Bıçak Sanatı - Forum

metale boya yardımı lazım

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
metale boya yardımı lazım
« : 02 Temmuz 2014, 22:21:51 »
selam arkadaşlar,benim arkadaşa ruhsatla kurusıkı aldırdım,sadece ses yapıyor,hemde kuralına uygun ruhsatla aldı..aslında foruma yazmıcaktım ama yine dön dolaş çare size kaldı...
aldığımız dükkanı aradık,başka dükkanı aradık işin içinden çıkamadık...herkes başka söylüyor..
benim arkadaş bunu çantasına koymuş sonra üstünede denizdeki havluyu..1 saat yolda sıcak nem ve deniz tuzlu sulu havlu sarılı olunca,daha yeni aldığı bu ürün bu hale gelmiş,beyaz lekeli..zaten bu çelik değil demirden yapılmış...dükkan dedi silikon yağ sık ovala dur çıkar dedi...zaten inandırıcı gelmedi..denedik olmadı..bir başka dükkan boya at diyor...
arkadaş diyor boya atarsam daha kötü olur dedi..
bende ısrar ederek sprey boya siyah mat al ve sık dedim...acaba hatamı ederiz diye size sormak istedim...
sizde onaylarsanız sprey boya mat siyah sıkıcaz,ok demenize bakıcam  :(

http://i.hizliresim.com/8nqA2V.jpg
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2014, 22:23:31 Gönderen: merttt9 »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2014, 23:23:59 Gönderen: Salim Türk »

merttt9

• 1419
Ynt: metale boya yardımı lazım
« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2014, 00:11:06 »
sağol,ama sanırım bu boya olmayıp siyah renk üzerindeki beyazlığı almaya yarıyor...beyaz kısmın altında boya sağlamsa iyi o zaman  :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2014, 00:16:30 »
Metalle kimyasal reaksiyona girerek metalin renk almasını sağlıyor, boya değil. Pasları temizledikten sonra sadece zarar görmüş yerlere uygulamanız sorunu büyük oranda çözer diye tahmin ediyorum.

Gürkan TEKİN

• 74
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #4 : 04 Temmuz 2014, 13:16:05 »
Bu Sıvı ince çiziklerde boyası veya kromu kalkmış  bölümünün karartılmasında kullanılır. Uygulandıktan saatler sonra etkisini gösterir. İşinizi görür ama bir şişe  çok fazla gelir size. 

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #5 : 04 Temmuz 2014, 21:50:25 »
Metalle kimyasal reaksiyona girerek metalin renk almasını sağlıyor, boya değil. Pasları temizledikten sonra sadece zarar görmüş yerlere uygulamanız sorunu büyük oranda çözer diye tahmin ediyorum.

bende bundan kullanmıştım .fiyatı ucuz 16 tl
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 04 Temmuz 2014, 23:28:46 »
Bu sonuncudan ben de bıçaklarda kullandım ve iyi iş gördü.
Bununla silah boyası yamamadım ama verdiği görüntünün uyumunu silahta kullananlar daha iyi söyleyebilirler.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

merttt9

• 1419
« Yanıtla #7 : 07 Temmuz 2014, 07:50:11 »
herkese teşekkürler  :2up  en sondaki ürün ucuzmuş onu alıp deneyelim küçük bir kısmına uygularız,sonuç iyi olursa ss çeker atarım  ^-^

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #8 : 07 Temmuz 2014, 09:34:30 »
bu kuru sıkının markasu neymiş  :-\ bi danede benmi alsam ne  >:D ayrıca, geçmiş olsun. silahı söküp yıkamayı denedinizmi sonuçta tuz bol suyla yıkayıp iyice kurutsanız sanıyorumki (böyle birşey hiç başıma gelmedi ama) boyaya zarar vermediyse tuzdan kurtulursunuz ama iyice kurulamanız lazım bir de yağlarsanız çözülür herhalde.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #9 : 07 Temmuz 2014, 13:40:45 »
sakın alma..bizde heves ettik aldık...bir işe yaramaz diyorlardı...işe yaramamasını geçtik..heves gidermek için aldık...
alma diyorum,nedeni ise durmadan arıza çıkarıyor...2 memi birden atıyor,bazende kurma kolu bırakınca kendiliğinden patlıyor,horuzu,şarjörü yayı,kurmakolu arıza veriyor...sakın almayın,bunlar ucuz demirden yapıldığından arızası boldur,bu yüzden ilanlarda durmadan 1 aylık,yok 2 aylık satılık deyip duruyorlar..uzak durun

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #10 : 07 Temmuz 2014, 14:45:49 »
sakın alma..bizde heves ettik aldık...bir işe yaramaz diyorlardı...işe yaramamasını geçtik..heves gidermek için aldık...
alma diyorum,nedeni ise durmadan arıza çıkarıyor...2 memi birden atıyor,bazende kurma kolu bırakınca kendiliğinden patlıyor,horuzu,şarjörü yayı,kurmakolu arıza veriyor...sakın almayın,bunlar ucuz demirden yapıldığından arızası boldur,bu yüzden ilanlarda durmadan 1 aylık,yok 2 aylık satılık deyip duruyorlar..uzak durun
markasını söyle o zamanda bir kenara yazalım yanlışlıkla denk gelirse almayalım >:D

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #11 : 07 Temmuz 2014, 16:04:13 »
Merhaba,
Kaplama yapmayı düşünürseniz Facebook'ta Bülent isminde arkadaşım var...SU Karbon San.... adı altında ürününü tanıtıyor.Bir göz gezdirin isterseniz.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #12 : 07 Temmuz 2014, 19:52:26 »
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #13 : 08 Temmuz 2014, 00:45:51 »
İbrahim bunu bıçaklarda tabi titanyum değilse kullanım mümkün görünmüyor.çakılarda lineer kapaklarında çok uzun yıllardır uygulamaları var .Zamanında Torsten'la titanyum renklendirmeyi fırınla yapmıştık hatta bir ısı skalası hazırlamıştık bir ara ilgilenen olursa yayınlarız bugün Salim kardeşle bunun sohbetini yaptık .Salim benim kastetiğim titanyumnitrit kaplama karbon çelikleri ve hava çelikleri üzerine uygulanabiliyordu hatta bir iki freze çakılarımıda kaplatmıştım ömrünü uzatma anlaminda ciddi katkısı var ama tabiiki ölümsüz bir şey değil
Bu arada tabanca konusunu dağıttık artık arkadaşlar kusura bakmasınlar,...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar