Bıçak Sanatı - Forum

antakyadaki sıcak demirciler

burakc

• *
  • 6
  • Meslek: ögrenci
  • Yer: hatay
antakyadaki sıcak demirciler
« : 05 Mayıs 2014, 17:55:16 »
antakyada bildiğiniz sıcak demirci ustası var mı?tanıdık olmasına da yok sadece kabaca mevkisini söylemeniz de yeterlidir.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
Ynt: antakyadaki sıcak demirciler
« Yanıtla #1 : 05 Mayıs 2014, 19:12:08 »
Demirciler çarşısı var köy garajları civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam sorarsanız tarif ederler herhalde.
Orda 6-7 tane demirci var aynı sokakta. En iyisi sanırım Şahin usta.
Bu demirciler keski, çekiç, orak makas vb için oldukça iyiler ama bizim gibi profesyonel anlamda bıçak yapabileceklerini sanmıyorum

burakc

• *
  • 6
  • Meslek: ögrenci
  • Yer: hatay
« Yanıtla #2 : 05 Mayıs 2014, 20:38:19 »
eyvvalah hocam sagolasın.bıçak değilde ahşap için alet bakıyorum.sıyırgı,ışkı gibisinden ilkel el aleti.

Asniper

• *
  • 9
  • Meslek: mühendis
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 05 Mayıs 2014, 21:43:01 »
kardeş uzun çarşı içinde 2-3 dükkan var. bunun haricinde belediye aşevi civarında 1-2 dükkan daha var.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2014, 08:25:49 »
kardeş uzun çarşı içinde 2-3 dükkan var. bunun haricinde belediye aşevi civarında 1-2 dükkan daha var.

Antakya ya en son ne zaman gittiniz.
Uzun çarşıda demirci yok artık. Tabi gözden ara sokaklarda gözden kaçmamışsa. Ama haftada 2-3 kez geçerim hiç çekiç sesi duymadım

Asniper

• *
  • 9
  • Meslek: mühendis
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2014, 22:00:28 »
geçen hafta sonu ve her hafta sonu antakyadayım işim gereği maalesef :-S. uzun çarşıda bizzat imalat yapan yok doğrudur. fakat yaptıklarını satanlar var bildiğim kadarıyla. uygun dükkanı bulup sorarsan yardımcı olacaklardır zannederim.