Selam arkadaslar ilkkez kılıf yapmaya niyetlendim birkac gün önce .Yaptımda acemi isi iki kılıf ,ebay den aldığım 3.5 mm kalınlığındaki dana derisi bicilmis kaftan diyordum ,ama derinin yumusak olmasını hic hesaba katmamistim .iletime cevap veren İbrahim ve Salim Türk arkadaslardan ögrendigim benim kullandigım derinin ayakkabi yada mobilya imalinde kullanilan mamül oldugu ortaya çıktı.Ne yapabilirim diye arastirirken bir alman sitesinde cevabı buldum .Bana verilen tarifte 200 gr balmumu kılıfın sıgabilecegi bir tencereye konup eritilecek ,eriyen balmumunun içine bildigimiz küçük mumlar var dekorasyonluk ,bu mumlardan 5 tane atıp kaynatıyoruz .kaynamaya baslayınca mumlarimiz kılıfı atıyoruz bir kac dakika bekletiyoruz .Benim elimde ham balmumu yoktu ama ,antik mobilyaların cilalanmasinda kullanilan sıvı balmumu vardı ,olurmu olmazmı denemeye karar verdim .300 ml sıvı balmumuna 5 tane mum ekleyip kaynattım ve önce büyük olan kılıfı 4 dakika ucu kancalı bir telle cevirerek iyice yedirdim .çıkarttıgımda haliyle kılıf yumusakti olmadı galiba derken sogumaya biraktim bir saat sonra sonuc harikaydi .kösele kadar sertlesmis kiliflar ,pahlamaya cok iyi cevap verdi ve kaliptan cikmis gibiler .Herkese tavsiye ederim kesin çözüm .