Açıkçası normalde bu çeliğin mandalina ile paslanmaması lazım, en azından bu kadar fazla. Benim anneme yaptığım AEBL çok daha kötü koşullarda bekliyor bazen, mandalina, portakal, soğan vs. bana mısın demiyor, hala eski parlaklığında. Büyük ihtimal seri üretimde düzgün su verme ısısında demlenmemiş olmalı ki paslanabilsin...
Pembe'ye kadar çıktıysan biraz kötü bir haber, paslanmaz çeliklerde meneviş renkleri üzerine uzun deneyler yapmıştım, 700 derece civarında o renklere ulaşıyor paslanmazlar (en azından AISI 3xx serisi bu şekilde)

. Bu yüzden ciddi bir sertlik ve aşınma direnci düşüşü olmalı maalesef. Aslında bıçağın demonte imkanı vardır sanırım. Eğer ilerde ısıl işlem konusunda imkanın olursa demonte edip paslanmaz folyo ile veya Sefa ustanın kutu tekniği ile bir daha sertleştirme işlemi yapabilirsin aslında. O zamana kadar fazla yüklenme derim ağıza bükülebilir...
Çok hoş bir çakıymış bu arada
