Bıçak Sanatı - Forum

mehmetmarangoz.com 420hc profil

ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #40 : 03 Haziran 2014, 04:38:04 »
Süper  ;D
Ceviz ağacının dayanıklılığı ve ömrü konusunda bir fikriniz var mı hocam ?
Daha hiç kullanmadım ama pek sert bir ağaç değil kabzayı yaptıktan sonra koruyucu olarak ne kullanılacak ona göre ömrü belli olur.

Sefa hocanın iksirini paylaş Osman'cığım.
Okinawian

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #41 : 03 Haziran 2014, 10:45:29 »

Valla yaklaşık tarif vereyim. bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #42 : 03 Haziran 2014, 11:02:23 »
Dün ceviz kabzalı bıçağımda kullandım şiddetle tavsiye ederim.
Okinawian

ahkbjk

  • *
  • 22
  • Abdullah Kılıç
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Gaziantep
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #43 : 03 Haziran 2014, 11:55:16 »
Ben sade zeytinyağında bekletiyorum 1 gün kadar ama o tarifi de deneyeceğim sağolun hocam  :)
be formless, shapeless.. like water!

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #44 : 03 Haziran 2014, 12:33:26 »
Dün ceviz kabzalı bıçağımda kullandım şiddetle tavsiye ederim.
Benimde elimde biraz ceviz var sonuç yağdaki gibi parlak mı oluyor mat mı
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #45 : 03 Haziran 2014, 13:48:23 »
Dün ceviz kabzalı bıçağımda kullandım şiddetle tavsiye ederim.
Benimde elimde biraz ceviz var sonuç yağdaki gibi parlak mı oluyor mat mı

Öncesinde parlak kurudukça ve elde kullandıkça matlaşıyor.
Okinawian

ahkbjk

  • *
  • 22
  • Abdullah Kılıç
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Gaziantep
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #46 : 05 Haziran 2014, 11:43:51 »
Profilim geldi bu sabah.. Kahvaltı yaparken yanıma aldım profili. Bakışa bakışa bir kahvaltı yaptım. Hala bakışıyoruz. Yaparım diyordum ama hafiften tırstım diyebilirim :D

İlk önce ağız açma için düzenek kurup,sonra ağız yapacağım sanırım.
be formless, shapeless.. like water!

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #47 : 05 Haziran 2014, 13:06:31 »
Kolay gelsin azı gitmiş çoğu kalmış. :D
Düzenekleri yakın zamanda paylaşmıştım.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ahkbjk

  • *
  • 22
  • Abdullah Kılıç
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Gaziantep
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #48 : 05 Haziran 2014, 14:58:44 »
Ayrı bir konu açmayıp buradan sorularımı iletsem nasıl olur hocam ?  ::)

Bıçağın ağız kısmı eni 2.4 cm, et kalınlığı 4mm.
Yanlış hesaplamadıysam 1 cm den açıyı verirsem ~21 derecelik bir açım olacak totalde. Ama 1 cm den inince bıçak çok hoş durmuyor. İki ayrı açı ile bu genişliği ~1.5cm ye çıkarmak istiyorum. Nedersiniz ? Ağız için herhangi bir sorun teşkil edermi?
be formless, shapeless.. like water!

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #49 : 05 Haziran 2014, 15:05:38 »
Ayrı bir konu açmayıp buradan sorularımı iletsem nasıl olur hocam ?  ::)

Bıçağın ağız kısmı eni 2.4 cm, et kalınlığı 4mm.
Yanlış hesaplamadıysam 1 cm den açıyı verirsem ~21 derecelik bir açım olacak totalde. Ama 1 cm den inince bıçak çok hoş durmuyor. İki ayrı açı ile bu genişliği ~1.5cm ye çıkarmak istiyorum. Nedersiniz ? Ağız için herhangi bir sorun teşkil edermi?
Hiç sorun değil isterseniz sırta kadar ağız açın önemli olan uçtaki kesici ağzın açısı scandi biraz daha dayanıklı olur ama
Birde ısıl işlem öncesi ağız kalınlığını 0.6 mm civarı bırakmayı unutmayın.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ahkbjk

  • *
  • 22
  • Abdullah Kılıç
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Gaziantep
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #50 : 05 Haziran 2014, 15:09:47 »
Anladım hocam. Sanırım siz söylrmiştiniz 20 derece altında kırıklar oluşabilir diye. 15mm e 2mm et kalınlığından düz ve tek açı ile inersem total de 15 derece tapıyor bu yyüzden iki ayrı açı dedim.

Birde düzenek için link alabilirmiyim hocam konularda resimler uçmuş hep
be formless, shapeless.. like water!

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #51 : 05 Haziran 2014, 15:18:19 »
Scandi yaparken evet 20 derecenin altında kırıklar yaşanır ama siz şimdi 2açılı yapacağım demişsiniz yani 15 derece ile ağza kadar gelip ağızda24 dereceye çıkacak açınız 
http://www.youtube.com/watch?v=r9iNDRwwBQQ
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ahkbjk

  • *
  • 22
  • Abdullah Kılıç
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Gaziantep
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #52 : 10 Haziran 2014, 11:18:07 »
Çeliği Taner ustaya gönderdim ağzınıda kendisi açacak. Ben açmaya cesaretlenemedim scandi yapacağım için. Ben kabzasını hazırlıyorum şimdi. Dün  akşam deneme amaçlı kabza için aldığım ceviz den  kopan parçayı zeytinyağının içine attım. Bakalım nasıl olacak ona göre kabzaları da atacağım. Taner  usta ile konuşurken bushcraft için eğe tavsiyesinde bulundu..Sanırım virüsü kaptım. ;D Antep kazan ben kepçe hurda eğe arıyorum :D Olmadı yeni eğe alacağım. Yardımlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Saygılar

Ekleme: Bu arada Osman hocam son mesajındaki düzeneği izledim yapılışını vs. Kendime bir tane yapıyorum şu an. Evde sunta kelepçe vs var. Uzun demire ihtiyacım var birde o demiri içinden geçireceğim parçaya. Çok teşekkür ediyorum sizede. 2. bıçak eğeden olacak bu düzenek işe yaramaz ama ondan sonraki bushcraft için kullanacağım inşallah  :)
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2014, 11:22:47 Gönderen: ahkbjk »
be formless, shapeless.. like water!

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #53 : 10 Haziran 2014, 11:20:22 »
Dur dostum kabzaları atma yağın içine sonra yapıştıramazsın yapıştıracağın yüzeye yağı bulaştırmaman lazım kabzayı yapıştırdıktan sonra istediğini sür  ;)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ahkbjk

  • *
  • 22
  • Abdullah Kılıç
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Gaziantep
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #54 : 10 Haziran 2014, 11:24:32 »
Amacım ahşabın içine sindirip iyice sertleştirmekti ama yanlışmı biliyorum  ::)

Ekleme: Rengi de çok güzel olmuştu hani :)
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2014, 11:26:34 Gönderen: ahkbjk »
be formless, shapeless.. like water!

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: mehmetmarangoz.com 420hc profil
« Yanıtla #55 : 10 Haziran 2014, 11:29:00 »
Amacım ahşabın içine sindirip iyice sertleştirmekti ama yanlışmı biliyorum  ::)
Bıçağa yapıştırdıktan sonra istediğini yap Zeytinyağı sadece koruma yapar sertleştirme olmaz sertleştirmek için stabilizasyon yapılır ama orda zeytinyağı değil reçine,polyester gibi şeyler kullanılıyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram