Bıçak Sanatı - Forum

Küçük Tahra

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
Küçük Tahra
« : 06 Nisan 2014, 22:39:43 »
Merhaba arkadaşlar geçtigimiz haftasonu ocağın başına geçtim birparça rulman çeligi vardı onu dövmeye başladım  önce kabza kısmını yaptım  bir bıçak diye başlamışken birde baktım küçük tahra olmuş, motrun heybesinde taşırım artık deyip teselli oldum, Bu hafta'da kabzeyi bitirdim, bakalım begenecekmisiniz?

Çelik      :Eski rulman'dan
Kabze    :Ceviz
Işılişlem :Yagda
Sertlik    :?
Boyut     :Toplam 34cm En45mm.
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Küçük Tahra
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2014, 23:19:43 »
Ellerinize sağlık güzel olmuş. Bu formda bir tahra tam olarak ne için kullanılır?  :2up

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2014, 23:20:48 »
Mehmet abi ellerine sağlık güzel olmuş.
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2014, 23:27:06 »
Eline sağlık abi dağda bayırda lazım olur :2up  Bunun sertliği yüksektir rulmanlar 52100 benzeri malzemeden yapılıyor.(Menevişi bilmeden yorum yapıyorum tabi)  8)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2014, 23:36:50 »
Teşekkür ederim arkadaşlar, baya küçük olduğu için ufakdefek işlerde kullanılır, ayrıca meneviş ilemini ocakta yapmaya çalıştım biraz ısıtıp tekrar soguttum şimdilik agzı iyi kullandıkça durumu anlayacagız :)
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 08 Nisan 2014, 16:13:17 »
Ellerinize sağlık güzel olmuş. Bu formda bir tahra tam olarak ne için kullanılır?  :2up

Bu tür aletlerle agaç budarlar sözde ama ben çok efektif kullanamadım, genelde saplanma egiliminde oluyor . Kaba otları yolarken cok kullanışlı en iyi o işe yarıyor.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #6 : 08 Nisan 2014, 16:42:07 »
Elinize sağlık.
Okinawian