Bıçak Sanatı - Forum

Dağ Bayır

Dağ Bayır
« : 02 Haziran 2014, 22:40:47 »
Çok özenli yapmadığım bir bıçak olduğundan paylaşıp paylaşmama konusunda kararsızdım, en son madem yaptım paylaşayım dedim. Kendi kullanacağım bir saha bıçağı, malzemesi planya çeliği, sap huş ağacı. Toplam boyu 210 mm, sap 110 mm. Yüzey nitrik asitle dağlama.

Ynt: Dağ Bayır
« Yanıtla #1 : 02 Haziran 2014, 22:41:26 »

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #2 : 02 Haziran 2014, 22:44:38 »
             Allahtan özenmemişsiniz ustam şahane olmuş. Elinize sağlık. Pulanya bıçaklarını da eğe gibi yumuşatıyormuyuz.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 02 Haziran 2014, 22:46:06 »
Eline sağlık Sefa ustam  ??? Herşeyi ile çok güzel  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #4 : 02 Haziran 2014, 22:46:56 »
Yok bunu yumuşatmadım, spirale flap takıp ağzı açtım ve ardından su taşında devam ettim. Isıl işlem görmedi yani.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #5 : 02 Haziran 2014, 22:51:46 »
Üstad elinize sağlık. Iyi ki paylaştınız.  :D
Okinawian

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #6 : 02 Haziran 2014, 22:59:55 »
Hocam bence siz yaptığınız herseyi paylasın. Bu bıçagı ben yapmış olsaydım paylasmak için sabırsızlanırdım. Kabzanın bir tarafında çatlaklarmı var yoksa desenmi.?

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #7 : 02 Haziran 2014, 23:07:28 »

Sefa ustam; ellerine emeğine sağlık ben hem formuna hem de sapa bayıldım  :2up  :2up  :2up

« Yanıtla #8 : 02 Haziran 2014, 23:15:43 »
Sağolun arkadaşlar, valla sırf belki modeli beğenip değerlendirmek isteyen olabilir diye paylaştım.

Hocam bence siz yaptığınız herseyi paylasın. Bu bıçagı ben yapmış olsaydım paylasmak için sabırsızlanırdım. Kabzanın bir tarafında çatlaklarmı var yoksa desenmi.?
İbrahim, sapta çatlaklar var haklısın. Formu verdikten sonra farkına vardım, iyice ısıtıp açılabileceği kadar açılmasını sağladım, ardından da yapıştırıcıyla dolgu yaptım. Sağlam yani  ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 02 Haziran 2014, 23:25:13 »
Herşeyi ile güzel bir saha bıçağı olmuş. Ellerine sağlık Hocam  :2up

arfyldz

• 790
« Yanıtla #10 : 02 Haziran 2014, 23:56:27 »
             Sefa ustam yeni başlayanlara belkide bir bıçak yapacak olana eski eğe makas yayı yerine böyle hazır malzeme daha iyi ve kolay olmaz mı? En büyük sıkıntı ısıl işlem. Bu sayede bu dertden kurtulmuş olurlar. Bu konuda artı ve eksileri belirtirmisiniz.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #11 : 02 Haziran 2014, 23:59:50 »
             Sefa ustam yeni başlayanlara belkide bir bıçak yapacak olana eski eğe makas yayı yerine böyle hazır malzeme daha iyi ve kolay olmaz mı? En büyük sıkıntı ısıl işlem. Bu sayede bu dertden kurtulmuş olurlar. Bu konuda artı ve eksileri belirtirmisiniz.
Sert malzemeyi işlemek daha büyük sıkıntı değil mi Arif abi hemde suyunu kaçırma ihtimali var :) (hele benim gibi avuç taşlamadan tırsan biri ise :D )
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2014, 00:07:20 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #12 : 03 Haziran 2014, 00:07:40 »
Benzer şekilde bıçak yapan arkadaşlar var. Benim de  bu şekilde yaptığım bıçaklar oldu. Eğer ağız açma sırasında sıcaklık fazla yükselip sertlik zarara uğratılmıyorsa ve şekillendirme yapılırken makinalardan yardım almada bir deneyim eksikliği yoksa olumsuz bir yanı yok. Ancak öte yandan bıçağın formunda delik delmek varsa sorun olur veya malzeme aşırı sert ve kırılgan bir yapıdaysa ve bu durum biraz daha yüksek sıcaklıklarda uygulanan menevişle düzeltilemiyorsa ( örneğin HSS malzem gibi) o zaman çalışma biraz kısıtlanabilir. Bir başka söylenecek şey de şudur; ısıl işlem her ne kadar kaçmak isteseniz de bıçak yapma disiplininde öğrenilmesi neredeyse zorunlu bir işlem. İşlemi bilmeyince veya zaman içerisinde bu yönde bir deneyim geliştirmeyince işin bir yanı hep güdük kalacaktır ve sizi kısıtlayacaktır; Yani arabanız var ve performansını biliyorsunuz ve isteseniz 240 yapabileceksiniz ama siz hep 90 tercih ediyorsunuz...gibi. Ben böyle bakıyorum.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #13 : 03 Haziran 2014, 00:11:21 »
          Bilgiler için teşekkür ederim. Desenize benim de gaz betondan yavaş yavaş fırın yapma zamanım gelmiş.

« Yanıtla #14 : 03 Haziran 2014, 00:30:13 »
Sefa Ustam elinize sağlık, iyi ki paylaştınız. Benim çok hoşuma gitti ayrıca sap gayet ergonomik gibi ve namlu karartması gerçekten çok başarılı elleriniz dert görmesin Ustam  :2up
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #15 : 03 Haziran 2014, 00:59:46 »
Hocam özenmediğiniz buysa özendiklerinize ne diyelim.. :2up
Herşeyi ile mükemmel.. yapmaya çalışıpta beceremediğim bir kabzesi var..
Nasrettin hoca hesabı ; sizin tuttuğunuz yeri arıyoruz ..
"Maksatların anası sabırdır"

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #16 : 03 Haziran 2014, 04:32:00 »
Isıl işlem bence en keyifli yanı. :)
Okinawian

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #17 : 03 Haziran 2014, 08:46:43 »
Tebrikler sefa usta cok guzel olmus

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #18 : 03 Haziran 2014, 08:57:03 »
Hocam ellerine emeğine sağlık yine süper ikili olmuş  Bıçak ve kılıf

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #19 : 03 Haziran 2014, 09:12:35 »
imzanız yeter hocam... çok hoş olmuş elinize saglık
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...