Bıçak Sanatı - Forum

Ev yapımı biley seti :)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Ev yapımı biley seti :)
« Yanıtla #20 : 04 Mayıs 2014, 21:36:02 »
Zımparayı cama yapıştırmak için sprey yapıştırıcı kullanan arkadaşlar da vardı galiba. Bu sprey yapıştırıcının marka modeli nedir bilen var mı? Bir de camdan zımparayı sökmenin yolunu ?

Selamlar
Ahmet
PSA yapıştırıcı kullanılıyordu.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #21 : 04 Mayıs 2014, 21:47:42 »
Bende zımparada bileme yapan biri olarak beğendim, güzel olmuş  :2up
Çok teşekkür ederim Salim abi :) senin tekniklerden kopyalama yaptım biraz  ^-^
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #22 : 04 Mayıs 2014, 21:49:04 »
Olmuş. Ben büyükçe bir cam kullanıyorum. Temperli cam olursa daha iyi olur.
Teşekkürler abim, temperli cam nedir bilmiyorum ama bir de üstün yönü ne oluyor normal cama göre ::)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #23 : 04 Mayıs 2014, 21:52:22 »
altta çift taraflı bant olması sorun çıkarmıyor mu? bant esneme yapar
Aynen Salim abimin de dediği gibi üstad çok ince bir bant zaten hatta normal banttan bile ince neredeyse, ayrıca yapıştığında sökmesi çok zor herhangibir esneme söz konusu bile olmadı saygılarımla. :)
Zımparalarda  P10000-P20000  mi gördüm ne  ??? zımparalar kaç kum?
Bu arada zımparalar belki resimde net değildir ben önlü arkalı olarak sırayla: 400-600   800-1000  1200-2000 kum kullandım
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #24 : 04 Mayıs 2014, 22:02:54 »
Kırmızı plastik tip içindeki, ruj gibi çevirdikçe çıkan, macun kıvamındaki bildiğimiz pritt mi ? Cam gibi bir yüzeyde iş görecek kadar kuvvetli ise çift tarflı bant vs uğraşmaya gerek yok. Camdan çift tarflı bandı sökmek çok zor olur.

Özgür , temperli cam sertleştirilmiş cam bu arada, kırılmaya karşı falan dayanıklı olur. Pek kolay kesilmez, kırılmaz dağılmaz. Aklıma gelen en kolay temin yeri eski buzdolapları. Buzdolabı cam rafları temperlidir genelde.

Selamlar
Ahmet

Zımparayı cama yapıştırmak için sprey yapıştırıcı kullanan arkadaşlar da vardı galiba. Bu sprey yapıştırıcının marka modeli nedir bilen var mı? Bir de camdan zımparayı sökmenin yolunu ?

Selamlar
Ahmet

Ahmet pritt kullanıyorum sökmesi de bir o kadar basit oluyor.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

« Yanıtla #25 : 04 Mayıs 2014, 22:13:49 »
Kırmızı plastik tip içindeki, ruj gibi çevirdikçe çıkan, macun kıvamındaki bildiğimiz pritt mi ? Cam gibi bir yüzeyde iş görecek kadar kuvvetli ise çift tarflı bant vs uğraşmaya gerek yok. Camdan çift tarflı bandı sökmek çok zor olur.

Özgür , temperli cam sertleştirilmiş cam bu arada, kırılmaya karşı falan dayanıklı olur. Pek kolay kesilmez, kırılmaz dağılmaz. Aklıma gelen en kolay temin yeri eski buzdolapları. Buzdolabı cam rafları temperlidir genelde.

Selamlar
Ahmet

Selamlar
Ahmet

Ahmet pritt kullanıyorum sökmesi de bir o kadar basit oluyor.
Bilgi için çok teşekkürler üstadım :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #26 : 05 Mayıs 2014, 03:00:55 »
Evet Ahmet bey bildiğimiz pritt.  :)
Ben çocukların kinden çalıyorum.   :D
Okinawian

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #27 : 05 Mayıs 2014, 07:18:02 »
ylnız temperli cam orta kısımdan gelen darbelere karşı mukavemetli olup kenardan gelecek en uzak darbede tuz buz olur bilginize

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #29 : 05 Mayıs 2014, 09:21:40 »
Dumru kardeşim güvenlidir gelmezse para iadesi de yapıyorlar. Ben sürekli kullanırım lakin puanları yüksek satıcıları tercih et sorun yaşamazsın.
Okinawian

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #30 : 05 Mayıs 2014, 09:57:11 »
Aliexpress aslında aracı, doğrudan satıcı değil. Biraz bizim sahibinden.com'a benziyor. Ürün eline gelmez ise yahut kırık dökük gelir ise itirazda bulunuyorsun, satıcı bir cevap veriyor vs. vs. Şimdiye kadar 3-4 kez kullandım bir derdim olmadı, kırık çıkan bir ürünün fotosunu gönderip paranın tamamını geri aldım. Linkteki bileme aparatının paslanmazdan olanı var, daha sağlam duruyor. Uygun ebatta kesilmiş düzgün taş bulunabilse, metal kısım bir şekilde halledilir bence.

http://www.aliexpress.com/store/product/Professional-Kitchen-Knife-Sharpener-Sharpening-NEW-Updated-Fix-Fixed-Angle/312182_772594855.html

http://www.aliexpress.com/item/Professional-Kitchen-Knife-Sharpener-Sharpening/772660449.html

Selamlar
Ahmet 

Bu iyiymiş:)
http://www.aliexpress.com/item/Upgraded-Version-Fixed-Angle-Knife-Sharpener-Kitchen-Knife-Sharpener-4-Sharpening-Stones-Sharpener-For-Knives/1429047886.html?s=p

Buradan nasıl alışveriş yapabilirim ve güvenli midir?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #31 : 05 Mayıs 2014, 11:40:02 »
Bende plastik olanı var size tavsiyem metal olanını almanızdır. Değişik taşlar aynı sitede satılıyor. 3000 grite kadar var. İş görüyorlar.
Okinawian

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #32 : 05 Mayıs 2014, 16:10:42 »
Bu iyiymiş:)
http://www.aliexpress.com/item/Upgraded-Version-Fixed-Angle-Knife-Sharpener-Kitchen-Knife-Sharpener-4-Sharpening-Stones-Sharpener-For-Knives/1429047886.html?s=p

Buradan nasıl alışveriş yapabilirim ve güvenli midir?

Dünyada güvenilir sitelerin üst sıralarında yer alır,satıcının notuna göre alırsanız hiç bir sıkıntı olmaz
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)