Bıçak Sanatı - Forum

Kılıf Çalışmaları

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Kılıf Çalışmaları
« : 08 Temmuz 2014, 17:18:24 »
Bunlar benim ilk kılıf denemelerim. Çocukların bıçaklarını geçenlerde tamamlamıştım. Ama kılıfları yoktu. Yani bu işi de öğrenmem gerekiyordu. Kılıfarı Gedikpaşadan  aldığım parça derilerden yaptım. Desen iz kalemlerini cıvatalardan yuvarlak ,lama, ve küçük üçgen eğe kullanarak şekillendirdim. Deriler aldığımda siyah renkliydi. Kılıfı diktikten sonra likit ayakkabı boyasıyla boyadım.Dikiş deliklerini yemek çatalı ile yerlerini belli ettikten sonra matkapla deldim. Tuhafiyeden aldığım naylon ip ve iki yün iğnesiyle kargaburnundan da faydalanarak dikişini yaptım. Bir tanesine ateş başlatıcı yeri de ekledim. Kenarlarını zımparaladıktan sonra (120-400 kum) maden suyu şişesi ve seramik kupadan yararlanarak parlattım. Kupanın kulpunun gövdeyle birleşme yeri alet yokluğunda işe yarıyor. Kenarlarına nemden sudan etkilenmemesi için ayakkabı cilası sürdüm. Bunu doğru mu yaptım bilmiyorum. Kısıtlı malzemelerle yaptığım kılıfı beğeninize sunuyorum.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Kılıf Çalışmaları
« Yanıtla #1 : 08 Temmuz 2014, 17:41:01 »
Hocam neye elini atsan güzel bir iş çıkıyor bu nedir böyle ya. :D Eline sağlık :2up

Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #2 : 08 Temmuz 2014, 17:48:35 »
Harika olmuş. İyi ki yapmışsınız.
Okinawian

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #3 : 08 Temmuz 2014, 17:52:51 »
Olmuş Hocam bal gibi işte eline sağlık...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #4 : 08 Temmuz 2014, 18:01:58 »
Hocam harikasın söyleyecek söz bulamıyorum . Eline emeğine sağlık  :2up
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 08 Temmuz 2014, 18:27:56 »
İlk kılıflara bak  ;)  Canavar gibi olmuşlar. Ellerine kollarına sağlık  :2up  Kenarlarda balmumu kullanabilirsin. Ben deri üzerinde de kullanıyorum.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 08 Temmuz 2014, 19:41:01 »
üstat çok başarılı, cıvata başlarını şekillendirerek kullanman ayrıca çok yaratıcı olmuş; kısa, öz anlatımında kullanacağım yöntemler olacak, eline sağlık  :2up

şekillerin kalıcı olması için deriyi ıslatıp ıslatmadığını öğrenmek isterim.
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

« Yanıtla #7 : 08 Temmuz 2014, 22:10:43 »
Hocam her şeyiyle mükemmel olmuş bence de  :2up  :2up civata başlıklarından iz kalemi yapma fikrine ben de bayıldım gerçeten çok yaratıcı, ben de isterdim hep iz kalemi ama sayenizde bir yol bulduk teşekkür ederiz Rıza Hocam
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #8 : 08 Temmuz 2014, 23:41:47 »
 Rıza Hocam , Süper olmuş .Ellerinize sağlık
 Ben de deri ile çalışmaya yeni başladım .Form yazılarını okuyarak bir şeyler öğrenmeye ve yapmaya çalışıyorum . İz kalemi yapmak için pirinç tedarik edemiyordum cıvata fikri çok iyi .
 Dikiş delikleri için matkap kullanmadım pratik mi bilmiyorum . Ben 3 adet zımbayı profil demire kaynakla birleştirdim seri çalışılabiliyor . Kılıf yapımı başlığı altına yaptığım av çantası ile  resmini  ekliyorum .

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #9 : 09 Temmuz 2014, 01:30:20 »
sayın hocam ellerine sağlık çok güzel bir çalışma çok da güzel bir paylaşım olmuş  :2up :2up :2up. senin bu malzeme olmadan kendi imkanlarınla bişey üretmene hastayım (iç bükey ağızlı ustura yaparken de ) o civatadan iz kalemi, kırk yıl düşünsem aklıma gelmez bizde aliexpresden çinden deri işleme aleti alalım diye bi dünya araştırma yapıp çalışma yaptık yırtındık durduk. demek oluyor ki kafayı hiç çalıştırmıyorum hep kolaya kaçıp bir alet olsa kolayca yapsam mantığını geliştirmişim kendime. üstadım pratik zekan ve harika işçiliğin için tekrar tebrikler.  :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Rıza

• *
  • 562
« Yanıtla #10 : 09 Temmuz 2014, 03:14:43 »
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sağolun. Cıvatadan deri izleme kalemini daha önce görmüştüm. ( http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=342.20) İspanya da birisi yapmış.
üstat çok başarılı, cıvata başlarını şekillendirerek kullanman ayrıca çok yaratıcı olmuş; kısa, öz anlatımında kullanacağım yöntemler olacak, eline sağlık  :2up

