Bıçak Sanatı - Forum

ilk bıçaklarım...

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
ilk bıçaklarım...
« : 01 Kasım 2010, 09:23:01 »
özgür beyin gönderdiği ck67 lerin gelmesiyle beraber hemen icraata başladım. pazar günü çatıda iki bıçak profilini çıkarmaya çalıştım, yanlız zımpara makinesi olmayınca akşama kadar ancak bu kadar çıkarabildim. baya bir terledim ama müthiş keyifliydi. bugün hemen sizlerle paylaşmak istedim. saygılar.

« Son Düzenleme: 01 Kasım 2010, 09:26:17 Gönderen: murat güleç »

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: ilk bıçaklarım...
« Yanıtla #1 : 01 Kasım 2010, 09:41:16 »
en yorucu kısmı halletmişsiniz gibi, sizin bir günde hallettiğiniz bu kısım bende yaklaşık 20 saat kadar sürmüştü :'( o yüzden artık matkapla çürüterek profil çıkarmayı düşünemiyorum bile :D :D

çok iyi gidiyorsunuz, devam... :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #2 : 01 Kasım 2010, 09:56:36 »
elinize sağlık güzel bir sürece girmişsiniz,,bundan sonrası dahada zevkli hayallerinize sınır koymayın...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 01 Kasım 2010, 10:47:27 »
Kolay gelsin.  ;)

Arttırdığını düşündüğüm aradaki o parçadan da atölyede kullanmalık, pratik bir bıçak yapmanı ve bu sırada da aklına yatmayan bir kaç aşamayı denemeni öneririm.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #4 : 01 Kasım 2010, 10:51:35 »
Kolay gelsin.  ;)

Arttırdığını düşündüğüm aradaki o parçadan da atölyede kullanmalık, pratik bir bıçak yapmanı ve bu sırada da aklına yatmayan bir kaç aşamayı denemeni öneririm.

eylem bey o artan parçaya bir bıçak formu verip ısıl işlem denemesi yapıcam. bu sayede asıl bıçakları ısıl işlemde harcamamış olurum diye düşünüyorum.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #5 : 01 Kasım 2010, 11:53:06 »
Murat bey kolay gelsin,hızlı bir başlangıç olmuş,gelir gelmez başlamışsınız tebrikler, :2up

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #6 : 01 Kasım 2010, 13:06:40 »
beyler teşekkürler. fatih bey çelik gelince sanki yıllardır görmediğim bir dostuma kavuşmuş gibi oldum. dostumu hiç bekletmeden hemen muhabbete geçtik. :)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #7 : 01 Kasım 2010, 13:34:12 »
matkaba takilan sapli ya da balon tabir edilen rulo biciminde zimparalar var ,degisik caplarda olabiliyorlar ve  lastik rulolara takilan zimparalarin degistirilmesi de mumkun. Profillerin duzeltilmesinde cok ise yarayabilirler. Kolay gelsin
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #8 : 01 Kasım 2010, 14:03:28 »
Güzel profiller, devamını bekliyoruz merakla  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #9 : 01 Kasım 2010, 14:26:23 »
teşekkürler devamını en kısa sürede gelecek . dostumla daha çok muhabbet edicem.

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #10 : 01 Kasım 2010, 14:33:15 »
matkaba takilan sapli ya da balon tabir edilen rulo biciminde zimparalar var ,degisik caplarda olabiliyorlar ve  lastik rulolara takilan zimparalarin degistirilmesi de mumkun. Profillerin duzeltilmesinde cok ise yarayabilirler. Kolay gelsin

sayın circassian şu an için bir şerit zımpara makinesi projem var profili hazır malzemelerini tedarik ediyorum. onu ayağa kaldırabilirsem bu tür şeylere ihtiyacım olmayacak. teşekkürler.http://www.bicaksanati.com/forum/ev-yapimi-gerecler/serit-zimpara-makinesi-icin-yardim/

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #11 : 24 Kasım 2010, 09:48:51 »
beyler bayramda biraz çalıştım ama yine bitiremedim. çok yavaş ilerleyebiliyorum. :( tantonun talaş kaldırma işi bitti sayılır yanlız sap kısmında kararsızım. diğer bıçağın talaş kaldırma işlemi devam ediyor. bir de hep ısıl işlem yapma arzum vardı bayram tatilinde dayanamadım, artan çelikten bir parçaya fındık kabuğu ve saç kurutma makinesi kullanarak ısıl işlem denemesi yaptım. ayçiçek yağında suyunu verdim. birer saat arayla 220 derecede menevişledim. tek sorunum biraz acele ettim talaşı tam kaldırmadan kalın bir ağız açısıyla sertleştirdim. ve bıçağın ağız kısmını bir türlü iki tarafı denk bir şekilde düzleyemiyorum. en altta görünen bıçak. (fotoğraf makinem şarj olmuyor bazen doluyor bazen dolmuyor onun için çok detaylı fotoğraf çekemedim) saygılar.

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #12 : 24 Kasım 2010, 10:07:44 »
 ???perçin deliklerini delmedenmi su verdin,eğer öyleyse nasıl deleceksin malzemeyi ?hıım şimdi anladım, en sondaki tantoyu kastediyorsun sanıyorum.
bende çizgi tutturamam diye en basitinden başladım,tanto ve hançerler oldukça zor taşlama açıları olan kesiciler.kolay gelsin ustaların yorumlarını bekleyelim bakalım.
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2010, 10:13:52 Gönderen: fatih Aydın »

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #13 : 24 Kasım 2010, 10:11:16 »
fatih bey inan bilmiyorum. sertlerştirmeden önce sadece aklımda bir deneme yapmak vardı.

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #14 : 24 Kasım 2010, 12:11:41 »
tekrardan suyunu kaçırmak gerekecek veya daha sert elmas uçlarla delinecek tabii varsa öyle bir uç,neyse bazen insan acele ediyor bende bıçağın deliklerini delerken acele ettim bir delik bir kaç mm üstten delmişim. :-[

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #15 : 24 Kasım 2010, 15:22:29 »
Tüm bıçağı değil de sapı ısıtın derim.  ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #16 : 24 Kasım 2010, 16:40:34 »
Bıçak suyun içinde, sap dışarıda şalümo ile olabilir mesela. Çaktırmayın kopya çektim  :2up

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #17 : 24 Kasım 2010, 17:41:51 »
matkapla delmeye çalışıcam baktım olmazsa bazı yöntemleri deneme aşamasına geçeriz.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #18 : 24 Kasım 2010, 17:50:36 »
Bıçak suyun içinde, sap dışarıda şalümo ile olabilir mesela. Çaktırmayın kopya çektim  :2up

Matkapla delemezsiniz eğer düzgün sertleşmişse. Ancak yukarda denildiği gibi kuyruk dışarda kalacak şekilde bıçağı suda tutun ve kuyruğu kırmızı tona kadar ısıtın ve kendi halinde soğutun. Bu durumda büyük ihtimal yeni bir matkap ucuyla delebilirsiniz. Eski uç delemeyebilir çünkü sonuçta sadece kritiğe kadar çıkıp normalize edermiş gibi havada soğutuyoruz. Yumuşatma tavını bu yöntemle yapmak imkansız...

Kipmen Sanat web sitesi

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #19 : 24 Kasım 2010, 18:00:18 »
bu haliyle eğe işliyor burdan acaba sertleşmediği sonucunu çıkarabilirmiyiz.