Bıçak Sanatı - Forum

D2 kestane

arfyldz

  • ***
  • 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #20 : 23 Mayıs 2014, 02:25:11 »
         Siz tartışın ki biz öğrenelim.

ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #21 : 23 Mayıs 2014, 07:40:30 »
Ustam elinize sağlık. Ben de biraz kestane buldum ama kök değil umarım kabza olur.
Okinawian

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #22 : 23 Mayıs 2014, 08:09:54 »
Kök değilse sade düz geniş cizgili desenler çıkar.Birde çok çabuk yarılan bir ağaçtır.ama serttir
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #23 : 23 Mayıs 2014, 08:43:00 »
Mehmet ustam ellerine sağlık

suf77Taner

  • ***
  • 167
  • Meslek: serbest
  • Yer: bursa
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #24 : 23 Mayıs 2014, 16:37:00 »
Ustam ellerine saglik cok guzel olmus.

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #25 : 23 Mayıs 2014, 17:59:46 »
Eline sağlık ustam. Taşlamayı uca doğru daraltman ucun kuvvetlenmesi adına güzel bir düşünce.

 - o -

İç bükey taşlama doğada güvenilir bir taşlama mıdır diye düşününce ve dağ bayır bıçağı - iç bükey taşlama - düz taşlama kavramları bir araya gelince söylenecek çok şey çıkıyor.

Öncelikte bir taşlama tipinin farklı alt tipleri ve farklı uygulamaları ile çok farklı sonuçların alınabileceğini söylemek gerek. Serdar Kılıç bıçağı hakkında olumsuz tecrübeler rapor edilmişti. Bıçak sahiplerinin tariflerinden de uygulamada sıkıntı olduğu sonucu çıkıyordu. Tabi gerçekten de görüp denemeden bilinmez... ama anlatılana göre iç bükey taşlama yapmalarına rağmen tek taşlama yapmış olmaları gereğinden narin bir ağız ile sonuçlanmıştı.


Sağlamlık nasıl değişebilir? Aynı tekerle açılan iç bükey taşlamadan geriye ikinci taşlama için daha fazla kalınlık bırakırsanız daha sağlam bir bıçağınız olur. Ya da aynı tekerde açılan ağız, en ince haliyle çok dar gidiyorsa ağız daha güçlü olur.

(Yamulmuyorsam...) Woodlore bıçakların asıl ve ilk ustası olan Alan Wood, sahadan gelen ilk bıçaklardaki gözlemleri sonucu düz taşlama (scandi) ile iç bükeyi üs üste bindirmiş gibi görünen bir iki açılı taşlama ile acemi kullanıcıların işini daha da kolaylaştırmayı tercih etmişti. Yani tek açılı bir bıçağın yontma kolaylığını sürdüren ve bunun bileme kolaylığını daha da ileri götüren bir taşlama.

Alıntı
I decided that it would be best to supply the blades with a mild hollow grind similar to that produced when a knife is reground on a Tormek or similar machine. This would allow users much speedier sharpening sessions in the early stages when they weren’t so skilled or patient.
Ref.: http://www.alanwoodknives.com/the-woodlore-knife-story.html

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Emrah

  • ***
  • 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #26 : 23 Mayıs 2014, 18:13:52 »
eline saglık ustam çok güzel bir bıçak. şu kestaneyi denemek istiyorum ama bulamadım. nasılsa bir gün karşıma çıkar
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #27 : 23 Mayıs 2014, 18:53:44 »
Eylem usta güzel bilgiler için teşekkürler.  :2up
Okinawian

bora atalay

  • ***
  • 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #28 : 23 Mayıs 2014, 21:34:42 »
elinize sağlık.......

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #29 : 24 Mayıs 2014, 00:27:27 »
Arkadaşlar hepinize güzel yorumlarından dolayı teşekkür ederim.Eylem bey aydınlatıcı bilgilerinizden dolayı ayrıca teşekkür ederim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

-HAN-

  • ***
  • 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #30 : 24 Mayıs 2014, 23:13:18 »
Ergonomisini çok beğendim.. Ellerinize sağlık ustam.. :2up
"Maksatların anası sabırdır"

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #31 : 24 Mayıs 2014, 23:21:32 »
Teşekkür ederim beğenmene sevindim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #32 : 24 Mayıs 2014, 23:33:03 »
Woodlore bushcratt yaptıkça Alan Wood ustaya telif hakkı mı ödemek gerekiyor? :D
Okinawian

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #33 : 24 Mayıs 2014, 23:38:44 »
Scandi taşlamayı iskandinavlar çok önceden beri bilmiyorlar ise bir ihtimal var tabii ama  :-\
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

arfyldz

  • ***
  • 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #34 : 24 Mayıs 2014, 23:42:30 »
         Bize has taşlama modelleri var mı yada ağız mı demeliyim?

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #35 : 24 Mayıs 2014, 23:49:54 »
Adamların adı çıkmış. Bir yatağanda - eskiliğinden dolayı yanılmıyorsam - 30 derecelik scandi ağız vardı gibi görmüştüm.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #36 : 25 Mayıs 2014, 00:14:38 »
Türkler genelde tam taşlama yaparlardı,tam taşlama heşmeyi artırır sürtünme noktası olmaz
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #37 : 25 Mayıs 2014, 11:28:38 »
Tam taşlama bıçaklar şişeleri çok daha rahat kesiyor.
Okinawian

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #38 : 25 Mayıs 2014, 12:17:57 »
Tam taşlamanın diğer taşlamalara olan üstünlüğü büyük ve sert bir patatesi ya da havucu ortadan ikiye bölerken çok iyi görülüyor. Sebzeler çok eğitici.  ;D
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Rıza

  • *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Ynt: D2 kestane
« Yanıtla #39 : 25 Mayıs 2014, 14:33:00 »
Eline sağlık Mehmet Ustam.