Bıçak Sanatı - Forum

Isıl İşlem Hizmetim

Berke Boyacı

Ynt: Isıl İşlem Hizmetim
« Yanıtla #20 : 25 Kasım 2010, 01:37:19 »
Bodruma bıçak yağacak :). Emre abi senn... Sennnn... :) Yine sen yaptın... Helal olsun... :2up

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #21 : 26 Kasım 2010, 17:30:57 »
Emre bey, yerinde bir karar almışsınız. Hayırlı olsun diyelim.

İyi günler...
You lie, we die.

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
« Yanıtla #22 : 06 Ağustos 2011, 19:02:02 »
işin aslı o kadar işin arasında bızımkılerle uğraşabilirmisin dıye çok dusunmustum. tabı bellı bır ücret karsılığında yapılması bır profıl yollayanın bır daha mahçup olmadan yollamasını sağlar.

kendi adıma hadı bır tane gönderdım dıyelım ıkıncıyı asla yollayamazdım..

benım için guzel bır haber demekkı D2 ıle çalışabıleceğim ;)

Farkındayım Taner, mahcup olma konusu bu bedellendirme girişimimin asıl nedeni  ;) Bu arada D2 çok güzel bir bıçak çeliği kişisel deneyimime göre, hatta ülkemizde rahatlıkla bulunabilen en iyi çeliklerden biri...

Bu arada fiyatlandırma konusunda bir örnek vereyim, soru işaretleri olmasın. Örneğin 2 tane bıçak yolladınız: biri 20 santim diğeri 28 santim uzunluğunda hava çeliği. Fiyatlandırma 5 ve altı adet üzerinden fix fiyat 30 lira (fırınım 5 adet kapasiteli) artı ekstra 3 santim = 3 lira. Toplam maliyet = 33 liradır...

Emre, peki ısıl işleme biz getirsek pıçakları, 2-3 günde bahçeye çadırı çaksak, sohbet muhabbet, çay çorba... Onun maliyeti nedir? :) (Çay çorba bizden)

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #23 : 06 Ağustos 2011, 19:23:16 »
Abicim benim atölyenin önü boş, çadırlık yer filan var, ben çalışırken Sefa ustanın da farkettiği üzere hayat aşırı sıkıcıdır, onun dışında keyfine bakacaksan ne ala  :D Kapım hep açıktır kardeşim  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #24 : 06 Ağustos 2011, 20:40:30 »
Abicim benim atölyenin önü boş, çadırlık yer filan var, ben çalışırken Sefa ustanın da farkettiği üzere hayat aşırı sıkıcıdır, onun dışında keyfine bakacaksan ne ala  :D Kapım hep açıktır kardeşim  ^-^
Helede zımpara işine başladıysa allah etrafa sabır versin :))

cmblc

• 518
« Yanıtla #25 : 06 Ağustos 2011, 21:37:05 »

Ben sıkılmam, hayat ne kadar sıkıcı olsa da hayattır, ölümden dönen biri olarak çok rahat söylüyorum ki yaşamak sıkıcı değildir... Bu arada misafirperverliğine de ayrıca 10 numara... :)

Helede zımpara işine başladıysa allah etrafa sabır versin :))

Ustam, tabii daha Emreyle tanışmak şerefine nail olamadığımızdan onun zımpara işini bilemem ama bende az kanserojen değildir onu rahatlıkla söyleyebilirim... :D

Sevgiler,
Get Serious...

« Yanıtla #26 : 06 Ağustos 2011, 21:45:23 »
Seni bilmem ama namın almış yürümüş ^-^, ikiniz birarada nasıl bir sinerji yaratırsınız, Usta bir ara atölyeyi ateşe veriyordu, ikinizi birden hayal edemedim birden :)) :)) ben olsam seni oraya yaklaştırmam :))

cmblc

• 518
« Yanıtla #27 : 06 Ağustos 2011, 21:49:36 »
Seni bilmem ama namın almış yürümüş ^-^, ikiniz birarada nasıl bir sinerji yaratırsınız, Usta bir ara atölyeyi ateşe veriyordu, ikinizi birden hayal edemedim birden :)) :)) ben olsam seni oraya yaklaştırmam :))

Arada katalizör olarak sizde bulunursanız sanırım tehlikeli bir durum olmaz ustam...

Sevgiler,
Get Serious...

« Yanıtla #28 : 06 Ağustos 2011, 22:57:26 »

Arada katalizör olarak sizde bulunursanız sanırım tehlikeli bir durum olmaz ustam...

Sevgiler,
Sağolasın, sevgiler.

