Merhabalar,
Konuyu Emre ve Sefa hocaya danıştım ancak Emre hocam konunun burada paylaşılmasının faydalı olacağını öngördüğü için buraya da açayım dedim.
Şimdi kampta kullanılmak üzere sapsız bir balta başı yapma fikrim var. Çizimlerini yapmaya başlayınca paylaşacağım ama henüz işe başlamadan aklımda sorular oluştu. Tek yönlü taşlama açısıyla "chisel grind" işleyeceğim ve baltanın arka kısmı da ufak kesme işlemleri ve delme işleri için bıçak şeklinde olacak.
Bütün bunları ve aşağıdakileri göz önüne alarak;
-Sürekli olarak 7/24 odun kesme işinde kullanılmayacağı için ve kampta sürekli olarak taşınacağı için ağırlığı göz önünde bulundurarak çok kalın olmaması gerektiğini düşündüm. Ancak sonuçta yine bir balta olacağı için de 3-4 mm olması imkanı yoktu. Optimum kalınlık sizce ne olmalıdır?
-Bir de çelik konusuna gelelim. Bant zımparam olmadığı, taştan da uzak duracağım için eğe ile çalışabileceğim kadar işlenebilir ama ağzı kolay bozulmayacak, kesmede çok kullanışlı olacak kadar da dayanıklı bir malzeme lazım. Bu konudaki fikirlerinizi de paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar,
TT