Bıçak Sanatı - Forum

TEK BİR ORTAK PAYDA YETER Mİ ?

35 Atınpark

• *
  • 65
  • Meslek: Ender Dolu Studiosus Reisen München
  • Yer: İzmir
TEK BİR ORTAK PAYDA YETER Mİ ?
« : 26 Mayıs 2014, 00:14:34 »
Arkadaşlar , ben bi ara bir motorsiklet kulübüne üyeydim. Belki üyeliğim hala duruyordur. Yıllardır uzağım. Bir kaç uzun tura katıldım ve motor kültürüne ait çok şey öğrendim. Aynı dönemlerde ve halen bir avcı sitesine üyeliğim aktif olarak sürdü , sürüyor. Harika bilgiler edindim. Asla kitaplarda bulamayacağım pek çok şey öğrendim. Şimdi de aranızdayım. İşin başındayım. Öğreniyorum. Ancak bir sorun var; yukarıda örneklediğim bu üç konuda da vardığım sonuç şu : Tek bir ortak payda yetmez. Zaten yetmemeli. Bu ortak payda ( burada bıçakçılık ) ilişkiler, iletişim ve kültürel alışveriş için sadece bir araç olmalı. Benim motorsiklet ve av konusundaki hayalkırıklığım  buydu. Ne avı bırakırım ne de motoru. Ama çevreyi ve siteyi bıraktım. Bana tek bir ortak payda yetmiyor . Burada daha elit bir kesimle iç içe olacağımı umdum. En azından Türkçe'yi daha düzgün kullanan insanların arasında olduğumu gördüm. Bunu önemsiyorum. Fakat bir sorun var . Saygıdan faklı şeyleri anlıyoruz sanırım . Örneğin bana herkes istisnasız ''sen'' diyebilir .En azından benim için sorun olmaz. Bunları aşalı onlarca yıl oldu. ''Saygı''dan hitabetin dışında başka şeyleri anlıyorum. Örneğin yazılan konu sizi ilgilendirmiyorsa , susma nezaketini gösterebilirsiniz . Gerçekten çok komik bulsanız bile susabilirsiniz . Saygı budur. Bu konuyu arızalı buluyorum. Aceleci değilim. Yakın bir zamanda yıpratılmaya mahal vermeden , duyarlı dostlar edineceğime dair inancımı muhafaza ediyorum. Bu üsluptaki yazım lütfen bir zaaf olarak görülmesin. Geldiğim muhitin tüm özelliklerini taşıyan biriyim . Herkesin meşrebine uyarım ben .
Ölmeden  önce  ölünüz        ( Hadis-i Şerif )

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: TEK BİR ORTAK PAYDA YETER Mİ ?
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2014, 01:18:51 »
/
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2014, 01:41:23 Gönderen: mehmet pptroko »

merlict

• *
  • 28
  • Meslek: Yönetici, tekniker
« Yanıtla #2 : 26 Mayıs 2014, 14:47:49 »
Çok düşündüğüm ve bir o kadarda korktuğum bir detay.
Bazen A ile konuşurken B'den bahsetmek istememem demek ki benim değil genelin sorunuymuş, sevindim bunu öğrendiğime... Veya benim gibi olanların olduğuna...
Mehmet
A Rh+

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #3 : 26 Mayıs 2014, 23:23:17 »

