Bıçak Sanatı - Forum

Pferd Eğeden Bıçak

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
Pferd Eğeden Bıçak
« : 21 Temmuz 2014, 01:55:40 »
Merhaba Arkadaşlar,
Pukko'ya benzetmeye çalıştığım bıçağımı beğenilerinize sunarım. Namluyu kırık bir pferd eğeden dövdüm.
Ağızda scandi taşlama yapmak istedim ama simetriyi kaçırınca tam taşlamaya döndü. Kalınlık 2,5 mm.
Isıl işlem propan ocakta yanık yağ ile yapıldı. Isıl işlem sonrası namlu sırtını ısıtarak menevişleme yaptım.
Namlu eğe testinden geçti. (Ayrıca benim yüksekten yere bırakma testinide geçti)
Kabzede iğde ağacı kullandım. Zaten başıma iş açanda iğde ağacı oldu. Bahçemizden kestiğimiz iğde ağaçlarından bu parçayı kurutmuştum.
Formunda değişiklik yapmadım. Uzun bir süreç olsada namluyu kabzeye uydurmaya çalıştım.
Şuanki hali ile kabze çok çabuk kirleniyor. Sefa Hocamızın terebentin karışımından kullandım ama kabze kızıllaştı.
Sonra tekrar zımpara ile yüzeyi parlattım.Kabzeyi korumak için ne kullanmamı tavsiye edersiniz.
Kabze kısa olduğu için pirinç malzemeyi uzun kullanmak zorunda kaldım. Bu hali ile elime tam oturmaktadır.
Lineer için, okullarda kullanılan silgilerin kılıfını kullandım.

Lütfen eleştirmekten çekinmeyin  :D

Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Pferd Eğeden Bıçak
« Yanıtla #1 : 21 Temmuz 2014, 02:08:24 »
E olmuş bu eline sağlık abi  :2up
Kabzanın kısalığı dışında pek birşey bulamadım.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
« Yanıtla #2 : 21 Temmuz 2014, 02:12:56 »
E olmuş bu eline sağlık abi  :2up
Kabzanın kısalığı dışında pek birşey bulamadım.

Teşekkür ederim.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #3 : 21 Temmuz 2014, 02:20:21 »
Kabza hoşuma gitti. Elinize sağlık. Ama ben pukko tarzı bıçakları sevmiyorum. Sanki her an kayıp, elimi doğrayacaklarmış hissi veriyor bana...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 21 Temmuz 2014, 13:21:29 »
Gayet güzel olmuş, ellerinize sağlık. Kabzaya schaftol veya ballistol universal sürebilirsin.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #5 : 21 Temmuz 2014, 13:35:05 »
Çok güzel olmuş elinize sağlık.
Okinawian

« Yanıtla #6 : 21 Temmuz 2014, 17:47:01 »
Ben de çok beğendim elinize sağlık, keskinlik nasıl bu arada :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #7 : 21 Temmuz 2014, 17:48:13 »
Elinize sağlık.Çok güzel olmuş.İğde kabza da çok güzel gitmiş.

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
« Yanıtla #8 : 21 Temmuz 2014, 17:56:43 »
Kabza hoşuma gitti. Elinize sağlık. Ama ben pukko tarzı bıçakları sevmiyorum. Sanki her an kayıp, elimi doğrayacaklarmış hissi veriyor bana...
Teşekkür ederim.

Gayet güzel olmuş, ellerinize sağlık. Kabzaya schaftol veya ballistol universal sürebilirsin.
Teşekkür ederim Abi. Schaftol çok duydum ama henüz tedarik edemedim. tedarik ettiğimde kullanacağım.

Çok güzel olmuş elinize sağlık.
Teşekkür ederim.

Ben de çok beğendim elinize sağlık, keskinlik nasıl bu arada :)
Teşekkür ederim. Koldaki kılları kesebiliyor.

Elinize sağlık.Çok güzel olmuş.İğde kabza da çok güzel gitmiş.
Teşekkür ederim. İğde ile çalışırken temizliğe dikkat etmek gerekiyor.
Ayrıca sert bir ağaç.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 21 Temmuz 2014, 18:00:49 »
Schaftol alırsan renksiz olanından iste. Yanılmıyorsam gold olanı renksiz. Renksiz yok ise ballistol universal alırsın.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #10 : 21 Temmuz 2014, 19:14:45 »
tebrikler çok güzel olmuş.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #11 : 21 Temmuz 2014, 20:59:38 »
Serhat tebrikler güzel bir bıçak olmuş.Kabza icin sadece yağlansin  bakımını mütemadiyen yaparım diyorsan kamelya yağıda bir seçim olabilir.Keten yağı açık renkli ahşapta iyi duruyor ama kuruması ideal bir ortam olmadiginda aylar sürebiliyor.Schaftöl keten yaginin bazli sadece polimer bazli katkilar eklenerek daha cabuk sertlestirilme özelligi kazandırılmış hali tabii su gecirgenliğide kismen arttirilmis hali.Parlak bir kabze icinde sürdüğün her kat arası gittikçe incelen zimpara yaparsan çok memnun olacagini tahmin ediyorum .
Bicak genel olarak cok hos bir bicak olmus kabza yavas yavas gözümü doldurdu ama tutus itibariyle cok kuvvetli hissinin oldugunu algilamak mümkün eleştirim kabzanin tamamen yuvarlak olmasi üzerine olacak okadar keskin bir bicagin islak yada kanli bir elle tutuldugunda avucta cok kolay dönebilecegini hatirlatmak istedim.Hanim daha ücgün önce benzer sebebten yüzük ve serce parmak tendonlarinida dograyinca üc saatlik bir operasyonda kalmak zorunda kaldi . :(
renkler,dizayn,namlu,balcak güzel .Ayrıca dengesinin nasil oldugunda merak ettim
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2014, 21:05:14 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #12 : 21 Temmuz 2014, 23:24:04 »

