Bıçak Sanatı - Forum

Lock back, liner lock ve frame lock kilit sistemleriniñ mukâyesesi

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Böyle bir kilit sisteminde o oynama gayet normal :) Vidalı pim olayı bitirmiş. Böyle bir çakıda o pim olmazsa olmazmış zaten.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece

Demek istediğim yük pime biniyor , kilit sisteminin milim oynamaması gerekmezmiydi, kafam karıştı  ::)  ::)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
backlock veya linerlock olsaydı o zaman oynaması daha sıkıntılı olurdu. Ama bu sistemde boşluk olsa bile kilit görevini yapacaktır. Aynı şekilde vidalı pim olmasa bile görevini hakkı ile yapacaktır. Günlük kullanım için yapılan bir çakının oynaması hiç hoş değil buna bende katılıyorum. Ama ağır hizmet yapan böyle bir çakı için hiç sıkıntı değil bence.  Aslında kilit sisteminin namluya giren kısmını konik bir şekilde kanal açılmış olsaydı yıpranmalar da bile o oynama ortadan kalkardı.

Aslında böyle bir sistem için sadece vidalı pim bile kullanılabirmiş. En basit çakı kilit mekanizması olur hem.

Ayrıca bu kilit sisteminin adı back lock değil. Axis lock veya bearing lock diyebiliriz herhalde.
« Son Düzenleme: 22 Temmuz 2014, 23:44:06 Gönderen: Salim Türk »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Soytürk usta senin çakılarda pimli kilit denemeye ne dersin?
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
Soytürk ustamız sevmedi bu sistemi. İçine sinmeyen bir işi yapacağını sanmam :) Ağrır hizmet çakılarında ikinci bir kilit olarak kullanılabilinir ama.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Kaybolabilecek bir parçayı niye koyalım ki? Bıçakları kaliteli bu firmanın, ona lafım yok ama ben de sevmedim "pimlemeyi"!

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
İple takılı neden kaybolsun. Farklı bir sistemle de kaybolması önüne geçilebilinir.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Kaybolabilecek bir parçayı niye koyalım ki? Bıçakları kaliteli bu firmanın, ona lafım yok ama ben de sevmedim "pimlemeyi"!
Parça genellikle yukarıdaki resimde olduğu gibi kabzaya bağlı.Bu pimleme olayı aslında kuyruklu(friction folder) çakılarda çok kullanılıyor.

Extrema Ratioya gelince resimlerde olduğundan dahada çirkin ve kaba birşeymiş.Bunu taşıyana kadar sabit namlu taşırım ağırlık olarakta aynı seviyelerde kalır.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
Extrema Ratioya gelince resimlerde olduğundan dahada çirkin ve kaba birşeymiş.Bunu taşıyana kadar sabit namlu taşırım ağırlık olarakta aynı seviyelerde kalır.

Bak bunda haklısın :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
benim merak ettiğim bişey var
çakılarda kapalı pozisyonda kalmasını sağlayan ne.
eski yöresel çakılarda bıçak saptaki yarığa sıkışıyor. peki modern çakılarda nasıl

Bu önemli bir mesaj. Hakkında bir başlık açılmasını hak ediyor.

Bunun için yeni bir konu açtım:

Çakılar nasıl kapalı kalır? - http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6323
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
Ben Soytürk Ustamızın sevebileceği bir çakı buldum. Bunda da çift kilit var.
http://www.wildsteer.com/fr/prods.php?fam=32
http://www.youtube.com/watch?v=u2NSHNb3Uy8

Soytürk Dönmez

• 4198
Soytürk usta senin çakılarda pimli kilit denemeye ne dersin?

:D Benimde ilk aklıma gelen bu oldu ve açıkca söylemesemde fiyatı 1.000 TL civarı olan bir çakıda pimli sistem olmasına rağmen zangır zangır oynadığını görünce kendi çakılarımı bir kez daha sevdim  :2up 
Pimli yapmaya gerek duymuyorum çünkü görevini fazlasıyla yapıyor ama yedek bir güvenlik sistemi niyetiyle ağır olan ilk yaptığım çakıda kullanabilirim.

Soytürk ustamız sevmedi bu sistemi. İçine sinmeyen bir işi yapacağını sanmam :) Ağrır hizmet çakılarında ikinci bir kilit olarak kullanılabilinir ama.

Sevmedi değil tam tersi her zaman kullanmayız da böyle vurma kırma olaylarında işi daha sağlama almak babımda yapabilirim. Ama böyle ipli değilde sapın arkasına vidalı bir şekilde monte ederiz gerektiğinde oradan söküp namluya destek amacıyla kullanabiliriz.

Soytürk Dönmez

• 4198
Ben Soytürk Ustamızın sevebileceği bir çakı buldum. Bunda da çift kilit var.
http://www.wildsteer.com/fr/prods.php?fam=32
http://www.youtube.com/watch?v=u2NSHNb3Uy8

:2up  Nerden buluyorsun bunları Salim kardeşim hastayım valla :)  Bana pratik açılacak çakı lazım liner lock tam benlik .Çıkardığı sese hastalığımı anlatmaya gerek bile duymuyorum  :2up Liner sisteme bu pim işi bence daha güzel gibi.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
Bu çakıyı daha önce görmüştüm. Bugün aklıma geldi paylaşayım dedim. Liner ve pim güzel olur. Hele senin yaptığın gibi ağır hizmet çakılarına isabetli olur. Gerçi liner bile yeterli geliyordur.