Ha anladım. Ben ilk bıçak girişimimde 12 mm makası sipralle 5 mm ye kadar düşürüp bıçak yapmaya çalışmıştım. Kabza da 10 mm çelik kalmıştı
Ne de çok uğraşmıştım.
Bir zamanlar karbonçelik firması ile görüşmüştüm alım yapmadım ama çok makul bir fiyat vermişlerdi ck67 için
Bilgi için teşekkür ederim.Karbonçeliğe mail attım.
RIrza hocam karametal(*) den aldıklarım gayet güzel çıktı. Des sanayide gidip almıştım.
Deniz Ustam,
Karametalle
(*) yazışmalarımızda anlaşmazlık yaşadık.Tekrar dönmek istemiyorum.O yüzden başka yerlere bakıyorum.Malumunuz parça bulmak biraz sıkıntılı.Tabaka almak ta beni aşıyor.
Hocam maşaallah çok güzel olmuş yaa.. İkinci bir emekli ikramiyesi yapmışsınız emektar ağabeyimize.. 
Güle güle kullansın inşaallah..
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş, Erdoğan Bey kullanmaya kıyamaz bence 
Teşekkür ederim, sağolun.
Çok temiz işçilik tebrikler hocam hediye olarakta çok iyi, çeliğe gelince bıçak yapacaksanız d2 d3 serisine terfi edin derim.Böhlerin 6mm lamalarından alabilirsiniz.
Teşekkür ederim. D2 yada diğer modern çeliklerle çalışmak isterim.İleride de çalışmayı planlıyorum.Ekonomik etmen ve kısıtlı imkanlarım haricinde kötü de bir huyum var.Sözüm yanlış anlaşılmasın bu bana ait yanlış bir düşünce yada psikolojik hal.Ama yaptığım bir işe başkası ben orada olmadan el sürerse o işten soğuyorum.Sonuç kötü de olsa ben yapmalıyım.Isıl işlemini benim yapmadığım ya da en azından başında durmadığım zaman o bıçağı sahiplenemem gibi geliyor.Karbon çelikler ucuz olmasının yanında bana baştan sona kadar aracı girmeden çalışma imkanı veriyor.D2 den bıçak yapmaya başladığım vakit ısıl işlem hizmeti veren ustalarımız beni misafir etmek zorunda kalacaklar.

Bu duyguyu yaşayan forumda başkaları var mı? Yoksa hasta mıyım?

Bir tek ben mi göremiyorum resimleri 
Resimlerde bir sorun yok gibi Özgür.
------------------------------------------------------------
*: Karametal firması 2015-01-23 tarihinde kara listeye alınmıştır. e.c.