Bıçak Sanatı - Forum

Çakıda yeni ve imalatı çok kolay olan bir kilit sistemi buldum galiba...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Önce araştırma yapmanızı öneririm. Fikri ortada paylaşmanız doğru olmayacağından bunu önceki, patenti alınmış, bilinen bir yöntem olmadığından emin olmalısınız. Bu da hem piyasadaki ürünlere bakarak hem de patent veritabanlarında aranarak olabilir.

Patentleri taramak konusunda arkadaşların da vereceği linkler vardır umarım.

Benim aklıma şu sayfada
    http://patentscope.wipo.int/search/en/advancedSearch.jsf

tırnaklarla birlikte "folding knife" aramasını yapmak vb. aramalar aklıma geliyor ama tabii ben bu kadarını el yordamıyla buldum. Doğru yöntem budur yada değildir diye iddialı konuşamıyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Önce Eylem ustamızın dediği gibi bir araştırma yap istersen. Teknik çizim konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Araştırmaya başladım. Şimdiye kadar benzeri bir esere rastlamadım.

Çelikten imal edilmiş işleyen bir prototipini 1 hafta içerisinde bitirip, noterden onaylatıp, size göndereceğim o zaman. Kaba teknik çizimleri ile beraber. Profesyonel bir teknik çizime ihtiyacım var. Sistemi beğeneceğinize eminim.  :)

Patent işini de araştırdım. Patent başı (USA için konuşuyoruz) 10.000$ gerekliymiş. Başlayıp bitmesi de en erken 1.5 yıl sürüyormuş.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Tamamdır ne zaman isterseniz :) Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Aramayı daha önce bir mesajda verdiğim IPC sınıfını kullanarak yaparsanız daha kolay ilerlersiniz. Başvuru sonrası 18 ay araştırma süresi var, bu süre sonunda başvurunuz patentleşiyor yahut  belli claim leri X yiyebiliyor. Bu süre zarfında da aramalarda başvurunuz görünmüyor. Bir ülkede patenti aldıktan sonra belli süre içinde diğer ülkelerde de ücretini ödeyip koruma altına alabiliyorsunuz.

Noter onayı  buluşun public hale gelmesini engellemeyebilir, kanuni detaylara hakim birilerine danışmak lazım. Eğer gerçekten patent başvurusunda bulunmayı düşünüyorsanız, bence çizim için forumdan uygun biri ile özelden mesajlaşarak ilerleyin.

Selamlar
Ahmet

Araştırmaya başladım. Şimdiye kadar benzeri bir esere rastlamadım.

Çelikten imal edilmiş işleyen bir prototipini 1 hafta içerisinde bitirip, noterden onaylatıp, size göndereceğim o zaman. Kaba teknik çizimleri ile beraber. Profesyonel bir teknik çizime ihtiyacım var. Sistemi beğeneceğinize eminim.  :)

Patent işini de araştırdım. Patent başı (USA için konuşuyoruz) 10.000$ gerekliymiş. Başlayıp bitmesi de en erken 1.5 yıl sürüyormuş.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.