%A3100-tool-for-removing-blade-stock

Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #3 : 04 Ağustos 2014, 09:29:36 »
http://www.malzememarket.com/detail/1158911838/1158911845/urun-alman-einhell-bt-us-400-cok-amacli-zimpara-makinasi-makinesi-bts-zimparalama-ahsap-metal-hobi-maket-model.html

Ağız açma için değil ama profil çıkartırken, kabza yaparken ve biley işlerinde kullandım. Fena sayılmaz ufak ve taşınabilir olması avantaj. Kapının önüne çıkart koy masaya zımpara yap.
Okinawian

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 04 Ağustos 2014, 10:36:54 »
ılk ıkısı modlanıp kullanılabılır bence. ama görup almanızda fayda var. benım ıncelemedığım makına kalmadı neredeyse. motor guclerı çok dusuk ve kullanılan malzeme oldukça zayıf.

Scheppach-BGS700:   ve bts 900, e hıç bulaşmayın.  aslında dığerlerınden alıp motor ve makaralarla oynayıp ufak ama ıse yayar bır makına yapılabılınır
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2014, 10:39:22 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #5 : 04 Ağustos 2014, 10:45:49 »
Benzer makineler British blades te sorulmuş, BTS900 benzerini kullanan 3-4 kişi var. Bununla 40 kadar bıçak yaptığını söyleyen de var. İki modifikasyon yapmışlar, birincisi eni 5cm lik, metal için olan zımparalardan takmışlar. Bu sayede tork artıyor diyorlar.

İkincisi de  zımparanın altına, dayamaya yakın yaklaşık 10 cm boyunda 5 mm kalınlığında plaka yapıştırmışlar.  Arkadaki orjinal 10cm lik yüzey, banttan daha geniş olduğu için içbükey formlarda sıkıntı çıkartmış, bir de ele çarpıyor. Tek şikayet düzgün bir alette 5 dk da yapılan işin 30 dk da yapılabilmesi.

Bu da sanırım hız ile alakalı.  Taşlama + bant zımpara olan alet tipinin hızı daha uygun ama gücü düşük 250W.

Taner ustam kağıt üzerinde aralarında en güçlü olanı, bir de endüksiyon motorlu olduğu söylenen bts900x idi. Metal işi için yapıldığından (metal tozu izolasyon) ve bant hız nedeni ile benim kafama yatan da BGS700 idi. Tek derdi gücü çok düşük. Bu tip aletlerin düzgün markası yok zaten piyasada. Scheppach ve Einhell azıcık adı duyulmuş çin malları. Scheppach modelleri işe yaramaz derken tam olarak neyini beğenmemiştirniz ?
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2014, 10:52:57 Gönderen: a.yuce »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 04 Ağustos 2014, 11:06:50 »
900,ü ılk aldığım makına ve kullanmak çık sıkıntılı. ancak kabze işlerken çok ışe yarıyor. hız yok bant genış .ben sttım. hatta emre usta kabze ıslemek ıçın aldı benden. benım yavsıyem ıllakı alınacaksa Scheppach BD-7500: olur. malzeme kalıtesı daha yuksek. promax tam anlamı ıle telmasa....

hatta su kadarını söylıyeyım  bazılarının makaraları dahı plastık. alt tabla çok ince saçtan yapılmış. muaıl yurt dışı makınalar  bunlardan çok daha sağlam.
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2014, 11:09:59 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #7 : 04 Ağustos 2014, 12:36:49 »
Scheppach BD-7500 makinasının zımpara yedekleri nerde bulunur acaba bir de kaç kuma kadar bulunur? Ben fazla iş görmesine bakmıcam sanırım çünkü taşınır olması benim için çok önemli ve diğer büyük makinalara ayıracak ne yerim ne bütçem var.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 04 Ağustos 2014, 12:53:32 »
yedek alırsan çok pahalıya satarlar. bır zıpara yapanla anlasıp ençok kullanılan kumlardan yaptırmanız lazım. mınımum 12 adet yapıyorlar her kumdan.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #9 : 04 Ağustos 2014, 13:28:55 »
O zaman daha güzel aslında ama zımpara yapanlar merde olur kimler hiiç bilmiyorum umuyorum ki öyle olursa bana yardımcı olursunuz :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 05 Ağustos 2014, 08:45:29 »
tabıkı yaptırmanız için yönlendırırız sızı..

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #11 : 05 Ağustos 2014, 12:36:04 »
Bu arada bu makinaların bazılarında bir taraf bant zımpara iken diğer taraf taş ama bazılarında taş yerine cırtcırtlı zımpara var. Bir tarafı taş olanlar profil çıkarırken zımpara masrafını aza indirir mi acaba?.

