İşin ideali kütük halinde havada kurutmak. Ama bildiğim bant testerede, hızarda ağaçlar dilimleniyor, uç kısımları boya / parafin ile mühürlenip fırınlanıyor yahut kurutuluyor. Hatta kayın ağacında önce nemlendirip ahşabın her yerini aynı seviyeye getirip sonra fırında kurutma gibi bir uygulama da var. kayının rengi kullanılan yönteme göre de biraz değişiyor.
Neyse Kuruma sırasında dönmesin, aralara da hava girsin diye kalaslar aralara çıta koyularak kat kat diziliyor en üste de ağırlık konuyor. Bir miktar dönme yamulma mutlaka olur. Bu nednele kullanım öncesi planya/kalınlıktan geçirilir keresteler. Ancak bizim durumumuzda 10cm lik parçalar kullanılacağı ve şekillendirileceği için dönme eğilme büyük sorun değil, yeter ki çatlama olmasın.
Bence ya yan dalları kesilmiş kütük dağıtılmalı, isteyen olduğu gibi kurutur, isteyen dilimleyip. Yahut dilimlenip kenarı mühürlenmiş tahta paketleri. Yine herkes kendi imkanına göre kurutur. Al dilimlet fırınlar gönder o sürecin altından ancak bu işin ticaretini bilen biri kalkar, Gökhan hocama zaten çok yük oluyoruz.