+ 1000   :2up

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
« Yanıtla #4 : 27 Mayıs 2014, 02:35:42 »
Görüşlerinize kesinlikle katılmıyorum affınıza sıgınarak .Tek bir ortak paydadan tam olarak ne kastettiginizde muğlak ;sonuçta bu forum bıçak sevenlerin ,meraklılarının ve bıçak yapanlarin oluşturdugu bir platform ,ana temamız elbette bıçak ve alakalı konular .protonların parçalanmasını yada uzay fiziği ortak paydamız olacak degil .Haa genel muhabbet bölümüzde istediginiz her konuda ,yeni konu açabilirsiniz ilgilenen olursa ortak payda olusmus olur zaten ...size katılmadığım ikinci konu saygı meselesi, mealen "sizi ilgilendirmeyen konularda yorum yapmak saygısızlık "arkadaşım burası sonuçta forum hangi konu beni ilgilendirmezmis ki ?onun icin burdayız zaten .üçünçü şahısların araya girmesinden rahatsız olacağınız bir konu ise özelden ileti yazabilirsiniz ,forumda bu hizmette var .Mesela ben foto yükleyemiyorum yardim diye actigim konuya ,genc bir arkadas 2525 yaz .... Bana gönder dediyse bunu saygısizlık olarak algilamam ben ,hakaret yok ,küfür yok ukalalik yok ;espri yapmis arkadas der geçerim !!!Hasılı kelam ,üslubunuz bence hoş değil ,tepeden bakan cok bilmis ukala bir tavrınız var ,bunlarda benim görüşlerim ,hoş görünüze sığınıyorum saygı ve sevgi ile   ,hoşçakalın .
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #5 : 27 Mayıs 2014, 10:51:34 »
Aslında bende yazılanların bi kısmını sasarak okumus biraz sitem etmistim ama sonra duzenle yapıp sildim tekrar

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #6 : 27 Mayıs 2014, 18:19:15 »
Ortak nokta dediğiniz şey elbet bulunur. Lakin iyi insanlar,farkında insanlar, bilgili insanlar, öğrenmek isteyen insanlar, öğreten insanlar zor bulunur. Bu forumun üyeleri ( en azından ben öyle hissediyorum) aynı evin çocuklarıdır.

Avcılar bıçak kullanır, doğada spor yapan her insan bıçak bulundurur. Ve kaliteli bir bıçak her insanın arzusudur. Bıçaktan yola çıkar böyle güzel bir eve gelirseniz, ortak nokta üretmeye başlarsınız.

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #7 : 28 Mayıs 2014, 00:00:23 »
Görüşlerinize kesinlikle katılmıyorum affınıza sıgınarak .Tek bir ortak paydadan tam olarak ne kastettiginizde muğlak ;sonuçta bu forum bıçak sevenlerin ,meraklılarının ve bıçak yapanlarin oluşturdugu bir platform ,ana temamız elbette bıçak ve alakalı konular .protonların parçalanmasını yada uzay fiziği ortak paydamız olacak degil .Haa genel muhabbet bölümüzde istediginiz her konuda ,yeni konu açabilirsiniz ilgilenen olursa ortak payda olusmus olur zaten ...size katılmadığım ikinci konu saygı meselesi, mealen "sizi ilgilendirmeyen konularda yorum yapmak saygısızlık "arkadaşım burası sonuçta forum hangi konu beni ilgilendirmezmis ki ?onun icin burdayız zaten .üçünçü şahısların araya girmesinden rahatsız olacağınız bir konu ise özelden ileti yazabilirsiniz ,forumda bu hizmette var .Mesela ben foto yükleyemiyorum yardim diye actigim konuya ,genc bir arkadas 2525 yaz .... Bana gönder dediyse bunu saygısizlık olarak algilamam ben ,hakaret yok ,küfür yok ukalalik yok ;espri yapmis arkadas der geçerim !!!Hasılı kelam ,üslubunuz bence hoş değil ,tepeden bakan cok bilmis ukala bir tavrınız var ,bunlarda benim görüşlerim ,hoş görünüze sığınıyorum saygı ve sevgi ile   ,hoşçakalın .