şekillerin kalıcı olması için deriyi ıslatıp ıslatmadığını öğrenmek isterim.
İbrahim Ustam, kalıpları kestikten sonra deriyi ıslatarak şekilleri yaptım.Derinin altında sert bir cisim olması gerekli.Ben altına yüzeyini flap zımpara ile temizlediğim balyoz kullandım.Başka bir parçada ne kadar sert vurmam gerektiğini denedikten sonra şekilleri kılıfta yapmaya başladım.
Rıza Hocam , Süper olmuş .Ellerinize sağlık
 Ben de deri ile çalışmaya yeni başladım .Form yazılarını okuyarak bir şeyler öğrenmeye ve yapmaya çalışıyorum . İz kalemi yapmak için pirinç tedarik edemiyordum cıvata fikri çok iyi .
 Dikiş delikleri için matkap kullanmadım pratik mi bilmiyorum . Ben 3 adet zımbayı profil demire kaynakla birleştirdim seri çalışılabiliyor . Kılıf yapımı başlığı altına yaptığım av çantası ile  resmini  ekliyorum .

Armağan Bey, Kolaylık olsun diye matkapla deldim.Yalnız ben matkap özürlüyüm.El matkabında delik delmek beni öldürüyor.Bıçak yaparken de en sevmediğim şey bu delme olayı.Dik açıyı tutturmak zor oluyor.Sütun matkap olursa çok pratik ve kolay olacağını düşünüyorum.
sayın hocam ellerine sağlık çok güzel bir çalışma çok da güzel bir paylaşım olmuş  :2up :2up :2up. senin bu malzeme olmadan kendi imkanlarınla bişey üretmene hastayım (iç bükey ağızlı ustura yaparken de ) o civatadan iz kalemi, kırk yıl düşünsem aklıma gelmez bizde aliexpresden çinden deri işleme aleti alalım diye bi dünya araştırma yapıp çalışma yaptık yırtındık durduk. demek oluyor ki kafayı hiç çalıştırmıyorum hep kolaya kaçıp bir alet olsa kolayca yapsam mantığını geliştirmişim kendime. üstadım pratik zekan ve harika işçiliğin için tekrar tebrikler.  :2up
Gökhan hocam aletlerimin olmasını isterdim.Hem daha güzel olur hem zaman kaybetmezdim.Olmayınca çözüm yollarını araştırıyorum.Bazılarını eldeki imkanları kullanarak halledebiliyorum.Ama tıkandığım zaman da çok oluyor.

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #11 : 09 Temmuz 2014, 09:04:15 »
Rıza ustam valla ellerine sağlık on numara iş çıkarmışsın,  :2up , sen kılıfı falan boş ver acilen izleme kalemi işine gir ilk müşterin benim.... şu üçgen uçdan bi tane isterim hemen mesela... çok istediğim bir uçtur kendileri.... sen de çok güzel yapmışsın....  :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Rıza

• *
  • 562
« Yanıtla #12 : 09 Temmuz 2014, 17:37:44 »
Rıza ustam valla ellerine sağlık on numara iş çıkarmışsın,  :2up , sen kılıfı falan boş ver acilen izleme kalemi işine gir ilk müşterin benim.... şu üçgen uçdan bi tane isterim hemen mesela... çok istediğim bir uçtur kendileri.... sen de çok güzel yapmışsın....  :2up
Murat ustam, güzel sözleriniz için teşekkür ederim.Bu kalemi size hediye olarak gönderirim.Özelden adresinizi gönderirseniz bu hafta kargoya verebilirim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #13 : 09 Temmuz 2014, 17:40:50 »
Şahane!
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #14 : 09 Temmuz 2014, 21:28:25 »
Elinize sağlık beğenmemek mümkün mü

Rıza

• *
  • 562
« Yanıtla #15 : 10 Temmuz 2014, 02:51:02 »

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #16 : 10 Temmuz 2014, 03:11:09 »
Şapka çıkartıyorum. Özellikle civata başından iz kalemi yapmanıza!  :2up

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #17 : 10 Temmuz 2014, 08:08:07 »
Hocam tebrik ediyorum süpersin  :2up :2up :2up :2up :2up :2up

Rıza

• *
  • 562
« Yanıtla #18 : 10 Temmuz 2014, 17:29:30 »
Şapka çıkartıyorum. Özellikle civata başından iz kalemi yapmanıza!  :2up
Hocam tebrik ediyorum süpersin  :2up :2up :2up :2up :2up :2up
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sağolun.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #19 : 10 Temmuz 2014, 17:44:03 »
abi çok başarılı çalışmalar. bende de bir çanta kılıf yapım malzemesi var ama malzeme sahibi olmakla olmuyor bu işler, o belli... şapka çıkartıyorum...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/