Bıçak Sanatı - Forum

Markalama Damgaları

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
Markalama Damgaları
« : 19 Nisan 2014, 22:07:15 »
Arkadaşlar selam,

Geçen hafta sipariş ettiğim sıcak ve soğuk deri damgaları, mühür mumu damgası ve çelik damgası (resimde yok) elime geçti ve sizinle paylaşmak istedim.. Biraz tuzlu bir iş ancak ben sonuçlardan çok memnun kaldım... Bir tek çelik damgalamak için yaptırdığım damgadan henüz sonuç alamadım..bu ürünle ilgili durum ise şu: ne kadar sert vurduysam nafile sadece logo yuvarlağının bir yanı atıyorum çıkıyor gerisi çıkmıyor, bir daha vursam şekli kayacak..Sanırım ya çok ağır bir çekiç veya hatta bu iş için yapılmış kollu yaylı bir pres lazım..zira damgada problem yok gibi..ne kadar vursam logonun keskinliğinde bi eksiklik yok..

Bu arada merak edenler için ürünleri Çelik Pantograf'tan Fatih beye yaptırdım.. Kendisine 0532 323 89 57 nolu telefonundan ulaşabilirsiniz..

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Markalama Damgaları
« Yanıtla #1 : 19 Nisan 2014, 23:05:43 »
Gayet güzel olmuşlar. Çelik içinde önceden işe yaramaz bir parçada tekrar denemelisin bence. İkinci vuruştada kaydırmadan tekrardan vurabilirsin diye düşünüyorum. Yine ağır bir çekiçle dene bence de. Tabi ben numaratör gibi markalama yöntemlerini düşünerek söylüyorum. Bu türde geniş yüzeyde nasıl olur tecrübem yok. Ama tahminim tam düz vurmadığın için böyle bir sonuç aldığın. Hayırlı olsun  :2up

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #2 : 19 Nisan 2014, 23:14:32 »
Damga vuracagın yere sabitlemek için kılavuz türü bir şeyler düşünsen damga kaymaz gibi geliyor bana
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

« Yanıtla #3 : 19 Nisan 2014, 23:15:56 »
Güle güle kullanın çok güzel :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 19 Nisan 2014, 23:17:48 »
Kılavuz güzel fikirmiş. Basit bir kalıp hazırlanabilir bunun için.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #5 : 20 Nisan 2014, 00:44:37 »
Güle güle kullanın. Ben çeliğe damga vururken tavsiye üzerine 2kg'lik çekiçle bir kere sağlam vuruyorum. Şimdiye kadar iyi sonuç aldım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #6 : 20 Nisan 2014, 00:49:39 »
Güle güle kullanın. Ben çeliğe damga vururken tavsiye üzerine 2kg'lik çekiçle bir kere sağlam vuruyorum. Şimdiye kadar iyi sonuç aldım.
Doğukan, güle güle kullan. Eylem Usta ya aynen katılıyorum, ağır çekiçle iyi bir vuruş sorunu çözer.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 20 Nisan 2014, 01:08:33 »
Sağlam vurmayı açmam gerek. Perçin başı ezer gibi tık tık değil ama ölümüne de vurmamalı. Cam çivisini çama bir vuruşta çakacak güç gibi bir vuruş.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #8 : 20 Nisan 2014, 01:55:05 »
Vurma işi için bu tarz bir şeylerde yapabilirsin

Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #9 : 20 Nisan 2014, 13:51:03 »
Hayırlı uğurlu olsun. Bende deri markalama için kendim bir şeyler düşünmüştüm, sizinkiler çok başarılı olmuş. Acaba fiyatlarını paylaşabilir misiniz.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Doğukan

• 232
« Yanıtla #10 : 20 Nisan 2014, 14:26:19 »
Önerileriniz için çok teşekkürler... Ağır bir çekiçle deneyeceğim, ve Tufan beyin gösterdiği klavuzdan da bir tane kendime imal edicem (2kglik çekiçle vururken daha cesur olurum :) ).. Fiyat konusunda tek tek bilemiyorum zira toptan fiyat aldım...toplamda 6 adet mühür yaptırdım ve ufak-büyük, pirinç çelik ortalama tanesi 200TL'ye yaklaştı... Fiyatı arttıran büyük çelik olan deri damgaları ile çelik damgası oldu..

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #11 : 20 Nisan 2014, 22:29:22 »
Hayırlı uğurlu olsun.. Gerçekten çok güzel bir marka bulmuşsunuz.. MKE nin kine benziyor :2up :2up
Acaba diyorum biz kendimiz yapamaz mıyız kendi marka kalemimizi? Benim aklımda buyük bir matlap ucundan bir marka kalemi yapmak var ama olur mu??  denemeden bir ustalarımıza sormuş olalım bu vesileyle..  ::)
"Maksatların anası sabırdır"

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #12 : 20 Nisan 2014, 22:35:53 »
Bu markalamayı ısıl işlem öncesi mi yapıyorsunuz ? Isıl işlem sırasında sıkıntı çıkartma ihtimali oluyor mu?

Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

« Yanıtla #13 : 20 Nisan 2014, 22:47:35 »
Doğal olarak ısıl işlem ( su verme ) öncesinde olmalı. Su verme sonrasında çelik sertleşeceği için...

Doğukan

• 232
« Yanıtla #14 : 21 Nisan 2014, 00:25:33 »
Orhan bey,

Bence matkap ucu yerine pirinç çalışmak için daha kolay olacaktır.. Sadece bir adet deri için gerekecek ise Çelik pantograftan bir fiyat sormanızı tavsiye ederim.. zira 1-2cm çapında tek pirinç damga için uygun bir rakam alabilirsiniz diye düşünüyorum... Bir başka yöntem ise pirinç saçtan CNC kesim yaptırıp kesilmiş 2-3 sacı üst üste yapıştırmak sonuç verebilir diye düşünüyorum..

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #15 : 21 Nisan 2014, 01:36:27 »
Orhan bey,

Bence matkap ucu yerine pirinç çalışmak için daha kolay olacaktır.. Sadece bir adet deri için gerekecek ise Çelik pantograftan bir fiyat sormanızı tavsiye ederim.. zira 1-2cm çapında tek pirinç damga için uygun bir rakam alabilirsiniz diye düşünüyorum... Bir başka yöntem ise pirinç saçtan CNC kesim yaptırıp kesilmiş 2-3 sacı üst üste yapıştırmak sonuç verebilir diye düşünüyorum..

Evet pirinç işlenbilirlik açısından iyi bir malzeme.. Ancak çeliğe damga vurmak gibi bir sertliğe sahip midir? Hiç denemedim ama ocakta tavladıktan sonra çeliğe suyunu vermeden vurulduğunda pirinç'in dayanımı nasıldır ? Deride elbette iş görür pirinç fakat benim gayem tek bir marka kalemim olsun.. Çelikte de kullanayım.. Deride de.. Hatta kimi zaman balçak veya kızdırıp kabzede..  çok mu şey istedim acaba.. ::)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #16 : 21 Nisan 2014, 02:00:45 »
Orhan Bey Celik damgalama için çelik bir damga gerekir,bununla dağlama yapamazsiniz suyu kaçacaktir.
Deri izleme için pirinç ki bu maliyetli olacaktir(pantografla yapilacaksa bunun önce klişesi yaptirilir cncde durum farkli ) bence iyi kullanildiği takdirde bir magnezyum klişede hem dağlama hemde deri izlemede fevkalade işinizi görecektir kot etiketleri yapan bir firmada bir klişe ile yüzbin üzeri dağlama yapilabildiğini tecrübe ettim tabii siz daha fazla üretim yapacaksaniz yada çok paraniz varsa durum değişir ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #17 : 21 Nisan 2014, 02:48:17 »
Orhan Bey Celik damgalama için çelik bir damga gerekir,bununla dağlama yapamazsiniz suyu kaçacaktir.
Deri izleme için pirinç ki bu maliyetli olacaktir(pantografla yapilacaksa bunun önce klişesi yaptirilir cncde durum farkli ) bence iyi kullanildiği takdirde bir magnezyum klişede hem dağlama hemde deri izlemede fevkalade işinizi görecektir kot etiketleri yapan bir firmada bir klişe ile yüzbin üzeri dağlama yapilabildiğini tecrübe ettim tabii siz daha fazla üretim yapacaksaniz yada çok paraniz varsa durum değişir ;)

Teşekürler Kaya bey.. Ben zaten öncelikli olarak çelik damgalama ihtiyacımı karşılamak istiyorum.. Bu işleri amatörce ve hobi maksatlı yaptığımız için, hazır almaktansa kendimizin yaptığı daha değerli gibime geliyor.. On oniki lik bir matkap ucunun dibine kendime özgü bir amblem çıkarta bilirsem dememlere başlayacağım.. Elbette suyunu kaçırmadan  ;) hoş yapayım da varsın suyu kaçsın.. Matkap ucu bol nede olsa.. + birkere becerdimi ikincisi zor olmasa gerek.. ::)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #18 : 21 Nisan 2014, 09:05:31 »

Teşekürler Kaya bey.. Ben zaten öncelikli olarak çelik damgalama ihtiyacımı karşılamak istiyorum.. Bu işleri amatörce ve hobi maksatlı yaptığımız için, hazır almaktansa kendimizin yaptığı daha değerli gibime geliyor.. On oniki lik bir matkap ucunun dibine kendime özgü bir amblem çıkarta bilirsem dememlere başlayacağım.. Elbette suyunu kaçırmadan  ;) hoş yapayım da varsın suyu kaçsın.. Matkap ucu bol nede olsa.. + birkere becerdimi ikincisi zor olmasa gerek.. ::)
Cıva çeliğide kulanabilirsiniz işlemesi kolay olur.Sertleşincede herhalde performans gösterir.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #19 : 21 Nisan 2014, 11:16:40 »
Yalnız matkap uçlarının arkası çokta sert değil. Kayma yaparsa mandreni yemesin diye yumuşatıyorlar veya sertleştirmiyorlar