Bıçak Sanatı - Forum

İlk bıçağım nihayet başlayabildim

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
İlk bıçağım nihayet başlayabildim
« : 23 Kasım 2010, 09:25:22 »
İlk profilimi çıkardım nihayet,iş yerindeki büyük sutunlu matkapta delikleri deldim,bayramda boş vakitlerde profilin kenarlarını temizledim,ve şekil verdim.
profili olmasını istediğim ölçülerin yarım santim daha büyük olarak çıkarttım hata yaparsam kurtarayım diye,temkinli,ve dikkatli bir şekilde forumdan öğrenebildiğim kadarıyla ilerliyorum.bu arada resimlerde yüklenmiş;ttp://img254.imageshack.us/img254/5950/dsc04208xj.jpg
http://img823.imageshack.us/img823/5739/dsc04213u.jpg
http://img213.imageshack.us/img213/1619/dsc04208z.jpg
http://img8.imageshack.us/img8/9148/dsc04210r.jpg
http://img9.imageshack.us/img9/6323/dsc04211g.jpg
http://img34.imageshack.us/img34/3573/dsc04212k.jpg
boyutlar 
namlu:14,5 cm
Sap:12,5 cm
namlu eni:4 cm
sırt et kalınlığı:4mm
toplam boy 28 cm
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2010, 10:04:06 Gönderen: fatih Aydın »

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: İlk bıçağım nihayet başlayabildim
« Yanıtla #1 : 23 Kasım 2010, 13:36:52 »
fatih bey kolay gelsin.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #2 : 23 Kasım 2010, 13:40:57 »
Güzel gidiyor Fatih Bey, kolay gelsin  :2up Bolca resim istiyoruz ilerideki adımlar için de  :)

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #3 : 23 Kasım 2010, 19:20:23 »
Gayet güzel bir başlangıç olmuş, hadi devamını merakla bekliyoruz, tüm işler için şimdiden kolay gelsin

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #4 : 23 Kasım 2010, 20:21:23 »
güzel profil, elinize sağlık... en kısa zamanda bitirmeniz bekliyoruz :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 23 Kasım 2010, 21:31:36 »
Hımm, gidişat Becker tipinde bir bıçak yapacağınız hissini uyandırdı.

Şimdiden kolay gelsin. Sonucu merakla bekliyorum ben de.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #7 : 24 Kasım 2010, 09:36:07 »
fatih bey kolay gelsin.
ya şu beyi kaldırsak diyorum ;D büyük küçük farketmez,fatih diyebilirsiniz.
sağolasın murat
Hımm, gidişat Becker tipinde bir bıçak yapacağınız hissini uyandırdı.

Şimdiden kolay gelsin. Sonucu merakla bekliyorum ben de.
sağolasın, becker deyince nette arattım baktım baya benziyorlar,tahmin ediyordum benden önce yaptıklarını :2up ama ben onları görmemiştim.bende Seyfi Merttürkün bir çakısı var manda boynuzundan formu biraz ondan biraz yatağandan esinlendim, ;D
Güzel görünüyor, keyifli çalışmalar :)
sağol turan
güzel profil, elinize sağlık... en kısa zamanda bitirmeniz bekliyoruz :2up
evet bende kısa zamanda bitirmek için sabırsızlanıyorum.sağolasın
Gayet güzel bir başlangıç olmuş, hadi devamını merakla bekliyoruz, tüm işler için şimdiden kolay gelsin
beğendiğinize sevindim,sağolasın hocam ileriki her aşamada resim ekleyeceğim.
Güzel gidiyor Fatih Bey, kolay gelsin  :2up Bolca resim istiyoruz ilerideki adımlar için de  :)
emre resimleri bol çekiyorum hepsini koymadım içlerinden seçtim,çalışma bitene kadar bundan sonra resimleri ekleyeceğim.sağolasın.