Bence biraz sert girmişsiniz konuya Mustafa bey.  Size saygısız gelmeyen bir hareket pek hala bir başkasına gayet sert gelebilir. Sanal ortamda yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Ender abiyle bir kaç kez telefon konuşmam oldu. Hiçte tepeden bakar bir insan değil. Tam tersi çok sorgulayan , meraklı ve ne istediğini bilen bir abimiz.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #8 : 28 Mayıs 2014, 00:59:33 »
Arkadaşlar , ben bi ara bir motorsiklet kulübüne üyeydim. Belki üyeliğim hala duruyordur. Yıllardır uzağım. Bir kaç uzun tura katıldım ve motor kültürüne ait çok şey öğrendim. Aynı dönemlerde ve halen bir avcı sitesine üyeliğim aktif olarak sürdü , sürüyor. Harika bilgiler edindim. Asla kitaplarda bulamayacağım pek çok şey öğrendim. Şimdi de aranızdayım. İşin başındayım. Öğreniyorum. Ancak bir sorun var; yukarıda örneklediğim bu üç konuda da vardığım sonuç şu : Tek bir ortak payda yetmez. Zaten yetmemeli. Bu ortak payda ( burada bıçakçılık ) ilişkiler, iletişim ve kültürel alışveriş için sadece bir araç olmalı. Benim motorsiklet ve av konusundaki hayalkırıklığım  buydu. Ne avı bırakırım ne de motoru. Ama çevreyi ve siteyi bıraktım. Bana tek bir ortak payda yetmiyor . Burada daha elit bir kesimle iç içe olacağımı umdum. En azından Türkçe'yi daha düzgün kullanan insanların arasında olduğumu gördüm. Bunu önemsiyorum. Fakat bir sorun var . Saygıdan faklı şeyleri anlıyoruz sanırım . Örneğin bana herkes istisnasız ''sen'' diyebilir .En azından benim için sorun olmaz. Bunları aşalı onlarca yıl oldu. ''Saygı''dan hitabetin dışında başka şeyleri anlıyorum. Örneğin yazılan konu sizi ilgilendirmiyorsa , susma nezaketini gösterebilirsiniz . Gerçekten çok komik bulsanız bile susabilirsiniz . Saygı budur. Bu konuyu arızalı buluyorum. Aceleci değilim. Yakın bir zamanda yıpratılmaya mahal vermeden , duyarlı dostlar edineceğime dair inancımı muhafaza ediyorum. Bu üsluptaki yazım lütfen bir zaaf olarak görülmesin. Geldiğim muhitin tüm özelliklerini taşıyan biriyim . Herkesin meşrebine uyarım ben .

yazı gerçekten rahatsız edici bıcak sanatında paylasılan her konu bu foruma uye olmus herkesi ilgilendirir ahlaki kurallar  çerçevesinde herkes her konuya yorum yapabilir konu sahibide nezaketen cevap verebilir yada vermeyebilir
daha oncede farklı forumlarda uyelik yapmıs arkadaslarda fark etmiştir gercekten bıçak sanatında cok sıcak paylasımcı ve guzel bi dostluk var uyelerin coguda telefondan yada yuz yuze gorusur bilgi paylasımında bulunur genel anlamdada cogu akıllı baslı SAYGILI insanlardır..
 ornegin motr yada ateşli silahlar avcılık gibi bi konuyla alakalı bi paylasımda bulunmussanız kesinlikle bi yorumda bulunmam tamamen ilgim dısında konular dolayısıyla yorum da yapmam bi ayar çekilmeyede ihtiyaç duymam
yok efendim sizi ilgilendirmiyen konuya yorum yapmayın diyip ustelikte bunu saygıya baglamaya çalışmşssınız..   
ENTELLEKTÜEL elit bozuk turkçe vs bunlara girmiycem bile ..gecmişte yıpratılmakla alakalı deneyimlerinizin oldugu aşikar eger diger forumlarda da bu tarz yazılar yazmıssanız bu durum dahada kacınılmaz olmustur..
lutfen kusuruma bakmayın ben bıcak sanatında ilk defa butarz bi yazı yazdım yazdıgınız her yazıyı okudum birikim olarak hangi noktada oldugunuzu nasıl bi semte yasayıp hangi sosyal cevrede oldugunuzuda bilemem ama  yazınızda  tevazu ve alçak gönullüluk kesinlikle yok 
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2014, 01:07:57 Gönderen: mehmet pptroko »

