Merhaba arkadaşlar.
Forumu uzunca bi hatim indirdikten sonra (halen eksik, okunmamışlar var ama sabredemedim) kafamda tasarladığım bıçakları yapmaya koyuldum.Deneme amaçlı uzun zamandır kullandığım bir bıçağım vardı, kabzesi bana pek kullanışlı gelmiyordu.Mevcut pvc kabzeyi söküp yerine gürgen-ceviz karışımı kabze yaptım.Bezir yağı içinde bekledikten sonra yat verniği-zımpara ikilisini birkaç kez yapınca, göz alıcı oldu.Bu yapmaya başladığım bıçağım doğal olarak ikinci olduğundan

adı 2 numara oldu.Daha isim belirlemedik.
Çeliğin tam olarak ne çeliği olduğunu bilmiyorum.Bana veren arkadaş takım çeliği dedi, el aletleri yapılan çelikmiş.(Crom-Vanadium) İhtivası nedir ?
Çalışırken kolay işleniyor, çok zorlanmadım.Sadece eğe, zımpara ve girintileri almak için taşlama kullandım.Söylediğine göre yumuşatılmış, işlemler sonrası sertleştirme yapmam gerekiyor ve ben tamda bu aşamadayım, sanırım.
Kısaca bıçağım;
Çelik : Crom-vanadium
Toplam boy : 230 mm.
Namlı boyu : 120 mm.
Kabze boyu : 110 mm.
Kabze : Nar ağacı
Liner : Stor pvc (gri)
Bana ilk geldiğinde 350 mm. uzunluğunda, 30 mm. geniliğinde ve 7 mm. kalınlığında 528 gr. ağırlığında bir lama idi.Model için nette biraz dolaştım, kafama göre her yerde bana eşlik edecek bi arkadaş olsun diye böyle bir profil çıkarttım.Şimdiki hali 230 mm uzunluk, 3,5 mm. kalınlık ve 142 gr. ağırlığa kadar düştü.İlk kesim işlemini flexi taş ile yaptım, geri kalan hepsi eğe ile

öldürdü beni ama değdi.Şuan kabzeyi montelemeden sertleştirmesini yapmalıyım ama yanlış yapmamak adına size danışmak istedim.Isı derecesi ne olacak bu çeliğe göre ? menevişleme illede gerekir mi ? Isıl işlem için gerekli bazı malzemeler mevcut.Yardımlarınızı ve özellikle eleştrilerinizi bekliyorum.