Bıçak Sanatı - Forum

DUA ZAMANI

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: DUA ZAMANI
« Yanıtla #20 : 14 Mayıs 2014, 16:45:35 »
Yaşarız. Koşullar aynı kaldığı sürece sonuçlar da aynı olacaktır.

Einstein ne güzel söylemiş: "Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir" diye; devletimizin "icraat"ları gibi. Duamızda ölene rahmet, yaralıya şifa kadar ve belki daha fazla Allah'tan devlet erkanına akıl ve insaf da isteyelim.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #21 : 14 Mayıs 2014, 16:50:16 »
dışarıda olanlar için içeride kalanlara dair umut beslemek, çaresizce beklemek... ne büyük sıkıntı.... Allah kalanlara sabır versin...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 14 Mayıs 2014, 17:01:32 »
Emin, bence Allah artık sabır vermesin. Kaynayan tenceredeki kurbağanın sabrına dönmeyi aştı bu sabır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #23 : 14 Mayıs 2014, 17:19:13 »
yapılacak birşey varsa ve biliyorsa birileri bunu, yapalım gelecek günler için. bu konuda herkes ile aynı fikirdeyim.

fakat ben sabrı bekleyen olmak konumu üzerine söylemiştim. öyle veya böyle hayatımızda çaresiz kaldığımız anlar var. o anlara dair sabır diliyorum. gelecekte yapılacak hiçbir şey, dünü geri getirmeyecek. ve orada bekleyenler var, hayatını kaybedenler var... orada olmak... abi bişiy diyemiyorum ki...  :(
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #24 : 14 Mayıs 2014, 17:37:14 »
Hep bir ağızdan herkes hayır dese yeter aslında. Kaybedilenler için artık çok geç ama bir sonraki kaybedileceğe karşı mücadele etmeli.
Namık Kemal
Instagram'da ben

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #25 : 14 Mayıs 2014, 19:24:23 »
Yine aynı döngüye doğru gidiyoruz. Taziye ve üzüntüyü siyasi tartışmaya çevirmeyelim lutfen.
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2014, 19:27:32 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #26 : 14 Mayıs 2014, 20:00:29 »
Bu bir siyasi tartışma değil. Yarın öbürgün bir başka 300 kişi daha ölmesin istiyoruz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
« Yanıtla #27 : 14 Mayıs 2014, 20:22:54 »
Tasarladığınız bir sistemde sahada arıza görüldüğünde bütün mühendislik ekibi olarak toplanıp cihazın karşısına geçip  hep beraber mücadele edip, hep beraber hayır diyerek çözmüyorsunuzdur. Hatta çalıştığınız yerdeki iş güvenliği uzmanlarına sorun, bir kaza sonucu yaralanma/ölüm olduğunda onlarda birdaha olmaması için çözümü böyle hep beraberce hayır deyip direnerek aramıyor. Dolayısı ile kasdınızın "bir daha olmasın" pek ikna olamadım sayın meslektaşım. Türkiye de dini dili milleti ırkı siyasi görüşü ne olursa olsun, ne bugün ne de dün 300 madenci ölsün diyen yoktu/yoktur.

Birbiri ile taban tabana zıt görüşteki arkadaşlarımın hepsi bugün üzgündü. Ben dahil çoğu pek verimli çalışamadı. Toplantılarda suratlar bir karış vs. Neden oldu bir daha olmasın soğukkanlılıkla ele alınması gereken teknik bir konu. Bu çalışmanın sonucunda ortaya çıkacaklara göre varsa ihmali olanların karşılığını görmesi kısmen adli kısmen siyasi.

Ancak şu an acıyı paylaşıp azaltmanın vakti...
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2014, 20:27:00 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #28 : 14 Mayıs 2014, 20:47:20 »
Can sıkıntısıyla işten çıktım. İlk ışıkların kuyruğu iki ışık kadar bekletiyor. Yol da bölünmüş. Ben bu halde ışık kuyruğunda beklerken dikiz aynamdan karşı taraftan ama arkadan gelen bir araç gördüm. Koskoca bir halk otobüsü ters yönden bastırmış kavşağa giriyordu. Bunu bu kavşakta onlarca defa gördüm. Biri bir şeyler değiştirmezse birilerinin bir gün orada canı yanacak.