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #8 : 27 Kasım 2010, 12:52:15 »
Öncelikle balık sırtı eğe ile ağız açtım,fakat o kısmı resimlemeyi unuttum çizikleride 60 kum (atlas marka) ile çalıştım,sonra direk 120 kum ile çizikler giderildi. ;D  ağız kalınlığını 1mm de bıraktım.biraz daha işi var uğraşmak lazım en keyifli yerleriydi ağız açma perdahlama kısımları daha çok hoşuma gitti. :)

Uploaded with ImageShack.us
bir başka fotoğraf

yorum serbest arkadaşlar,eksik gördüğünüz şeyleri yazarsanız sevinirim.
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2010, 12:57:42 Gönderen: fatih Aydın »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #9 : 27 Kasım 2010, 12:59:14 »
Fatih Bey, son derece güzel görünüyor, ilk iş için fazla iyi  :D
Tek bir uyarım olacak, ısıl işlem öncesi kuyruğun parmak oyuklarını güzelce yuvarlayınız bence, sertleştikten sonra çok zorlaşır işiniz. Eğer dremeliniz varsa silindirik zımparalar tam bu iş için ideal. Yoksa önce balık sırtı ince eğe sonra zımpara ile de güzel sonuç alırsınız... Devamını merakla bekliyoruz. Isıl işlemi nasıl yapacaksınız?

Kipmen Sanat web sitesi

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #10 : 27 Kasım 2010, 13:19:18 »
Emre bey,teşekkür ederim,zihnimde yapmadan önce çok çalıştım,sonra giriştim aceleye getirmedim.ama hakketten ilk bıçak.Kuyruk ve işaret parmağı oyuğunu güzelce çalışayım,daha sap kısmını eğe haricinde pek girişmedim,bu gün akşam ve pazar günü fırsat buldukça ilgileneceğim,ısıl işlemi içinde size yollamak isterim,ilk bıçağıma bu kadar emek verdikten sonra kendim heba etmek istemiyorum. ;D ısıl işlemde gerçi garanti yok onuda biliyorum,ama size emanet edeceğim. deneme ve öğrenme amaçlı küçük bıçaklar zahmetsiz ve kolay yapılabilen işçiliği az olan çalışmalarda kendim su verme işini tecrube etmeyi planlıyorum.yani patlatırsamda emeği az işlerde insanın canı sıkılmaz çok fazla. ;D

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #11 : 27 Kasım 2010, 13:33:40 »
Haklısınız Fatih Bey, ilk denemelerinizi çok daha küçük parçalarda çalışmak gerek ısıl işlemde, hatta bunların bıçak olması bile gerekli değil, sadece ince uzun parçalar üzerinde deneme yapmak oldukça iyi hazırlayacaktır sizi ısıl işlem mantığına. Bu tür çeliklerde kullandığım yağ olabilecek en güvenli yağlardan biri, bu yüzden genelde hafif yamulma bile pek yapmadı simdiye kadar, ancak belli olmaz karbon çeliklerinin sağı solu, 100 tane güzel su verirsiniz 101'inci hiç neden yokken çatlayıverir. Bu yüzden garanti veremiyorum, ancak ihtimal çok düşük terslik olmasının...

Kipmen Sanat web sitesi

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #12 : 27 Kasım 2010, 14:21:26 »
Haklısınız Fatih Bey, ilk denemelerinizi çok daha küçük parçalarda çalışmak gerek ısıl işlemde, hatta bunların bıçak olması bile gerekli değil, sadece ince uzun parçalar üzerinde deneme yapmak oldukça iyi hazırlayacaktır sizi ısıl işlem mantığına. Bu tür çeliklerde kullandığım yağ olabilecek en güvenli yağlardan biri, bu yüzden genelde hafif yamulma bile pek yapmadı simdiye kadar, ancak belli olmaz karbon çeliklerinin sağı solu, 100 tane güzel su verirsiniz 101'inci hiç neden yokken çatlayıverir. Bu yüzden garanti veremiyorum, ancak ihtimal çok düşük terslik olmasının...
biliyorum terslik çıkmama itimalinin yüksek olduğunu,ama yinede çıkarsa sağlık olsun.benim yapacağım ısıl işlemde ise çatlamama ihtimali 100  1 yani yüzde doksan dokuz ya yamulturum ya çatlatırım veya sertlik derecesini ayarlayamam diye düşündüğümden size yollamak istiyorum.