Isıl işlem hizmetim süresiz durdurulmuştur arkadaşlar.
Bugüne kadar bir kusurumuz olduysa affola. Asıl sorun tedarikçilerden kaynaklanıyor. Çok başıma gelen olay, mesela D2 diye tedarikçi satmış, düşük karbonlu bir çelik çıkıyor, ya da tam tersi, 1067 diye satmış 440B filan çıkıyor. Bazen de 440C diye elime 303 malzeme filan gelmesi. Bu önemli bir problem değilmiş gibi görünmesin. Öncelikle arkadaşlarımız buna güvenle aylarca uğraşıp bi sürü bıçak yapıyorlar sonra düzgün serttleşeceğinden emin olarak bana yolluyorlar. Bu noktadan itibaren büyük bir sorumluluk omuzlarıma yükleniyor zaten. Çeliğe göre işleri yapıp da çeliğin sertleşmediğini görmek belki 2-3 saatime mal oluyor. Bu noktadan sonra başlıyor tahmin ve deneme yanılma girişimleri, tabii eğer bıçaklar telef olmadıysa. Diyelim ki bu süreci atlattılar, bu sefer bi sürü kez ocağa girip çıkıyor, normalizasyon üzerine normalizasyon yapılıyor, sertleştirme yine deneniyor, olmuyor, ısıyla veya soğutma ortamıyla oynama yapılıyor, sertleşmiş gibi oluyor, bunun üzerine meneviş yapılıyor, ağız açılıp pirinç testine bakılıyor, bir de bakıyorsunuz ki pirinç testini geçememiş, hadi tüm iş tekrarlanıyor, ısı filan değiştiriliyor. Bazen 3 tam günümü bir arkadaşımızın bir bıçağıyla boğuşarak geçirebiliyorum. Bu açıkçası mantıkllı bir durum değil, değerli zamanımın çoğunu boşa kürek çekerek geçiriyorum ve bu olay 2-3 haftada bir bazen daha sık tekrarllanıyor. Bu açıdan bu hizmetimi durdurmaya karar verdim.
Teşekkürler...