Bir şeylere bir yerden hep beraber hayır demeye başlamamız gerek. İş yerindeki bir iki arkadaş, otobanda geri vitese takıp kaçırdığı kavşağa geri giden şöförlere hep korna çaldığımı duyunca Marslı muamelesi yaptılar. Yok adam çeker vururmuş falan. Ben her seferinde çalarsam belki bir kişi daha görecek benden, sonra bir daha... Prof. Tankut Öktem, otoyolda geri giden bir araç yüzünden öldü. Ben bir korna çalıp serserinin birinin beni vurma olasılığını göze almışım çok mu?
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarık

• 205
  • Meslek: teknisyen
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #29 : 14 Mayıs 2014, 22:02:08 »
ne yazılır oradaki acı nasıl tarif edilir her ölüm zamansız zaten vefat edenlere allahtan rahmet geride kalanlara sabır dilerim

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #30 : 14 Mayıs 2014, 22:46:50 »
34 yaşındayım ve hayatım boyunca terör şehidi ve maden kazası haberleri dinledim. malesef ülkemizde bu iki kötü habere bir alışılmışlık var. ama olsun bizler müslümanız, Allahımız var. sabır ederiz, ölenlere Allahtan rahmet dileriz olur biter. bir sonra ki habere de hep hazırlıklıyız. ''ölenlere rahmet, kalanlara sabır-vatan sagolsun, terörü lanetliyoruz'' daha ne yapalım ki. profillerimize siyah kurdelayı da kopyalayıp yapıştırıyoruz. haa 2 gün sonra en begendigimiz bıçagı profil resmi yapıcaz ama ne var bunda olay geldi geçti...
Eylem ustaya katılıyorum. çok zor ama önce ulus olmayı, sonra hayır demeyi ögrenmemiz lazım. yoksa ulus olarak tıpkı madenci kardeşlerimiz gibi yerin dibine gömülecegiz
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #31 : 14 Mayıs 2014, 23:13:26 »
ölen tüm

Zahirin yokken ahirin nicedir?
Güzel göz çokken ebed olan nerdedir?
Alimin toyken arifin hanidir?
Yarının yokken bugün coşmak niyedir?
Katran kara nefesler, dayanılmaz haberler,
Türkiye dinler, Soma inler,
Biçare kaldı, kanar gönüller,
Behiç Erdağı.

SOMA' da yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı, metanet, dayanma sabrı dilerim.

:( :( :(

Makamları cennet olsun, allah kimsenin başına böyle bir acı vermesin. kimseyi babasız, kimseyi evlatsız bırakmasın. :(
kimseleri de böyle ağır şartlarda çalışma mecburiyetinde bırakmasın. allah yar ve yardımcıları olsun.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #32 : 14 Mayıs 2014, 23:20:47 »
Sırada nükleer santral var. Eğer yapılmasına birileri engel olmazsa diye söylüyorum:

Eve iyot haplarından -bulabilirseniz- alın, olmadı tentürdiyot. Sızıntı haberinden sonra iyot alarak tiroit bezlerinizi doyurursunuz, tiroit kanseri riskiniz azalır. Başka bir kanserden biraz daha geç ölür, fazladan biraz daha yaşamış olursunuz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #33 : 15 Mayıs 2014, 00:08:12 »
Allah rahmet eylesin başkada diyecek söz yok.Ama yapılması gereken çok şey var.
3 gün yas ilan edildi ölenlere saygıdan fazla söz etmemek lazım lakin sonrası esip gürlenmesi gerekiyor.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
« Yanıtla #34 : 15 Mayıs 2014, 00:36:15 »
MİLLİ YAS İLAN ETMİSLER ŞEREF YOKSUNLARI BU MİLLİ UTANÇ GÜNÜDÜR YAS DEĞİL

Rookie

• *
  • 14
« Yanıtla #35 : 15 Mayıs 2014, 00:42:52 »
Allah kalanlara sabır şehitlerimizede rahmet eylesin.

Rookie

• *
  • 14
« Yanıtla #36 : 15 Mayıs 2014, 00:43:53 »
Allah kalanlara sabır şehitlerimizede rahmet eylesin.

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #37 : 15 Mayıs 2014, 01:29:17 »

Bu ölen işçilerimize saygısızlıktır. İzin verinde bugün yas tutalım.

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
« Yanıtla #38 : 15 Mayıs 2014, 02:42:47 »

Bu ölen işçilerimize saygısızlıktır. İzin verinde bugün yas tutalım.
Kusura bakmayın ama ben yas tutamam, ben şimdi ölen o işçiler adına  yetim kalan dul kalan o insanlar adına orda ciğeri yananlar adına sorumlularına kin tutmakla meşkulüm onlar cezalandırıldıklarında bende yas tutacağım ve onlar için dua edip ağlayacağım ama şimdi değil şimdi değil.

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #39 : 15 Mayıs 2014, 03:16:06 »
DUA ZAMANI

Bu başlık birilerine kin kusmanız için açılmamış. Başsağlığı ve taziye amaçlı açılmış.