mustafa

• 306
« Yanıtla #9 : 28 Mayıs 2014, 01:23:15 »
Soytürk kardeşim ,özellikle kardesim diye hitap etmeyi tercih ediyorum ,çünkü ben tüm forumu bir aile olarak görüyorum .Bana ön adımla hitap edebilirsin ,resmi olmayalım bu kadar yahu :) .Haklı olduğun nokta şu ki ;sanal ortamda yanlış anlamalar olabiliyor ,konuşma dili ile kendini yazı ile ifade etmek farklıdır ve daha zordur .konuşmayla ifade canlıdır ,ses tonu ,mimikler hatta vücut dili ifadenize güç ve anlam katar .yazıyla kendimizi ifade ettigimiz bu ortamda belki ben yanlış anlamış olabilirim ! Lakin beyefendinin paylaşımını okudugumda rahatsız oldum ."bir sorun var "deyip saygıdan bahsettigi ifadelerden forumda saygısızların bolca olduğu ,ama hala umudunun olduğu gibi bir anlam çıkıyor .sende takdir edersinki bu kadar insanız burada eğitim durumlarımız ,sosyal statülerimiz ve yaş aralıgımız çokk farklı .18 yaşındaki bir kardesimden 50 yaşındaki emekli öğretmen abimizdeki olgunluğu bekleyemeyiz ! Sanal ortam geneline bakarsak bu forum saygıda zirvedir bence .diger kontrolsüz sanal mecralarda küfür ,hakaret gırla giderken bizim forumumuz örnek ...Konuyu ve Beyefendiyi ciddiye almasam bu kadar uzatmazdım inan bana dünden beri yanıt yazmadan en az 10 kere okudum .Yanlış anlamış olmayayım diye .Beyefendinin tüm iletilerini ilgiyle okudum ve begendim .üzengi temalı iletisi haric !!! Beni eleştirebilirsin lakin yazdıklarımın arkasındayım .Bana verdigi genel intiba bilgiclik taslayan ,tamammül eşiği düşük bir beyefendi .Belli ki kültürlü ve bilgili bir beyefendi .Umudum ortak noktada bulusup kendisiyle dostça fikir telakkisinde bulunmak .Cok uzattım özür dilerim ,herkese dostça paylaşımlar diliyorum .

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #10 : 29 Mayıs 2014, 00:38:54 »

Normalde yüz yüze tanışmadığım insanlarla samimi konuşmayı sevmiyorum ama sen istediğin için Mustafa kardeşim diye hitap edeceğim  ;)

yazı gerçekten rahatsız edici bıcak sanatında paylasılan her konu bu foruma uye olmus herkesi ilgilendirir ahlaki kurallar  çerçevesinde herkes her konuya yorum yapabilir konu sahibide nezaketen cevap verebilir yada vermeyebilir
daha oncede farklı forumlarda uyelik yapmıs arkadaslarda fark etmiştir gercekten bıçak sanatında cok sıcak paylasımcı ve guzel bi dostluk var uyelerin coguda telefondan yada yuz yuze gorusur bilgi paylasımında bulunur genel anlamdada cogu akıllı baslı SAYGILI insanlardır..
 ornegin motr yada ateşli silahlar avcılık gibi bi konuyla alakalı bi paylasımda bulunmussanız kesinlikle bi yorumda bulunmam tamamen ilgim dısında konular dolayısıyla yorum da yapmam bi ayar çekilmeyede ihtiyaç duymam
yok efendim sizi ilgilendirmiyen konuya yorum yapmayın diyip ustelikte bunu saygıya baglamaya çalışmşssınız..   
ENTELLEKTÜEL elit bozuk turkçe vs bunlara girmiycem bile ..gecmişte yıpratılmakla alakalı deneyimlerinizin oldugu aşikar eger diger forumlarda da bu tarz yazılar yazmıssanız bu durum dahada kacınılmaz olmustur..
lutfen kusuruma bakmayın ben bıcak sanatında ilk defa butarz bi yazı yazdım yazdıgınız her yazıyı okudum birikim olarak hangi noktada oldugunuzu nasıl bi semte yasayıp hangi sosyal cevrede oldugunuzuda bilemem ama  yazınızda  tevazu ve alçak gönullüluk kesinlikle yok 

