Bıçak Sanatı - Forum

Karbon Çelik Tedariki

fatihyldrm

• *
  • 14
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul
Karbon Çelik Tedariki
« : 06 Temmuz 2014, 18:12:29 »
Herkese iyi günler. Ben ilk bıçağımı yapıcam ama çelik bulma konusunda sıkıntı yaşıyorum. Normalde Mehmet Marangozdan http://mehmetmarangoz.com.tr/index.php?route=product/product&path=102_164_165&product_id=179 420 HC çelik alıcaktım ama karbon çeliğinin ısıl işlemini kendim yapabileceğim için karbon çelik almak istiyorum. Her yerde kabon çeliğin tedariki çok kolay yazıyor ama ben saatlerdir araştırıyorum bulamadım. Yani kısaca sorum nereden karbon çelik satın alabilirim?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Karbon Çelik Tedariki
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2014, 18:14:50 »
Rul-mak firmasıyla irtibata geçin onların ellerinde ck67 ck75 parçaları bulunuyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

fatihyldrm

• *
  • 14
« Yanıtla #2 : 06 Temmuz 2014, 18:31:37 »
Bu çelikler mangalda ısıl işlemi yapılabilecek çelikler midir? Ve ayrıca o tarz bir kuruluş benim istedim kadar satar mı? Ben onlar tonlarla satıyor diye biliyorum benim istediğim 1,2 metrelik bir levha. Şimdiden çok teşekkürler.
Rul-mak firmasıyla irtibata geçin onların ellerinde ck67 ck75 parçaları bulunuyor.
« Son Düzenleme: 06 Temmuz 2014, 18:34:56 Gönderen: fatihyldrm »

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2014, 18:34:31 »
Evet her ikisinede mangalda ısıl işlem yapılabilir.
« Son Düzenleme: 06 Temmuz 2014, 18:38:32 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

fatihyldrm

• *
  • 14
« Yanıtla #4 : 06 Temmuz 2014, 18:36:08 »
evet her ikisinede mangalda ısıl işlem yapılabilir
Çok saolun peki sattıkları boyutlar?
Yani Tonlarca almıcam 1,2 metrelik bir levha alıcam.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #5 : 06 Temmuz 2014, 18:43:03 »
En son forumdan bir abimizle konuştuğumda 4mm kalınlıkta 24X200 cm bir parça aldığını söylemişti.Daha ufağını varsa mail ile bildiriyorlar.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

fatihyldrm

• *
  • 14
« Yanıtla #6 : 06 Temmuz 2014, 18:57:23 »
En son forumdan bir abimizle konuştuğumda 4mm kalınlıkta 24X200 cm bir parça aldığını söylemişti.Daha ufağını varsa mail ile bildiriyorlar.
İstediğim boyutta çok saolun.

hüsnü

• 25
  • Meslek: su ürünleri müh.
  • Yer: izmir
« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2014, 09:33:11 »
osman bey bu mangalda ısıl işlem ile ilgili biraz detay veririmisiniz lütfen.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2014, 09:56:03 »
Yani amatör ortamda su verilebilen çelikler 850 derece civarına çıkmak yeterli olanlar birde biraz daha profesyonel ortam isteyen çelikler var oksijensiz ortam - sabit derecede kalabilme vede 1000 derecenin üzerine çıkma
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

hüsnü

• 25
« Yanıtla #9 : 20 Eylül 2014, 11:37:06 »
izmirde batı yay firması var, ellerinde ck67 ve ck75 varmış, bu çeliklere, dediğiniz şekilde mangalda ısıl işlem uygulanabilirmi?

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #10 : 20 Eylül 2014, 11:43:39 »
izmirde batı yay firması var, ellerinde ck67 ve ck75 varmış, bu çeliklere, dediğiniz şekilde mangalda ısıl işlem uygulanabilirmi?
Uygulanır çeliğin susuz olmasına dikkat edin alırken işlemesi sıkıntı yaratmasın.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

hüsnü

• 25
« Yanıtla #11 : 20 Eylül 2014, 11:45:10 »
teşekkür ederim.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #12 : 20 Eylül 2014, 15:12:59 »
Firma ile irtibata geçince çelipin ölçü ve fiyat bilgilerini burada  paylaşırsanız sevinirim
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #13 : 20 Eylül 2014, 15:34:44 »
çeliklerin esafı sizin için sıkıntı değilse alın derim ama ben ben ken ck75 i 1 ayda buldum susuz olarak  kaldıki bu arkadaşlar parça satıyor lar  :D
harbiden gülüyorum.
öyle bir parça alıcaksanız malzemenin paletinin üzerinde ck75 yazdığını gözünüzle görün derim.
veya büyük firmalardan faturalı alın.

GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
« Yanıtla #14 : 20 Eylül 2014, 16:12:29 »
Hangi firmalara bakmamızı tavsiye edersiniz sizin bildiğiniz tecrübe ettiğiniz firmalar hangisidir acaba sıkıntı olmazsa paylaşırmısınız.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

hüsnü

• 25
« Yanıtla #15 : 23 Eylül 2014, 11:32:42 »
Özgür bey firmayı bana, sağlam metalin izmirdeki şubesi tavsiye etti, sağlam metal ile ilgili forumda
iyi firma bilgisi olunca görüştüm d2 almak için, yokmuş, ck serisini sorunca batı yay dediler, aradım, parça ile ilgilenen kişi yokmuş,
fiyat için 10-15 tl/kg. diye biliyorum dedi. izmirde, bende sezgintay mağduruyum, epey alışveriş yaptım, şimdi bu firma bakalım sözünün
erimi, görüşünce yazarım.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
« Yanıtla #16 : 23 Eylül 2014, 11:55:53 »

mangalda ısıl islem yapabiliyorsanız karbon çeliğiiçin neden firmaların kapısını aşındırıyorsunuz. En yakın hırdavatçıya gidip uygun kalınlıkta lama seklinde ucuz bir ege alın en kotusu celigi 1095 dir  . mangalınızı güzelce yakın odun kömürünü doldurun bıcagınızı içine gomun sonra sac kurutma makinasını(soguk calıstırın) ustten tutarakher tarafı esit olacak sekilde kızdırın. Sonra icinden cıkarmadan mangalınız soguyana kadarsabırla bekleyin. Alin size suzuz karbon celigi..

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
« Yanıtla #17 : 23 Eylül 2014, 15:08:22 »
Her eğenin çeliği bizim istediğimiz şekilde çıkmayabilir. Ucuz olandan kaçınmak gerek. Forumda konusu geçmişti lamine olarak üretilen eğelerde varmış, kenarlar karbon, ortası muamma.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #18 : 23 Eylül 2014, 15:13:02 »
Her eğenin çeliği bizim istediğimiz şekilde çıkmayabilir. Ucuz olandan kaçınmak gerek. Forumda konusu geçmişti lamine olarak üretilen eğelerde varmış, kenarlar karbon, ortası muamma.

forumda çalıştığı yerde spektro metre olan bir arkadaşımız var ise bir kaç marka eğe lınıp analiz yaptırıla bilir bence böylelikle hangi eğenin ne olduğu anlaşılır  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
« Yanıtla #19 : 23 Eylül 2014, 15:32:01 »

forumda çalıştığı yerde spektro metre olan bir arkadaşımız var ise bir kaç marka eğe lınıp analiz yaptırıla bilir bence böylelikle hangi eğenin ne olduğu anlaşılır  ;)
Çokta güzel olur Ustam, Esaşı arayıp sormak lazım bir de genelde onu kullanıyoruz.