Bıçak Sanatı - Forum

Lock back, liner lock ve frame lock kilit sistemleriniñ mukâyesesi

ulduz

• **
  • 107
  • http://kok-turk.blogspot.com.tr/
  • Meslek: Akademisyen
  • Yer: Trabzon
Merhaba,
Forumu uzun süredir üye olmadan takîb ediyordum, üye olmak bu güne nasîbmiş.
İlk mesajıma Lock back, liner lock ve frame lock kilit sistemleriniñ mukâyesesi ile başlamak istiyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=4KmHfbG7z7g
Teşekkürler,

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Efendim sizi de tanımış olursak,.burası bir çok koleksiyoncu,sanaatkar ve kullanıcının ortak platformu,bizlerde konu hakkında reklam ve menfaatten arı kişisel ve genel tecrübelerimizi paylaşma imkanı buluruz...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Videolar aşırı zorlamanın kilitlerdeki etkisini göstermesi bakımından faydalı. Paylaştığınız için çok teşekkürler.

Benim videolardan vardığım sonuç, şimdiye kadar bir çakıya o şekilde uyguladığım en büyük güçten de fazlasını her bir türün tüm örneklerinin tolere ettiği. Eğer yayıncıların bu testtekinin tersi yöndeki bir etkiye dayanımı gösteren bir testleri de bence çok faydalı olacaktır.

Unutmadan; hoş geldiniz.  :)
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2014, 14:19:53 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Bir çakıya neden bu kadar kuvvet uygulamak zorunda kalınır ki? Çakının yapacağı işler belli. Yine de sınırları görmek adına güzel video. Ters yönde yapılan testlere ben hiç rastlamadım.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ters yöndeki limit kuvvetin ölçüsü de, 3 aşağı 5 yukarı bu testteki kadardır... Ayrıca kaliteli markalar burada bile kendini belli ediyor. Ve önceden de bilindiği gibi sırttan kilit en sağlamı çıktı. İmalatı da en basit olanı...

Beni etkileyen spyderco oldu. Aynı kilit türünü kullanan diğer iki marka ile arasındaki göreceli fark büyük.
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2014, 14:59:43 Gönderen: mustafaünal »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
Spyderconun neden bu kadar tercih edildiği de bir nevi anlaşılıyor. Tersi test için daha büyük kuvvet uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Tabi kullanılan liner ve malzemeye göre değişkenlik gösterir. 

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
benim merak ettiğim bişey var
çakılarda kapalı pozisyonda kalmasını sağlayan ne.
eski yöresel çakılarda bıçak saptaki yarığa sıkışıyor. peki modern çakılarda nasıl

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
Adamların uğraştığı şeylere bak ya.

Benim vaforim herzamanki gibi buck çakı oldu  :2up diğrelerinin de hakkını vermek gerek gerçekten, video bence test amaçlı olarak iyi olmuş böylece bazı markalar hakkında az da olsa tanınmışlık elde ediyoruz, yanı sıra sadece kilit değil çekik özellikleri de test edilse harika olurmuş. Saygılarımla :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
aslinda bu tarz testleri kendimiz yapamiyor olusumuz cok üzücü tabiiki ortada bir test var ama insanin aklina baska seylerde gelmiyor degil….
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Kendimiz yaparız da alım gücü ve satış fiyatları cok farklı. Bizler için epey tuzlu olur.

Lock back benim de favorimdir. Bir çakıya bu kadar yük biner mi? Ihtiyaç olur da ağaca saplayıp üstüne basmak icap ederse.sağlam bir çakı isterim.
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Bir çakıya bu yöndeki yük bence binse binse birisi bir dalaş sırasında bıçağın sırtına vurursa olabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
aslında ingilizcem olmadıgı için belki anlamamısımdır ama tam anlamıyla bi sonuca varmak için liner ve kilit sistemlerinde kullanılan malzemenın vasfıda cok önemli simdi adam  linerde s30v kullanmıssa titanyum kullanmıssa durum cok degişir ornegin dısı tamamen plastik olan bi çakı vard arka kısımdan kırıldı vs

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
aslında ingilizcem olmadıgı için belki anlamamısımdır ama tam anlamıyla bi sonuca varmak için liner ve kilit sistemlerinde kullanılan malzemenın vasfıda cok önemli simdi adam  linerde s30v kullanmıssa titanyum kullanmıssa durum cok degişir ornegin dısı tamamen plastik olan bi çakı vard arka kısımdan kırıldı vs
Elbette abi ama videodaki çakılar dünyada çok kullanılan ortalama ücretide 40-50 dolar civarında olan çakılar.Oraya bir Lionsteel Sr1,Zero Tolerance 550 veya Buck TOPS CSAR-T  ile deneme yapsalar herhalde hepsi son ağırlığa dayanırdı.
« Son Düzenleme: 22 Temmuz 2014, 16:22:35 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Oraya bir Lionsteel Sr1,Zero Tolerance 550 veya Benchmade Adamas  ile deneme yapsalar herhalde hepsi son ağırlığa dayanırdı.

Osman gözünde çok büyütme bence.  Çakılarda gördüğüm en sağlam kilit Extrema Ratiolardaydı.

http://www.extremaratioknivesdivision.eu/
Okinawian

Osman Kurt

• 6285
Oraya bir Lionsteel Sr1,Zero Tolerance 550 veya Benchmade Adamas  ile deneme yapsalar herhalde hepsi son ağırlığa dayanırdı.

Osman gözünde çok büyütme bence.  Çakılarda gördüğüm en sağlam kilit Extrema Ratiolardaydı.

http://www.extremaratioknivesdivision.eu/
Abi ulaşamayacağım çakılar olduğu için hiç sorun değil gözümde büyütmüyorum zaten.
Extreme Ratiolar hangi kilit sistemi kullanıyor abi liner veya frame lock mu ? Benim örnekler bu iki kilit sistemi üzerine. :)(Benchmade arada kaynamış :D)
« Son Düzenleme: 22 Temmuz 2014, 16:17:29 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38

Lock back artı alttan pim takıyorsun. :D
Okinawian

Osman Kurt

• 6285

Lock back artı alttan pim takıyorsun. :D

Hey babasının kemiğine bildiğin sabit bıçak olmuş oluyor. :D Ama benim örnekler liner ve frame üzerineydi. >:D
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
http://www.youtube.com/watch?v=QiBtHGfgZLI böyle çakımı olur arkadaş :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
http://www.youtube.com/watch?v=QiBtHGfgZLI böyle çakımı olur arkadaş :)

Bu videoda bence kilit sistemi başarısız . Namlu zıngır zıngır oynuyor  hemde yük  kilit sistemine binmemesine rağmen ( vidalı pim sayesinde ). Sadece namlunun bozulmaması açısından testi geçti.