Bazı makinaların zımparanın oradaki dayama tezgahı tam da zımparanın yuvarlandığı yere gelmiş bu problem yaratır mı yani taşlamalar iç bükey mi olur.

Bir tarafı taş olan makinaların zımpara kısmı yaklaşık 45 derece yatay gibi duruyor acaba bu durum çalışmayı zorlaştırır mı eğer bunları bilirsem ona göre bir tercih yapıcam yardımcı olursanız sevinirim.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #12 : 05 Ağustos 2014, 15:25:31 »
İkinci el bir bts900 tarzı zımparayı britishblades forumundakilere benzer şekilde modifiye etmeye başladım. Bakalım sonuç ne olacak. İstanbul anadolu yakası maltepe -tuzla hattında zımpara yaptırabileceğim yer bilen var mı? Elimdeki 100 kum zımparalar profil çıkartmak için biraz yavaş kalacak gibi.

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #13 : 05 Ağustos 2014, 16:43:17 »
İkinci el bir bts900 tarzı zımparayı britishblades forumundakilere benzer şekilde modifiye etmeye başladım. Bakalım sonuç ne olacak. İstanbul anadolu yakası maltepe -tuzla hattında zımpara yaptırabileceğim yer bilen var mı? Elimdeki 100 kum zımparalar profil çıkartmak için biraz yavaş kalacak gibi.

Sanayide zımpara yaptıra bileceğimiz yer var Ahmet abi geldiğinde gideriz .
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #14 : 09 Ağustos 2014, 11:26:57 »
Bant zımpara hakkında en son öğrenmek istediklerim hakkında bana yardımcı olabilecek biri var mı acaba makinayı alabilmek için bunları bilmem lazım. Şimfiden teşekkürler

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #15 : 09 Ağustos 2014, 12:57:35 »
Yani başta  ahmet beyin linklerini verdiği makinalardan hangisi şekil itibariyle ( motor ve devir meselesi sonraki iş artık) kullanımı daha kolay olur lütfen yardımcı olun    :-X

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #16 : 09 Ağustos 2014, 20:50:30 »
Makineyi ikiye kestim, elim değidikçe revize ediyorum araya tatil girdi. İki üç hafta daha sabrededin. Fazlaca dağıttığım aleti toplarken dengesini bozmamışsam,  bts900 benzeri ne kadar iş görüyor en azından ben  biraz yorum yapabileceğim.

Sefa usta vaktiyle

....Seramik zımparalar düşük bant hızlarında çabuk dökülüyor bu nedenle seramik zımparalarda bant hızı 11m/sn üzerinde olsa sonuç daha iyi oluyor. Hatta 14-15 m/s civarında sanki daha verimli çalışıyor gibi.

Aluminyum oksit ve zirkonyum oksitler için daha düşük hızlar da iş görüyor örneğin 9 m/sn de bile bu iki tür gayet iyi aşındırma yapıyor ve kontrolü daha kolay. Ortalama olarak 10-12 m/sn hızlar bence ideal...

demişti.

Şu an yukarıdaki makineler için söyleyebileceğim, BGS700 benzeri cihazların bant hızı biraz daha uygun ve biraz zorlanarak ta olsa zımparalarını bulmak mümkün. sehpa kısmı tevizyon ister sanırım. Lakin 250W motorun torku yeterli mi onu kullanana sormak lazım.
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2014, 21:03:03 Gönderen: a.yuce »

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #17 : 10 Ağustos 2014, 01:15:00 »
Eğer bulunabiliyorsa miniband zımparayı hegner marka olarak tercih edin derim  diğerleri çok uyduruk kalıyor verdiğin paraya ve zamana değmiyor..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #18 : 17 Ağustos 2014, 22:15:24 »
Sanırım Scheppach BD-7500 i alıcam ama onu alma şunu al diyen biri çıkarsa tavsiyelerini dinlemek isterim. Bir de bu makina ev elektriğinde çalışır mı acaba bu hususta kara cahilim.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #19 : 01 Eylül 2014, 22:53:12 »
Bu gün hızlıal.com dan Scheppach BD-7500 tip makinayı sipariş ettim bakalım ne zamana gelecek. Elbette bununla birlikte yeni birtakım ihtihaçlarım hasıl oldu. İlk defa şerit zımpara kullanacağım bu makina ile perdah yapılır mı ağız açmak için nasıl bir aparat kullanmam lazım bunları bilmiyorum. Bir de yedek zımparaları nerelerde yaptırabilirim ve profil, ağız açma, kabza yapımı işlerim için bant ve disk zımparaların hangi kumlarından yaptırmalıyım. Yaptırdığım zımpara alimümyum oksit mi ya da hangi çeşitleri varsa hanginden olmalı? Ustalarımın yardımını rica ediyorum. Teşekkürler.