Merhaba değerli üstadlar ve sevgili arkadaşlar yeni bitirdiğim naçizane bir bıçağı sizler ile paylaşmak istedim.
Bu bıçağın kılıfında değişik bir çalışma yapmak istedim. Bazen doğada uzun soluklu molalarda belde taşınan bıçak çayır çimen üzerinde gerinirken ,şekerleme yaparken ,şevketi bostan hallerinde rahatsızlık verebiliyor.
Hemen tak çıkar basit bir tutuş olsun fakat sağlamda olsun istedim. Aynı zamanda gene kemere takmak için bir brit yeri de mevcut.
Kabza da bulunan ip deliği için kullanılan pirinç boru iç içe geçen iki borudan ibaret ,dış kısımdaki sabit iç kısımdaki çıkabiliyor. Bu şekilde olmasının sebebi bir kaytan gibi kullanılabilmesi için kaytan milinin bir ucu kav'a diğeri kabzadaki bu pirinç içerisine yerleştirilip üzerine bir şapka yada vs bir materyal ile bastırılıp kaytan hareket ettirilir. Hiç panik yok endişelenmeyin siz ateş yakmaya çalışırken bizi arayanlar bulur arada geçen zamanda sıkılmamış olursunuz.

Kaytan ile ateş yakmak gerçekten ızdırap verici olabiliyor

Hayatı idame konusunda tecrübeli arkadaşların affına sığınarak yazıyorum.
Model olarak daha da geliştirilebilir tabi
Çelik 1075 Kumlama yapamadım işi nitrik ile halletmeye çalıştım yarı mat hafif pütürlü bir yüzey oldu
Kabza Çitlenbik akrilik Lineer --pimler piriç-- krom boru pim kılıfı olarak kullanıldı
Kılıf Kösele --Vaketa --kuzu derisi
Toplam uzunluk 23 cm
Namlu 11 cm
Sertlik 58 --61 HRC Isıl işlem için Taner ustama çok teşekkür ederim
resim upload