Ellerine sağlık Serhat kardeşim. Namluyu çok beğendim  :2up  Kaya ustama katılıyorum , sapın yuvarlak olması sakıncalı. Güle güle kullan  :2up

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
« Yanıtla #13 : 22 Temmuz 2014, 00:26:10 »
Schaftol alırsan renksiz olanından iste. Yanılmıyorsam gold olanı renksiz. Renksiz yok ise ballistol universal alırsın.
Schaftol almak şart oldu  :D

tebrikler çok güzel olmuş.
Teşekkür ederim.

Serhat tebrikler güzel bir bıçak olmuş.Kabza icin sadece yağlansin  bakımını mütemadiyen yaparım diyorsan kamelya yağıda bir seçim olabilir.Keten yağı açık renkli ahşapta iyi duruyor ama kuruması ideal bir ortam olmadiginda aylar sürebiliyor.Schaftöl keten yaginin bazli sadece polimer bazli katkilar eklenerek daha cabuk sertlestirilme özelligi kazandırılmış hali tabii su gecirgenliğide kismen arttirilmis hali.Parlak bir kabze icinde sürdüğün her kat arası gittikçe incelen zimpara yaparsan çok memnun olacagini tahmin ediyorum .
Bicak genel olarak cok hos bir bicak olmus kabza yavas yavas gözümü doldurdu ama tutus itibariyle cok kuvvetli hissinin oldugunu algilamak mümkün eleştirim kabzanin tamamen yuvarlak olmasi üzerine olacak okadar keskin bir bicagin islak yada kanli bir elle tutuldugunda avucta cok kolay dönebilecegini hatirlatmak istedim.Hanim daha ücgün önce benzer sebebten yüzük ve serce parmak tendonlarinida dograyinca üc saatlik bir operasyonda kalmak zorunda kaldi . :(
renkler,dizayn,namlu,balcak güzel .Ayrıca dengesinin nasil oldugunda merak ettim

Kaya Abi, Kabza tam anlamı ile yuvarlak değil. daha çok oval formda.Geçmiş olsun abi, Allah şifa versin.
Bıçağın dengesi balçakların ağırlığından dolayı kabze kısmında. Bıçağı elinize aldığınızda ağırlığı hissediyorsunuz.

Ellerine sağlık Serhat kardeşim. Namluyu çok beğendim  :2up  Kaya ustama katılıyorum , sapın yuvarlak olması sakıncalı. Güle güle kullan  :2up

Teşekkür ederim abi.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #14 : 22 Temmuz 2014, 01:50:54 »
Serhat ben de çok beğendim bıçağı. ellerine sağlık kardeşim. kabzada ben de sana japon yapıştırıcısını önereceğim. işlem biraz meşakkatli oluyor fakat ben eldeki hissini çok beğeniyorum. ve bir miktar karartıyor malzemeyi. küçük bir alanda ya da artık bir parçada önce bir deneme yaparsan pişmanlık payın olur ;)

Kaya abi, geçmiş olsun bu arada.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #15 : 22 Temmuz 2014, 01:54:59 »
Çok güzel olmuş beğendim :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
« Yanıtla #16 : 22 Temmuz 2014, 18:44:05 »
Serhat ben de çok beğendim bıçağı. ellerine sağlık kardeşim. kabzada ben de sana japon yapıştırıcısını önereceğim. işlem biraz meşakkatli oluyor fakat ben eldeki hissini çok beğeniyorum. ve bir miktar karartıyor malzemeyi. küçük bir alanda ya da artık bir parçada önce bir deneme yaparsan pişmanlık payın olur ;)

Kaya abi, geçmiş olsun bu arada.
Teşekkür ederim abi, japon yapıştırıcısıda aklımdan geçiyor. artık parça bulursam deneyeceğim.

Çok güzel olmuş beğendim :2up
Teşekkür ederim.

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #17 : 22 Temmuz 2014, 19:24:17 »
Elinize sağlık güzel olmuş. Gabzanın deseni çok güzel yuvarlak gibi durması dışında.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #18 : 22 Temmuz 2014, 20:36:33 »
İnce bir epoksi de sürebilirsiniz. Japonun aksine bununla mat, daha doğal bir yüzey elde edebilirsiniz. Epoksiyi bezle yayıp silerek fazlasından kurtuldunuz mu tamamdır

Selülozik tiner ile inceltilmiş bezir yağı ile de güzel bir sonuç alabilirsiniz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #19 : 23 Temmuz 2014, 01:24:48 »
gayet güzel eline sağlık