Bıçak Sanatı - Forum

İlk Deneme bakalım nasıl olacak.

İlk Deneme bakalım nasıl olacak.
« : 08 Temmuz 2014, 09:39:40 »
Merhaba arkadaşlar. Forumu uzunca bir süre inceledim, uzunca bir süre okudum anlamaya çalıştım. Ufacık bir bıçak dediğimiz şey bir sanatmış meğerse. Hayran kaldım.

Neyse nasıl malzeme temin edeceğim konusunda forumdan Serkan KILCI hocamla görüştüm.  O da sağolsun yanıma uğrayacağını söyledi  ve aynı gün uğradı da ayrıca bir kaç eserini getirdi.  Oturduk biraz sohbet ettik. Kendisini çok sevdim. Bildiklerini saklamayan çok iyi niyetli bir insan ve eğitimci.

Daha sonra iyimi yaptı kötümü yaptı bilmiyorum ama bana 3 adet CK40 çelikten çizilmiş ve kesilmiş 3 adet bıçak adayı ile ilk aşıyı yaptı.  ;)  Serkan Hocam'a buradan çok teşekkür ediyorum.

Şimdi ilk olarak alttaki küçük bıçaktan başlayacağım ve 3 adet eğe alacağım. Eğe konusunda da önerilerinizi bekliyorum(numarası şekli vs vs.)

Saygılar.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: İlk Deneme bakalım nasıl olacak.
« Yanıtla #1 : 08 Temmuz 2014, 10:28:45 »
Başarılar dilerim.Eğe konusunda form'u oku.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 08 Temmuz 2014, 11:25:42 »
Kolay gelsin. Bu lastik yamama aletini görmeyeli yıllar olmuş. :) Faydasını böyle görebilmeniz güzel. Araya bir de tahta kıstırırsanız hatta eski bir ayakkabıdan kesme deri parçasıyla kaymamayı, çizilmemeyi de sağlarsanız tüm çalışma boyunca size fayda sağlar.  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #3 : 08 Temmuz 2014, 11:52:09 »
Tezgahın üzerinede bir bir saplamayı somunla monte edersin eğe için bir dayama olur böylecede açiyı kaybetmeden ağız açarsın
Modelleri ağız açma aparatı altında aratabilirsin
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2014, 11:54:12 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #4 : 08 Temmuz 2014, 12:32:29 »
Teşekkürler Sn. Deserteagle.  Dün nasıl yapsam derken atölyede babamın lastik kaynak aletini gördüm  ;) o şekilde yani. İyide oldu ama değilmi  :2up

Tezgahın üzerinede bir bir saplamayı somunla monte edersin eğe için bir dayama olur böylecede açiyı kaybetmeden ağız açarsın
Modelleri ağız açma aparatı altında aratabilirsin

Kusura bakmayın Sn. Kaya, dediğinizi forumdan araştırdım ama resimler bozuk bulamadım.  :-[

O yüzden dikkatli bir şekilde yapacağım. Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2014, 12:39:59 Gönderen: pritt »

« Yanıtla #5 : 09 Temmuz 2014, 13:52:48 »
Arkadaşlar en son bu hale getirdim egeleyerek. Bu agız inceliği yetermi. bundan sonraki işlem ne olmalı.

« Yanıtla #6 : 09 Temmuz 2014, 18:30:26 »
4 günlük tatilinde bu bıçağın işini bitirmek istiyorum.  O yüzden iftardan sonra tavsiyelerinizi bekliyorum. Değilse hiç bir iş yapmayacagim  :D

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #7 : 09 Temmuz 2014, 18:47:17 »
Ağızı 0.8-1mm gibi bırakmanız yeter ağız gerekli inceliğe geldikten sonra kalın kumdan inceye doğru 280-400 kuma kadar zımparalayın.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kaya

• 2867
« Yanıtla #8 : 10 Temmuz 2014, 00:53:00 »
Ağız çok kalın kalmış görünüyor ama Osman'ın dediği gibi bundan sonraki düzeltmeleri zımpara ile yaparsan daha yavaş ama daha kontrollü yaparsın iyi gidiyor.Aynen devam 120 kumdan başlayıp devam edebilirsin.Bu arada bıçağın sağ yüzünde ağız daha geniş sol taraftan başlarsan simetriyi daha kolay yakalarsın :)

« Yanıtla #9 : 10 Temmuz 2014, 13:58:29 »
Tamam teşekkür ederim. O zaman bugün 120 kumdan başlayarak 400 kuma kadar zimpara alayım. Ve başlayayım

« Yanıtla #10 : 14 Temmuz 2014, 13:21:34 »
Arkadaşlar bıçağı biraz zor oldu ama 120 kum ile zımparaladım. Çizikleri bayağı kayboldu ufak tefek çizikleri biraz daha zımparalayacağım. Sıradaki işimi ve hatalarımı söylerseniz memnun olurum. Zımprayı biraz daha incelterek devam mı?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #11 : 14 Temmuz 2014, 14:01:05 »
Perdah yaparken taşlama hattı neredeyse yok olmuş. Düzgün bir perdah için zımpara takozu çok düzgün olmalı. 

Kaya

• 2867
« Yanıtla #12 : 14 Temmuz 2014, 17:30:12 »
Problem Salim'in dediği gibi taşlama hattını ayrı rikassoyu ayrı taşlama yapmalısınız .nasıl eğeyi sadece taşlama hattına sürüyorsan zımparayıda öyle yapmalısın yada taşlama hattını zımparanın üzerine  ;)

« Yanıtla #13 : 14 Temmuz 2014, 18:47:57 »
Arkadaslar bu anlattığınız olayı bir türlü yapamadım.  :(  açıklayıcı bir video yada resim varmı forumda.

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #14 : 14 Temmuz 2014, 19:28:22 »
Biraz deneme yanılma ile bulabilirsin çok basit aslında. Eğer resim video varsa HIZIR bulup koyar merak etme.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #15 : 14 Temmuz 2014, 19:40:00 »
Biraz deneme yanılma ile bulabilirsin çok basit aslında. Eğer resim video varsa HIZIR bulup koyar merak etme.
:D
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4762.msg95306#msg95306
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #16 : 14 Temmuz 2014, 21:02:25 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4789.msg95720#msg95720 ayrıca burada da kısaca anlatmıştım. Bu arada Osman senin verdiğin linkteki bıçağı nereye kaldırdıysam bulamıyorum. Bir ara çalışma alanını düzenlemiştim o zamandan beri bıçak ortada yok.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #17 : 14 Temmuz 2014, 21:09:02 »
O kadar güzel bıçak yaparsan tabi kaybolur.Nazarımız değmiş. :D İnşallah bulursun abi. Çıkar bir yerden. :2up
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2014, 21:11:42 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #18 : 14 Temmuz 2014, 21:21:55 »
Kimbilir nereye koymuşumdur, ama çıkacak elbet bir yerden :)

Kaya

• 2867
« Yanıtla #19 : 14 Temmuz 2014, 21:48:22 »
Ah burda yazmışsın zaten vaybe bir daha bir kurcalasan sağı solu belki çıkacak ama nerden..