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #29 : 07 Ağustos 2011, 04:54:28 »
emre abi son kez düşün yarından itibaren evde adım atacak yer kalmayabilir  ;)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #30 : 30 Ekim 2011, 01:18:46 »
Arkadaşlar, elimde paslanmaz folyo bitmiştir, bunu tedarik edinceye kadar hava çelikleri işi biraz zor gibi, şimdilik eski zarfları tekrar kullanıyorum, ancak onlar da yakında biter  :-[

Kipmen Sanat web sitesi

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
« Yanıtla #31 : 30 Ekim 2011, 13:10:36 »
Ustam bu paslanmaz folyoların kalınlığı ne olmalı?
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #32 : 30 Ekim 2011, 23:52:06 »
Benim kullandıklarım sanırım 0.05 milim gibi bişey (yani 0.002 inç doğrusu)

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #33 : 08 Mayıs 2012, 19:08:43 »
Isıl işlem hizmetim süresiz durdurulmuştur arkadaşlar.

Bugüne kadar bir kusurumuz olduysa affola. Asıl sorun tedarikçilerden kaynaklanıyor. Çok başıma gelen olay, mesela D2 diye tedarikçi satmış, düşük karbonlu bir çelik çıkıyor, ya da tam tersi, 1067 diye satmış 440B filan çıkıyor. Bazen de 440C diye elime 303 malzeme filan gelmesi. Bu önemli bir problem değilmiş gibi görünmesin. Öncelikle arkadaşlarımız buna güvenle aylarca uğraşıp bi sürü bıçak yapıyorlar sonra düzgün serttleşeceğinden emin olarak bana yolluyorlar. Bu noktadan itibaren büyük bir sorumluluk omuzlarıma yükleniyor zaten. Çeliğe göre işleri yapıp da çeliğin sertleşmediğini görmek belki 2-3 saatime mal oluyor. Bu noktadan sonra başlıyor tahmin ve deneme yanılma girişimleri, tabii eğer bıçaklar telef olmadıysa. Diyelim ki bu süreci atlattılar, bu sefer bi sürü kez ocağa girip çıkıyor, normalizasyon üzerine normalizasyon yapılıyor, sertleştirme yine deneniyor, olmuyor, ısıyla veya soğutma ortamıyla oynama yapılıyor, sertleşmiş gibi oluyor, bunun üzerine meneviş yapılıyor, ağız açılıp pirinç testine bakılıyor, bir de bakıyorsunuz ki pirinç testini geçememiş, hadi tüm iş tekrarlanıyor, ısı filan değiştiriliyor. Bazen 3 tam günümü bir arkadaşımızın bir bıçağıyla boğuşarak geçirebiliyorum. Bu açıkçası mantıkllı bir durum değil, değerli zamanımın çoğunu boşa kürek çekerek geçiriyorum ve bu olay 2-3 haftada bir bazen daha sık tekrarllanıyor. Bu açıdan bu hizmetimi durdurmaya karar verdim.

Teşekkürler...

Kipmen Sanat web sitesi

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
« Yanıtla #34 : 09 Mayıs 2012, 10:15:51 »
Abi yaktın beni  :( hayırlısı olsun sen kendi açından en iyi olanını bilirsin.Tedarikçimiz tanıdığımız güvendiğimiz bir abi olsa,sende sana gelen çeliğin türüne göre bir kerede işlemi yapsan problem varsa işlemi tekrarlamasan nasıl olur?En azından bize bi şans vermiş olsan.Saygılar.

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
« Yanıtla #35 : 10 Mayıs 2012, 14:45:07 »
Abi fikrinde kararlısın galiba :(.Saygılar.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #36 : 10 Mayıs 2012, 19:12:17 »
Maalesef evet  ::) Çok sorun yaşadım bu hizmetim yüzünden 1 yıldır... Biraz üstümdeki yükleri atmam lazım, yoksa havlu atacağım ...

Kipmen Sanat web sitesi

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
« Yanıtla #37 : 11 Mayıs 2012, 10:10:58 »
Hayırlısı olsun abi.Şimdi yazdığın bi sözü daha iyi anladım buda bana tecrübe oldu.Yapacağım işe göre değil elimdeki malzemeye göre işimi seçiyorum sözün,ben 440c çeliğin özelliklerini bilmeden kefal gibi atlıyınca sefa abinin östenizasyon uyarısıyla eşekten düşmüş karpuza döndüm.Şimdi hatalarla dolu ilk bıçağımı yaptım ama ikincisini kesiyodum bir haftadır elimi sürmedim.Malzeme,imkan,şartlar çok önemli bunu anlamış oldum.Saygılar.

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
« Yanıtla #38 : 12 Haziran 2012, 00:22:13 »
yerden göge kadar haklisin Emre usta  :(burada da ayni hizmeti veren ustalar var (almanya) kesinlikle hangi celigi gönderdigini belirtirsin ve usta isil islemi yapar yanlis bilgiden dolayi kesinlikle sorumluluk almaz ,kolayliklar diliyorum .
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #39 : 04 Ocak 2015, 19:27:54 »
kardeşim sağ olasın yardım etmek güzel birşey