Bıçak Sanatı - Forum

Bant Zımparacık

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Ynt: Bant Zımparacık
« Yanıtla #20 : 19 Mayıs 2014, 23:05:01 »
harika oldu bende tam onur beyin sormak istediği şeyi sormak istiyordum bu alet iş görürmü diye  ama konu açıp kalabalık yapmak istemedim yorumlarsanız bende çok mutlu olurum ..
o tip bir makina muhakkak işe yarar fakat linkteki ürün için ben o parayı vermem. 250w-2900d... bizim için baya bir güçsüz kalır. düşünürsek benim matkap bile 350w.
sonuç şöyle. çeligi işliyo ama çok az kıvılcım çıkararak. ahşabı işliyo. belirgin bir bayılma olmuyo. eğeye göre tabiki çok çok hızlı. ama elimde bu matkap olmasaydı, gidip matkap alıp bunu yaparmıydım, tabiki hayır.. linkteki makinayı çalıştıracak yerim olsa o makinayı alırmıyım, yine hayır. giderim hurdacıya, minimum 1hp mono bir motor alırım, yine minik bir alet yaparım çok daha iyi olur ve aynı maliyete biter. ben bunu elimdeki malzemeyi degerlendirmek ve su verilmiş profile scandı agız açmak için yaptım. biraz da aleti şartlar belirliyo. mesela bugün kabza yaparken denedim çok toz çıkıyo hemen kapatıp törpüye geçtim. bu aletin avize satılan bir dükkanda çalıştıgını düşünün. zaten yerim olsa hiç durmam profosyonel birşey yaparım
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #21 : 20 Mayıs 2014, 00:47:01 »
peki farzedelim ki bir bant zımpara yapmaya karar verdik. muhtemelen yapmışkende ya üç yada dört makaralı yapmayı düşünürüm. böyle bir bant zımparada ideal zımpara ölçüsü en ve boy olarak en ideal nedir. piyasada en kolay hangi ölçüler bulunur bu bulunan ölçüler içinde bizim için uygun olanı hangisidir?

Emrah

• 1435
« Yanıtla #22 : 20 Mayıs 2014, 09:42:56 »
forum sakinlerinin ürettigi makinaları incelemek size daha çok yardımcı olur. konularda çok bilgi paylaşımış

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #23 : 20 Mayıs 2014, 09:45:07 »
Çok şahane olmuş  :2up :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #24 : 20 Mayıs 2014, 22:54:02 »
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ben link teki aletin fiyatı ev ekonomisini etkilemeden hobisini devam ettirmek isteyenler için uygun diye düşündüğüm için sormuştum ayrıca taşınması hayli kolay gibi duruyor. Açıkçası bant zımpara nasıl kullanılır sadece ağız mı açılır profil çıkarılır mı kullanımı kolaymıdır perdaj atılırken kullanılır mı hiç bilmiyorum ama insan bıçağının bitmiş halini bir an önce görmek istiyor o yüzden makina almak kafamı kurcalıyor. Ha bir de ağız açısı bant zımpara ile daha düzgün verilebiliyorsa elbette o da harika olurdu :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Emrah

• 1435
« Yanıtla #25 : 20 Mayıs 2014, 23:32:10 »
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ben link teki aletin fiyatı ev ekonomisini etkilemeden hobisini devam ettirmek isteyenler için uygun diye düşündüğüm için sormuştum ayrıca taşınması hayli kolay gibi duruyor. Açıkçası bant zımpara nasıl kullanılır sadece ağız mı açılır profil çıkarılır mı kullanımı kolaymıdır perdaj atılırken kullanılır mı hiç bilmiyorum ama insan bıçağının bitmiş halini bir an önce görmek istiyor o yüzden makina almak kafamı kurcalıyor. Ha bir de ağız açısı bant zımpara ile daha düzgün verilebiliyorsa elbette o da harika olurdu :)

iyi bir bant zımparayla saydıklarınızdan fazlası yapılır. ama linktekiyle degil. tozun, gürültünün sorun olmayacagı bir ortamınız varsa bu aleti almak yerine daha iyi birşey edinmeyi düşünün. aceleye getirmeyin derim. ister makinayla olsun ister eğeyle olsun, sonuçta işi yapıcak olan elleriniz. birçok üye elde eğeyle çok düzgün işler yapıyo. makinayla elde üretimin tek farkı zaman ve enerji

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #26 : 21 Mayıs 2014, 17:07:18 »
Haklısınız bende bıçağımı eğe ile yaptım ve ısıl işlem öncesi haline getirdim kısmetse bu akşam fotoğraflayıp ustalarımızın eleştirilerini rica edicem eleştiri çok önemli zira ilk bıçağım ve hatalarımı bilmeliyim :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Emrah

• 1435
« Yanıtla #27 : 21 Ekim 2014, 10:15:07 »
Merhaba.
Dükkan komşum bayram da bıçak bileme işi yapıyor. bir tarafın da taş, diger tarafın da yaprak zımpara olan bir makine kullanıyor. o na bu aleti denemesini tavsiye ettim. önce ciddiye almadı. denedikten sonra da başından kalkmadı. akşama kadar bütün bileme işini bununla yaptı. bıçak, satır, balta hepsini biledi. sonuç harika oldu. bıçaklar yanmadan suyu kaçmadan iyi bir keskinlige ulaştı. bayram sonrası da herhangi bir şikayet gelmedi. matkap da eski bir ürün oldugu için tam kaliteymiş banamısın demedi  :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #28 : 21 Ekim 2014, 10:56:58 »
Özellikle bileme için gerçekten çok güzel. Bayramda bizimkilerin yanına gittiğimde 15-20 bıçak önüme konuluyor bile diye. Neredeyse hiçbirinde ağız kalmamış oluyor. Böyle zamanlarda olmasını isteyeceğim bir şey :)  Bende de ufak bir devir ayarlı masaüstü taşlama var. Bunu görünce heveslendim sırf bileme için mini bir zımpara makinesi yapacağım. 

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #29 : 21 Ekim 2014, 21:11:41 »
Çok hoş bir makine olmuş her eve lazım bundan bir tane  :2up
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.