Arkadaşlar beni yanlış anlamayın lütfen burada Ender abinin avukatı değilim fakat göz göre göre yanlış anlaşılan bir durum var. Bu abimiz öyle kendini beğenmiş , bilgiçlik taslayan biri değil inanın bana, yanlış anlıyorsunuz .  Yüz yüze tanışma imkanımız olmadı fakat bir kaç saat lik uzun telefon konuşmalarımızdan vardığım kanı budur. Mesela örse oda merak sarmış bana örsle ilgili bir kaç şey sordu ve akabinden 1 hafta geçmeden üç adet örs edindi yani aynı heyecanı paylaştığımız, bu mikrobu biraz geç olsa da kapmış bir büyüğümüz. Bu yazıyıda gerek görmese yazmazdı diye düşünüyorum ve tamamen katılıyorum kendisine zira bende aynı şeyleri düşünüyorum ve merakım olmayan ilgimi çekmeyen konulara yorum yazmıyorum .Konuları bırakın ilgimi çekmeyen bıçaklara bakmıyorum bile. Yani hepimiz farklı karakterde ama en azından bir ortak payda da ( ki biliyorum pek çok ortak noktamız var ) buluşmuşuz. Bence rahat olun bu heycanlı abimizi  yanlış anlamayın tekrar diyorum öyle bilgiçlik havalarında değil sadece hepimiz gibi çocukca bu sevdaya kapılmış bir büyüğümüz, sürçü lisan ettiysek af ola, herkese selamlar.

mustafa

• 306
« Yanıtla #11 : 29 Mayıs 2014, 02:17:50 »
Soytürk kardesim ;eminim hiç birimiz gereksiz tartışma niyetinde değiliz .Zaten buna gerekte yok ,daha önceki iletinde bahsttigin "sanal ortamda yanlış anlamalar olabiliyor " sözünü referans alıyorum ,kendi adıma .Özellikle "ukala" lafımı geri alıyorum.Benim ismimle bana hitap ederek basladigin iletine Mehmet kardesimin iletisini alıntı yapman herhalde küçük bir hataydi ,konuya hakim olmayan biri kimin ne dedigini karıştırabilir !saygı sevgiyle ...

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #12 : 29 Mayıs 2014, 21:23:06 »

Temel de Mehmet kardeşimle aynı şeyleri yazdığınız için alıntı yaptım  ::)

35 Atınpark

• *
  • 65
  • Meslek: Ender Dolu Studiosus Reisen München
« Yanıtla #13 : 06 Haziran 2014, 17:28:33 »
Çocuklar , boş verin fazla takılmayın o anda kızdığınız şeylere .  Tartışma  ve hatta biraz bağırır çağırır gibi konuşma..., olur böyle şeyler. Sadece bu sayfada değil , karşı karşıyayken de olur . Sonra oturur çayımızı içeriz.  Kızmamak kötü , istediğini söylememek kötü . Küfür ve hakaret boyutunda  olmadığı sürece tolere edilir.  Takmayın kafanızı böyle şeylere . Şimdi oturup burada kendimi anlatmak , ya da kendini anlatan birini dinlemek hiç işime gelmez benim. Zaten hiç bir kıymet-i harbiyesi de yok . Zira ben , beni  sevmiyen kişi için kerameti kendinden menkul biriyim. Hasbel kader yazışıyoruz.  Yüz yok ,  mimikler yok,  jestler yok , cümlelerdeki vurguyu anlama imkanı yok  ...  Eeee, nasıl seveceksin beni ?  Aykırı geliyor olabilir . İnsani bir şey bu . Boş ver .. Ben hilafsız konuşurum , sen de öyle yap . Ben o an kızarım , belli ederim , ama taşımam . Hiç tutmam . Boşverin, bir gün buluşur , çay kahve içeriz.
Ölmeden  önce  ölünüz        ( Hadis-i Şerif )